Reklama

Reklama

S & M: Metallica with Michael Kamen Conducting the San Francisco Symphony Orchestra

(koncert)
všechny plakáty

Metallica odehrála 21. a 22. dubna 1999 v Berkeley Community Theatre v San Franciscu dva neobyčejné koncerty. Za doprovodu Sanfranciského symfonického orchestru a pod vedením (nyní již zesnulého) skladatele Michaela Kamena, vznikl téměř dvou a půl hodinový záznam, který kombinuje nejlepší metal se symfonickým orchestrem (3DD!3)

(více)

Recenze (56)

Rousse 

všechny recenze uživatele

Jojo musí se nechat, že spojení "Metlly" a symfonického orchestru je nezvyklé, podotýkám, že ne moc originální, ale přesto plodné. Změkčení smyčci jejich hudbě vůbec neuškodilo - ba právě naopak - posunulo ji trošku do jiného (a vůbec ne špatného) rozměru. Přesto všechno si stejně radši poslechnu tvrdou řezbu v původním ostrém zvuku. A když už jsem u toho zvuku - ten na DVD mě teda hodně zklamal. Kvalita opravdu nic moc - orchestr na pozadí, kytary trošku vystupujou, ale to vše je hodně přeřvané zpěvem - James Hetfield má sice bombastický hlas (o čemž mě přesvědčil i živě ve Vídni), ale tady je ho slyšet neúměrně nahlas oproti hudbě. ()

ClapTrap 

všechny recenze uživatele

Na Metallice jsem vyrůstal díky mému bratrovi. Pamatuji si složení skoro každého jejich alba a možná i délky jednotlivých písniček. Byl jsem na nich v Praze na živo, bohužel tento koncert jsem neměl šanci stihnout, bylo mi 6, když Metallica hrála se symfonickým orchestrem. Michael Kamen byl vynikající skladatel, všechna čest jemu(!). Dohromady s Metallicou Michael vytvořil něco, co nemělo obdoby. Naprostý nářez, kdy se, ještě v té době, silně trashová kapela uklidnila a zahráli v klidnějším tempu své největší pecky. Neskutečný zážitek i jen ze záznamu, škoda, že si něco takového nebudu moci dát osobně. Veškerý můj respekt patří jim všem, ať už kapelníkům z Metallici nebo symfonického orchestru. ()

Reklama

maty39 

všechny recenze uživatele

Zajímavý experiment. Metallica tento experiment provedla v době kdy její hudba nebyla zrovna na vrcholu (možná ze mě mluví jen zarytý fanoušek prvních čtyř alb) a je to znát i na tomto koncertu. Když porovnám tento koncert s jejími legendárními, pak je to těžký debakl. Na druhou stranu, pořád se hraje ta stará dobrá hudba kterou od nich známe. Orchestr příliš nemasakruje staré známé songy, jen mají trochu jiný zvuk. Někdy je to zajímavé, jindy to za moc nestojí. Souhlasím s ostatními hodnotícími, že Nothing Else Matters opravdu zní slušně (ale já nikdy nebyl fanda tohoto songu, takže tady si u mě tento koncert body nenažene). ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Naprostá pecka. Některé skladby zní v tomhle provedení ještě lépe než originály. Tracklist: The Ecstasy Of Gold, The Call of Ktulu, Master Of Puppets, Of Wolf And Man, The Thing That Should Not Be, Fuel, The Memory Remains, No Leaf Clover, Hero of the Day, Devil's Dance, Bleeding Me, Nothing Else Matters, Until It Sleeps, For Whom the Bell Tolls, Human, Wherever I May Roam, The Outlaw Torn, Sad But True, One, Enter Sandman, Battery ()

Stevo66 

všechny recenze uživatele

Keď som sa prvýkrát dočítal v sparku,že Metallica natočí a neskôr aj vydá svoje najväčšie hity za doprovodu symfonie,tak som bol doslova v rozpakoch... Akonáhle to vyšlo a ja si zakúpil 2VHS a 2CD (neskôr už 2DVD) a pustil,tak som som sa dokonale rozplýval. Neskutočný hudobný zážitok! Škoda,že tam niektoré zásadné hity v tej dobe chýbali. Ako napr. The Unforgiven,Fade to Black,Welcome Home,Creeping death a pod... Ale aj tak super! Nepohneval by som sa,ak by to vyšlo aj na Bluray:) ()

Zajímavosti (2)

  • Vyjma skladeb z debutového alba Kill 'Em All na koncertu zazněly všechny písně kapely. (Corpsegrinder)
  • Záznam je sestřihem ze dvou koncertů. Divák tak může postřehnout, že v jednom střihu hraje Kirk Hammett na černou kytaru a ve střihu druhém, v té samé písni, hraje s kytarou barevnou. (ImJohny)

Reklama

Reklama