Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na srazu střední školy po deseti letech se Maggie pořádně opije, což se jí ostatně občas stává. Mladík, se kterým právě je, zavolá její sestře, právničce Rose, aby si pro ni přijela. Rose se ji snaží dovézt domů – tedy k jejich otci a nevlastní matce Sydelle, ta ji ale rovnou vyhodí. Rose nezbývá než si vzít sestru aspoň na nějaký čas domů… Rose, skvělá a schopná právnička, není žádná krasavice a na muže nemá štěstí. Teď si ale začala románek s kolegou Jimem a je z toho celá pryč. Jako kdyby pořád nemohla uvěřit, že má milence. Ovšem sestra v jejím bytě působí jen potíže. Dělá si totiž výhradně, co chce, půjčuje si její oblečení, je nepořádná, pak dokonce přivede domů malého psa. To tehdy, když jí Rose naznačí, že by si měla najít nějakou práci a Maggie na pár dní pomáhá v psím salonu. Při jedné návštěvě otcova domu pak Maggie zcela náhodně zjistí, že po matčině smrti dostávala od jejích rodičů – tedy od dědečka a babičky – dopisy k narozeninám, uvnitř nichž byl vždy malý finanční příspěvek. Otec jí ale žádný z dopisů nedal. Maggie si je vezme k sobě. Právě ten večer ji Rose přistihne doma, uprostřed nepředstavitelného nepořádku, se psem v posteli. Rázně jí řekne, aby se odstěhovala, než se ona vrátí z práce... Rose nemá náladu: zažila totiž zklamání. Měla jet na služební cestu s Jimem, tomu do toho ale na poslední chvíli něco přišlo a poslal za sebe Simona Steina, který je do Rose už dlouho zamilovaný. Ona do něj ale ne a domů se vrací špatně naladěná. Jim se jí chce omluvit a přijde s květinami. Doma je jen Maggie a stane se, co se muselo stát: když po nějaké době vejde Rosse do bytu, najde Jima s Maggie právě v nejlepším… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

Master19 

všechny recenze uživatele

Dá se říct, že k pochopení filmu stačí shlédnout posledních asi 50 minut. Ale to by byla sakramentská chyba! Přišli byste totiž o první půlku, v níž je Cameron Diaz víc neoblečená, než oblečená, která jede více v komediální rovině a rozehraje se zde několik málo "zásadních" bodů (které ve výsledku vlastně stejně moc zásadní nejsou, ale o to nejde). Závěrečná svatba (co to tutlat, je to romantický film, tak kdo čeká něco jiného, že?) je ovšem typicky hloupě patetická a nezachrání ji ani megadojemně roztomilý kukuč Cameron. Samotný příběh i film je průměrný, ale čtyři hvězdičky si zaslouží, minimálně z jednoho blonďatého důvodu... :-) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ten, kdo tohle rozplizlé vztahové drama prezentuje jako romantickou komedii, by měl být utlučen tupým předmětem. Ne moc těžkým, aby bylo potřeba hodně ran:P Rozdělení na dva filmy, tak aby se ty jednotlivé dějové linie a subzápletky nemusely proplétat a řešit na jedné hromadě, by rozhodně bylo krokem správným směrem. Stejně tak by tomu bylo i s obsazením role Cameron Diaz někým jiným, mladším. Máme tu mít dvě sestry, starší zodpovědnou, leč trochu usedlou (výborná Toni Collette), a mladší, nezodpovědnou rajdu, na což je Cameron už trochu moc odkvetlá (a i když přesně to je jí ve scénáři vyčítáno, je to prostě moc - BTW jsou s Toni stejně staré;)). Byť dobře zahrané, pro mě strašlivě ubíjející vyprávění o tom, jak se ti a oni vyrovnávají s minulostí a hledají sebe sama, aby nakonec našli jeden druhého v té okatarzované "nové a lepší" verzi. Navíc se tu balancuje na hranici komunikačního problému a "idiot plot", protože nemluvení v některých momentech je prostě nepochopitelné a podle mě slouží jen ke šponování stopáže, která by i tak byla dost dlouhá - takhle je nesnesitelná. Navíc mám pocit, že tyhle kamerové filtry jsou v daném žánru naprosto mimo. Curtis Hanson měl zůstat u detektivek a thrillerů. 60% ()

Reklama

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Já nějak nevím, jestli se mi to líbilo nebo ne. Za prvé nevím, která z těch sester mi byla víc nesympatická, jestli protivná, nespolehlivá, lehká a sexy Cameron (které mimochodem tahle role dost seděla), nebo její neurotická a ukňouraná sestra. No a to by nebyl americký film, aby se to v půlce filmu u obou neobrátily jejich povahy a staly se z nich perfektní sestry. Ale zase abych jen nekritizovala, tak to mělo něco do sebe a docela rychle to uteklo. Takže moje hodnocení je slabší 3. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Hanson neodhadol dĺžku, asi mal pocit, že z priemernej vzťahovej komédie bez väčších umeleckých ambícií urobí naťahovaním stopáže nejaké to oscarové umenie, bohvie. Bohužiaľ tak film skôr stráca pozornosť svojho publika. Asi bude aj dosť záležať na tom, nakoľko je vám ústredné herecké trio sympatické a úplne stačí, ak nemáte radi iba Cameron a tento film vám bude liezť skôr na nervy. Už podľa plagátu je jasné, že In her shoes je určené predovšetkým pre publikum ženské. ()

Patw 

všechny recenze uživatele

Je to jediný film na který bych mohl koukat od rána do večera. Popravdě ani nevím čím mě ten film tak dostal. Herecké obsazení je skvělé (s třešničkou na dortu Cameron Diaz), scénář filmu není až tam moc originální a přesto vždy když ten film dávají v televizi vždy se na něj rád podívám. Nejoblíbenější scéna: když se Maggie učí číst s učitelem angličtiny - ta scéna mě vždy dostane. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Ve snímku se objeví také sestra a stará máma autorky literární předlohy Jennifer Weiner. Spisovatelka a její agent se objeví ve scéně na italském trhu, kde kráčí Toni Collette. (imro)
  • Kariéra režiséra Curtise Hansona od začátku nenaznačovala oscarové ambice. Debutoval v roce 1973 se snímkem Sweet Kill a o sedm let později natočil film Malí draci o expertovi na bojová umění, který se vydává zachránit děvče unesené matkou a jejími psychopatickými syny. V poslední dekádě minulého století se z něj začal stávat uznávaný režisér, což potvrdil napřílad snímky L.A. – Přísně tajné (1997) nebo Skvělí chlapci (2000). (imro)
  • I když Toni Collete ztvárnila starší sestru Camerion Diaz, ta je od ní ve skutečnosti starší o dva měsíce. (imro)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama