Reklama

Reklama

Přejezd Cassandra

  • Československo Přejezd Kassandra (více)

Obsahy(1)

Skvěle obsazený katastrofický thriller plný napětí o tom, jak teroristé při přestřelce ve výzkumném ústavu rozbijí baňky s plicním morem a ukryjí se pak v mezinárodním expresu. Ten je izolován a má být odvezen do karanténního tábora... Mezinárodní zdravotnickou organizaci v Ženevě přepadnou teroristé. Postřelený strážný stačí zalarmovat ostrahu, jeden z teroristů však unikne. U druhého doktorka Stradnerová diagnostikuje vysoce nakažlivý plicní mor, kterým se nakazil v přepadené laboratoři. Pacient zanedlouho zemře. Terorista, kterému se podařilo uprchnout, se schová v transkontinentálním expresu směřujícím do Stockholmu – i on je s největší pravděpodobností nakažený. Případ vyšetřuje plukovník Mackenzie. Při kontrole seznamu pasažérů expresu zjistí, že ve vlaku se nachází též známý neurolog Jonathan Chamberlain. Plukovník se s ním zkontaktuje a pověří ho, aby zjistil, zda se terorista opravdu nachází v tomto vlaku. Jonathan se svou exmanželkou Jenny objeví teroristu ukrytého v zavazadlovém prostoru. Zdá se, že nákaza u něj už značně pokročila a protože se předtím pohyboval mezi cestujícími, u mnohých z nich se také začínají projevovat příznaky plicního moru. Situace je kritická. Mackenzie dostane příkaz odklonit vlak přes přejezd Cassandra do Polska, kde má skončit v karanténě. To by ale pro většinu postižených znamenalo smrt… (TV Prima)

(více)

Recenze (176)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Dobrý námět je nudně natočen. 1) První třetina dnes už vyšeptalého filmu silně nudí, po odjezdu vlaku se to trochu zlepší - snímek nudí tak nějak normálně včetně akčního závěru._____ 2) Některé z četných nesmyslů filmu výstižně popisují ve svých komentech Subjektiv*** či RHK***. A to, prosím, ani nejde o americký film._____ 3) Zaujal mě 36letý Martin Sheen (horolezec, gigolo Robby). ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Díky Kassandře jsem se zamilovala do katastrofických filmů, které ve velké míře vyhledávám i dnes a nechávám se jimi dokonale zblbnout. Máme tu vlak plný nevinných lidí a uprchlíka nakaženého smrtelnou chorobou. Nic nesmí vyjít na světlo. Nikdo se nesmí nic dozvědět. Vše musí být dokonale utajeno. Nikdo z vlaku nesmí za žádnou cenu ven. Vlak se řítí krajinou a v cestě mu stojí dávno nepoužívaný železniční most, který by nemusel vydržet váhu vlaku. Ta hromadu šrotu ji zcela jistě nevydrží. Samozřejmě, že tu jsou i nelogičnosti, ale ty velkoryse odpouštím. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý katastrofický film s rozjetým vlakem a slušným obsazením. Do vlaku z Ženevy do Stockholmu nastoupí muž s neléčitelnou nemocí. Během chvíle ji po vlaku roznese a vznikne panika. Velení odmítá vlak zastavit a rozhodnou se ho odklonit a zapečetit. Začíná tedy závod s časem i s nemocí. Podaří se cestující zachránit? Je tam docela dost akčních scén a kaskadérských kousků Závěr je dost drsných. Můžeme zde vidět například Sophia Loren, Richarda Harrise, nebo O.J. Simpsona. Film se docela hodí vidět v současné situaci. "Jsi přece horolezec, ne?" ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že jsem se nechal mírně opít už prvním záběrem, kde kamera proniká skrz mraky nad vrcholky Alp a sjíždí nad ženevské jezero směrem do centra města a končí u budovy Světové zdravotnické organizace, kde děj snímku začíná. Tomu tedy říkám úchvatný vizuální úvod! Poté už přichází napínavý politický thriller o virové nákaze dovlečené do mezinárodního vlakového spoje, který je odkloněn na zlověstný přejezd Kassandra. A co se na tomto místě stane, to už nechám k objevování dalším divákům. Hvězdné obsazení, pevná režie a velmi napínavá zápletka - co víc si přát. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Tom Mankiewicz, Robert Katz, George P. Cosmatos .. Další katastrofický thriller, kterých v sedmdesátých letech vzniklo opravdu hodně. Tenhle patří k nadprůměrným a dosti napínavým kouskům! Rozjetý vlak, na jehož palubě se nachází vysoce nebezpečný tajný virus, se nezadržitelně blíží k nebezpečnému přejezdu. Klaustrofobické drama a boj o život na palubě začíná.. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (9)

  • Vojáci doprovázející vlak do Polska byli vyzbrojeni italskými samopaly zn. Beretta M12. (JohnSmith)
  • Snímek byl v Československu promítán během Letního filmového festivalu pracujících, ale po necelých dvou měsících z kin zmizel. Důvodem měl být průjezd vlaku z nařízení NATO přes území ČSSR do Polska, což bylo ze strany členů paktu Varšavské smlouvy nemyslitelné. (Robbi)
  • Charlton Heston odmítl hlavní roli, protože se mu nelíbilo 12 týdnů natáčení v Itálii a Švýcarsku, a byl také přesvědčen, že filmům o nemocech se nikdy nedaří v pokladnách kin. Peter O'Toole a James Coburn také odmítli hrát ve filmu. (Marek06)

Související novinky

Zemřel O. J. Simpson

Zemřel O. J. Simpson

11.04.2024

Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve středu 10. dubna v nevadském Las Vegas bývalý profesionální hráč amerického fotbalu, úspěšný herec a později jedna z nejkontroverznějších osob americké kultury a… (více)

Reklama

Reklama