Reklama

Reklama

Pohádky o mašinkách

(seriál)
Animovaný / Pohádka
Československo, 1985, 1 h 8 min (Minutáž: 6–8 min)

Epizody(10)

Na Smíchovském nádraží je přednostou stanice přísný a pyšný nejvyšší pan železničář. Touží po největší mašince na světě, kterou dokáže sestrojit pouze obávaný černokněžník Zababa. K němu se ale dostanou jenom ti, kteří umí za úplňku kouzelným slovem přehodit výhybku na tajnou kolej… (Česká televize)

Recenze (109)

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Seriál a kniha, které si z dětství nepamatuju. O to víc si je užívám se svými dětmi. Krásně vyostřené charaktery postav a navíc kluk Pašíček, který se vždy vynoří ve správnou dobu, aby vyřešil některý z těch problémů, se kterými si dospělí vůbec neví rady... Zajímavé komentáře: otík, Karlos80, 3DD!3, swamp. ()

GordonCZ 

všechny recenze uživatele

Nepřekonatelný Večerníček o mašinkách, panu Blahošovi, Pepíčkovi, nejvyšším panu železničáři a černokněžníku Zababovi v nezapomenutelném podání vypravěče Vladimíra Ráže. Jediné, co mě vždycky jako kluka mrzelo, byl konec dílu vždy jakoby uprostřed rozvyprávěného příběhu. Pro pokračování jsem pak skoro nemohl dospat. :-) Pokaždé, když si na tento Večerníček vzpomenu, si říkám, jaké jsme vlastně měli velké štěstí, že jsme mohli vyrůst na takových laskavých pohádkách a ne na podobných nestvůrnostech jako třeba Teleblbís. ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých dalších TOP 10 Večerníčkových seriálů. Výborný český desetidílný animovaný seriál který jsem měl jako malý srašně moc rád. Vždycky jsem se ptal rodičů co je to za toho pána který tam tak krásně do toho mluví a rodiče mi říkali že je to princ Radovan z pohádky no zase jsem věděl prd ale postupem času kdy jsem rostl a rostl a začal se více zajímat o české filmy tak mi to vše už bylo jasný. Pana Ráže jsem si pak přes všecko hezké i ošklivé, vždycky strašně moc vážil. Jeho kultivovaný a střídmě osobitý projev a především hlas který pohladí na duši nejen malé jsem vždy moc obdivoval podobně jako např. u herců Högera, Růžka či Peška. Pochopitelně nejlepší byl černokněžník Zababa a ty jeho velké obroučkovitě černé brýle ale také hodný pan želežničář Blahoš. ()

AnniqueCh 

všechny recenze uživatele

Musím bohužel chtě i nechtě přiznat, že mně jako dítě tenhle večerníček moc nebavil, a ted už by mně nebavil vůbec, krom toho že je dějově naivní (pohádky takové musí být) tak moc nepřitahuje ani animací, už se nedivím že děti radši Britský animovaný seriál Mašinka Tomáš, ten je reálnější a to prostředí těch mašinek (Klobouk dolů). Nic proti Vladimíru Rážovi, jeho hlas je magnetem celého tohohle večerníčku ale hlavně celého dabingu od dob kinematografie, kdyby místo té vší naivnosti a nudné animace někdo natočil složenou dráhu s vláčky a pan Ráž to nadaboval bylo by to možná ještě lepší než Mašinka Tomáš. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Nádherně namluvený večerníček s hlasem Vladimíra Ráže, který vypráví výrazně tajemně a přitom pro děti nesmírně jemně. Animace pro malé děti dostatečná, škoda jen že nevzniklo více příběhů. Na druhou stranu - než poněkud rozpačité pokračování jako třeba Jája a Pája 2 nebo nové díly Pata a Mata, tak raději ať je jen deset dílů, ale úžasných. Hudba: Miloš Vacek ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Po pohádkovém kouzelníku Zababovi je pojmenovaná skutečně existující společnost Zababa s.r.o., která je dopravcem vlaků a sídlo má na Praze 5 – Smíchov. Na Smíchovském nádraží se odehrává dění kreslené pohádky. (Nick321)

Reklama

Reklama