Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osmadvacetiletý Gordon, který by rád pracoval v animovaném filmu, odjede z rodného Oregonu do Hollywoodu. Tam ho však zdvořile vyprovodí, takže mladý muž se musí vrátit domů. Gordonova otce (Rip Torn) to jen ujistí v přesvědčení, že jeho syn je k ničemu. Gord se však zakouká do půvabné lékařky Betty z nemocnice, která je momentálně upoutaná na vozík, protože si zlomila nohu. Když pak Gordonova rodina navštíví psychiatra, mladík doktorce zalže, že otec obtěžuje jeho mladšího bratra Fredyho, aniž by se zmínil, že Fredymu je pětadvacet. Tak vypukne boj mezi otcem, který chce, aby si Gord konečně našel práci a začal žít jako ostatní, a synem, který touží naplnit své sny. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (167)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Dobře, hned na začátku musím podotknout, že než jsem sem napsal svůj komentář a chtěl dát filmu tři hvězdičky, jsem se začetl do ostatních komentářů a zjistil, že ten film vlastně i zafungoval tak jak měl, a že vlastně Green zřejmě docílil svého, a tak jsem se rozhodl své původně zamýšlené tři hvězdičky zvednout na 4. protože na rozdíl od mnohých komentářů, mě na tom směšných připadala spousta věcí, a když ne směšných, tak pozitivně ujetých. Ano, Green si opravdu dovolil moc. Díky za to. Teď tedy můj komentář: Freddyho úlet je opravdu úlet, spíše nechutný, imbecilní, stupidní a úpadkový, než nějak prvoplánově humorný, ale ve svém důsledku se tomu nakonec i zasmějete. Jen v podobně laděných filmech totiž chovancům ústavu pro sexuálně obtěžované děti v televizi pouští The Texas Chainsaw Massacre, jen v podobně laděných filmech dostanou prostor tělesně postižené holky, které k orgasmu přivedete tím, že je mlátíte tyčí přes nohy, jen podobně laděný film dokáže krásně nastavit zrcadlo skutečnosti, kde obvinění je pro mnohé lidi mnohem důležitější než pravda. Freddyho úlet má jen jednu chybu – je tak ujetý a bizarní, že je lehké ho neprávem odsoudit jako bezduchou a bezobsažnou sračku. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Freddyho úlet mně osobně dokonale zapadá do kolonky totálně debilního filmu. Je neskutečné, co si Green dovolí, nicméně se v té záplavě střel mimo terč (a že jde o většinu filmu) najde i několik malých klenotů, které onen cíl nakonec našly (u scény, ve které se mimochodem dozvíme, že nový Freddyho objev je na vozíčku, jsem se prostě musel smát nahlas!). Celkově je to ale slabota, zbytečně úchylná a přehnaná, která je extrémně křečovitá a naivně sází na to, že kombinace absurdní/vulgární/šokující musí znamenat vtipné... ()

Reklama

SaNcHeZ_cz odpad!

všechny recenze uživatele

To ošahávání koňského penisu v úvodních minutách mi mělo napovědět. Tohle je totální hovadina, ukázkový příklad absolutně dementního filmu. Seriozně nevím jak tohle mám ohodnotit. Ano chápu, že někdo v tom může vidět naprostou krásu bezbřehé anarchie, já v tom vidím naprostou kravinu, která je koncentrátem všeho špatného co v amerických komediích je možné vidět. Ano, je zde pár vtipných momentů, jejichž absurdita vyvolá lehké náznaky úsměvu na tváři. Ty ovšem dokážou totálně rozsekat ty druhé, absolutně tupé, absurdní, nechutné a bez sebevětšího smyslu, ze kterých je 99% filmu složeno. A už jen díky nim dávám odpad. Protože tahání za koňský penis, kousání pupeční šňůry a olizování otevřené zlomeniny mi nepřijde jako něco, co bych potřeboval vidět. Takže ne. Nesměji se. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Freddy Got Fingered je neuvěřitelný a zvrácený film. A hodnocení záleží asi na tom zda-li si myslíte, že jde o chytrý propracovaný úmysl nebo jen shodu podivných náhod. Opravdu Tom Green vytrolloval studio, aby mu dalo peníze na nejurážlivější blbost v dějinách filmu? Sám film tuto možnost naznačuje. Hlavní hrdina získává od hollywoodské společnosti milion dollarů jen aby je promrhal za cetky a výlet do Pakistánu. Nejkoukatelnější na samotném filmu je jak se rychle mění styl z přesně naplánované hollywoodské komedie s typickou trojaktovou strukturou a naprosto náhodných úchylných scének, které z ničím nesouvisí. Sentimentalita vs úchylný nonsenc. Vypadá to, že máte soucítit s hlavním hrdinou, jelikož je nepochopen otcem, ALE... hlavní hrdina je naprosto blbý (pokud to berete optimisticky) a nebo zcela zlý. Naprosto však ničí všem kolem život. Samotný název odkazuje na lež, kterou si vymyslel o sexuálním obtěžování svého bratra. Lež, která rozvrátila celou jeho rodinu. U filmu si nejste jistý jestli paroduje "komedie podle předlohy" a hollywoodskou strukturu či se pokouší být typickou komedií. Jestli ano, tak selhává. Pokud však film bereme v meta rovině stává se daleko zajímavějším (např.: Nápisy na konci filmu "Kdy už ten film skončí?"). Naposledy jsem chtěl říct jako animátor a lhář, že mohu potvrdit, že to ve světě animace takto opravdu funguje. PS.: Freddyho úlet je naprosto hloupý překlad. Asi tak hloupý jako hlavní postava tohoto filmu. ()

marshall 

všechny recenze uživatele

Komedie rozhodně ne pro slabé nátury, takže scéna, kdy hlavní hrdina točí čerstvě porozeným dítětem na pupeční šňůře, kterou vzápětí překousne, až krev stříká všude okolo, je fakt síla i na protřelé mazáky. Scény s koňmi a slony radši vynechám, s otevřenou zlomeninou holeně přeskočím a nekteré obskurní sekvence, kde se stravuje způsobem, všechno poživatelné do pusy, nezájem, jestli je tam ještě místo nebo ne, nebudu detailneji popisovat. Vtipné pasáže ovšem nechyběly, a tak vzešel film bláznivý, kde herecký výkon Toma Greena je určitě na úrovni. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (11)

  • DVD umožňuje prehrať film aj so zvukovou stopou, ktorá zachytáva reakcie publika v kine počas premiéry. Najväčší odpor dávajú diváci najavo počas scény, v ktorej Gord (Tom Green) drží v ruke stoporený konský penis a máva ním. (tomashrabek)

Reklama

Reklama