Reklama

Reklama

Queen v Budapešti

(koncert)
  • Česko Queen: Magic Tour v Budapešti (více)
Hudební / Dokumentární
Maďarsko / Kanada / USA, 1987, 90 min (Alternativní 59 min)

Nezapomenutelný koncert rockové kapely Queen na budapešťském Népstationu v červenci 1986. Byl to jeden z prvních velkých koncertů západní kapely v tehdejším východním bloku. Do jeho rozkladu ještě zbývaly tři roky, ale mezi 80 000 diváky už bylo i několik fanoušků z tehdejšího Československa. Ti si tak mohli užít hity jako Radio Ga Ga, We Will Rock You nebo Bohemian Rhapsody na vlastní oči a uši. Tyto a další písně rozhodně nemůžou chybět v hodinovém sestřihu z tohoto koncertu. Navíc málokdo asi tušil, že se jedná o jedno z posledních živých vystoupení zpěváka kapely Freddieho Mercuryho s kapelou. Po skončení The Magic Tour už s kapelou nikdy nevystoupil. (Česká televize)

(více)

Recenze (88)

JohnFarst 

všechny recenze uživatele

Čo dodať... Queen sa ´odvážili´ prekročiť hranicu opony a ukázať komunistickému svetu čo sa vo svete najviac počúva a hraje. Znovu zahrali svoje najväčšie hitovky, ktoré vždy dokážu ľudí rozpáliť na najvyšší stupeň ale isto nečakali, že maďarské publikum ich bude poznať a že celý koncert odspievajú s nimi. Bol to aj pre nich určite (ako sami povedali) nezabudnuteľný zážitok a som rád, že som tento legendárny koncert mohol konečne vidieť. Neľutujem ani jednu minútu tohto koncertu, pretože vždy keď vidím Mercuryho poskakovať a kričať WE WILL ROCK YOU, uvedomím si aký význam majú tie slová. Skutočne nezabudnuteľný zážitok. ()

marek.kral 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejlepších vystoupení legendaární skupiny na vrcholu jejich slávy. Freddie byl během celého Magic Tour, jehož byl Budapešť součástí, odhodlán dát ze sebe vše, což se při koncertu projevilo. Do Budapešti se sjeli fanoušci z celého východního bloku a koncert byl okamžitě vyprodaný. Queen tedy navrhli, že uspořádají další koncert den poté. To jim však nebylo umožněno, protože by koncert kolidoval s výstavou historických motocyklů :). Věřím, že pro všechny zúčasněné to byl nesmírně silný zážitek. Sám Brian May v jednom z rozhovorů popisoval své dojetí, když všichni zpívali jejich písně i přes skutečnost, že v mnoha částech východního bloku byla jejich alba nedostupná. ()

Reklama

GASTON73 

všechny recenze uživatele

Režie: János Zsombolyai - Skladby: 1.Intro 2.One Vision 3.Tie Your Mother Down 4.In The Lap Of The Gods... 5.Seaven Seas Of Rhye 6.Tear It Up 7.A Kind Of Magic 8.Under Pressure 9.Who Wants To Live Forever 10.I Want To Break Free 11.Brighton Rock 12.Now I'm Here 13.Love Of My Life 14.Tavaszi Zvel 15.Is This The World We Created 16.Tutti Frutti 17.Bohemian Rhapsody 18.Hammer To Fall 19.Crazy Little Thing Called Love 20.Radio Ga Ga 21.We Will Rock You 22.Friends Will Be Friends 23.We Are The Champions 24.God Save The Queen ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Freddie a Queen na vrchole kariéry v Budapešti a tento krátky hodinový televízny zostrih je naozaj málo. Plusom je, že presne takto si Freddieho pamätám z mladosti (detstva) zo záberov, ktoré sa aj k nám dostali. Teda na koncerte v bielych kostýmoch s fúzikmi a krátkymi vlasmi, pričom túto predstavu mi dosť nabúral film, kde Freddie po väčšinu života vyzeral úplne ináč. Jediným rozpačitým momentom na koncerte je asi pokus o maďarskú ľudovú pesničku s ťahákom v dlani. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (7)

  • Záznam zachycuje první koncert skupiny Queen za železnou oponou. (Lajty)
  • Koncert nakrúcala maďarská spoločnosť "Mafilm" na 17 kamier, bohužiaľ značná časť natočeného materiálu sa stratila. (Raccoon.city)
  • Při závěrečném fragmentu britské hymny se Mercury tradičně objevoval zahalen do britské vlajky mající na rubu zástavu země, ve které Queen vystupovali. Před zmíněným číslem musel být v zákulisí člen domácího filmového štábu, který dohlédl na to, aby Freddie nevystoupil na pódium s maďarskou vlajkou vzhůru nohama. (Cherish)

Reklama

Reklama