Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Hon na myš je založen na archetypiálním komediálním modelu, v němž se silnější pokouší dopadnout slabšího, a přitom dostává jednu ránu za druhou. Hrdiny bláznivé komedie debutujícího režiséra Gora Verbinského jsou bratři Ernie a Lars Smuntzové, kteří po otci zdědí kromě zastaralé továrny na provázky i zchátralý dům, z něhož se vyklube architektonický unikát. Aby bratři získali z prodeje co nejvíce peněz, musejí z nemovitosti vystrnadit myš. Vychytralý hlodavec se ovšem nehodlá vzdát svého domova. Vypořádá se s bratry, s krvelačnou kočkou i s profesionálním hubitelem, a houževnatě bojuje, až dokud útočníci vzácnou nemovitost zcela nezničí... (Cinemax)

(více)

Recenze (293)

Deratizer 

všechny recenze uživatele

Některé rádoby humorné scény působily naopak trapně, ale komických okamžiků bylo celkově dostatek. Tato komedie je při souboji dvou nekňubů s myší ve velkým domě totéž, jako souboj malýho kluka s dvojicí zločinců ve slavné komedii Sám doma. Samozřejmě je už před samotným zkouknutím filmu jasné, kdo bude rány sázet a kdo sklízet :-) Mohlo to být mnohem lepší, ale přesto stojí tato bláznivá rodinná komedie za pozornost, už ze zvědavosti, jak asi může vypadat komedie, kde dva týpci honí jednu přeinteligentní myš :-) Hned úvodní scéna s nebožtíkem je nadějný začátek a ukázka, jakým stylem se bude ubírat celý film. ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele

Život bez špagátu je jen chaos ... Divím se poměrně nízkému hodnocení této komedie, protože já se na ní můžu dívat kolikrát je libo a přesto mě stále dostane do stavu blížícího se transu. Je to naprosto fantastická komedie o dvou bratrech, kteří se vinou různých okolností dostanou do svízelné situace, jsou bez domova a bez prostředků. Erniemu a Larsovi zbyla jen továrna na špagáty, která je momentálně v krachu a starý dům kdesi za městem. Hned první noc jim odhalí zatím skrytého protivníka, myš, která má evidentně pocit, že dům patří jí. Jelikož ji Ernie a Lars chtějí z domu dostat, začne se tvrdý a nekompromisní souboj. Film je plný neuvěřitelné akce a aspoň pro mně fenomenálních výkonů hlavních představitelů. Dalo by se hodně psát o různých situacích do kterých se dostanou, za všechny hlavně scéna, když se Ernie vrátí z nedobrovolného koupele z jezere a vykládá Larsovi beze slov co se mu stalo a Lars taky beze slov vysvětluje, co se zatím stalo jemu. To je scéna, která je snad to nejlepší, co jsem kdy ve filmu tohoto žánru viděl. Za zmínku stojí nepochybně profesionální lovec myší v podání Christophera Walkena, to byl opravdový profesionál s citem pro pocity a potřeby myší ... !. Já nevím, jak kdokoli jiný, ale já se bavím pokaždé, když Hon na myš vidím. Je to skvěle natočená komedie, má skvělé obsazení a supr děj a to z ní dělá jediněčnou podívanou pro všechny. Život bez špagátu je jen chaos, jak zní motto filmu. Život bez Honu na myš je nuda ... ()

Reklama

Mat21 

všechny recenze uživatele

Továrník Schmutz umírá, aby svým dvěma synům po sobě zanechal neprosperující továrnu na motouzy a taktéž chátrající vilu z minulého století. A jelikož Ernieho vyhodí manželka z domu a Lars coby šéfkuchař nepřímo zaviní smrt starosty, oba končí na mizině před prahem vily. Pod hávem prachu se však skrývá dílo velmi ceněného architekta a potenciál dražby stoupá do miliónů. Vila však má jednu vadu na kráse, nezvaného návštěvníka v podobě malé myšky, kterou je nutné co nejdříve odstranit. Po vzoru kultovního filmu Sám doma všechny nastražené pasti a pokusy o chycení však končí zkázonosně pro naše dva aktéry, až vše vyústí v celkovou destrukci domu. Poslední šancí tak zbývá Schmutzova motouzovna, kterou zamýšleli prodat... ● Originální komedie, která Vás osloví nejenom zajímavou kamerou a během které si myšku bezesporu zamilujete. ║19.4.2009║ ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Ztřeštěné, bláznivé a chvílemi také přehnané a "americké". Celý film jsem měla spolehlivé záchvaty smíchu, větší i menší. Smála jsem se nad vtipností a bláznivostí spousty scén, ale také nad jejich chvilkovou, lehkou trapností, která ovšem můj celkový dojem z filmu víceméně neohrozila. Scény s nebohou kočičkou mi připomněly Toma a Jerryho. Je zajímavé, jak dokázal Gore Verbinski o několik let později zcela změnit směr a natočit mysteriózní Kruh. ()

Berry0153 

všechny recenze uživatele

Praštěná komedie o dvou "povedených" synáčcích, kteří zdědili zchátralý dům a starou továrnu na špagáty po svém zesnulém otci. Náhodou zjistí, že má dům vysokou cenu a chtějí ho prodat. Má to ale jeden háček. V domě se zabydlel nechtěný příživník - malá myška, které je třeba se zbavit. Brzy však zjistí, že to není jen tak obyčejná myš… I přes velký počet komických situací je Hon na myš pouze průměrnou oddechovkou, která potěší především dětského diváka. 55% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • K filmu byla natočena raritní upoutávka, kterou ale bohužel nenajdete na VHS ani na DVD. Na začátku je slyšet dramatický hlas: "Příběh o myši..." a ze stínu pomalu vystupuje obrys známé Disneyho postavičky Mickeyho Mouse. V dalším záběru se ale ukáže, že je to myš z Honu na myš, která drží blízko u hlavy párátka, na kterých má napíchnuté olivy. (HappySmile)
  • V některých scénách, kde je kamera zaměřena na myš ve zdi se musela použít krysa jako "body doubler". (HappySmile)
  • Když se Ernie Smuntz (Nathan Lane) během proslovu snaží trefit myš kladívkem, tak při tom skončí na zemi a shodí mikrofon z pultu. V dalším záběru je ale mikrofon zpátky na pultu. (Duoscop)

Reklama

Reklama