Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Demi Mooreová a Woody Harrelson se představují v rolích Diany a Davida Murphyových, milenců ze střední školy, kteří se vezmou a v životě si vedou velmi dobře - Diana je úspěšná realitní makléřka a David zase idealistický architekt, který postavil vysněný dům u oceánu. Pak ale udeří recese. David je náhle bez práce a oni už si tak nadále nemohou dovolit splácet hypotéku. Půjčí si proto od Davidova otce 5 000 dolarů a vydají se do Las Vegas, aby se pokusili vyhrát peníze na zaplacení půjčky. Zpočátku mají štěstí a získají 25 000 dolarů, ale protože kasino vždycky nakonec vyhraje, mladí manželé o všechno přijdou. Zatímco se Diana pokouší ukrást sladkosti v luxusním butiku, všimne si jí miliardář John Gage (Robert Redford), kterého okamžitě uchvátí. John pozve Dianu a Davida na opulentní večírek, kde nabídne Davidovi milion dolarů za jednu noc s jeho ženou. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (184)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Občas v životě zaslechneme, že každý je koupitelný, jen každý za jinou cenu. Námět tohoto filmu je opravdu originální a i celkem uvěřitelný. Ústřední trojice hraje perfektně, Redford dabovaný panem Soukupem je prostě klasika. Tady je opět na 100% k sežrání a to nejsem ženská. Zbožňuji ho od dob, kdy s Paulem kralovali americkému stříbrnému plátnu... Film mi moc sednul, asi je to tím, že se na něj také dívám z něčeho podobného jako garáže a mám vedle sebe chlupatého věrného parťáka, který ví co je to milovat v tom pravém slova smyslu. Není to o žádné prvotní chemii, která posléze vyprchá, o následně nesplněných slibech před Bohem, nezná to pomalé umírání. Jeho oddanost je stále stejná, ba co víc možná čím dál pevnější. Proto se děsím okamžiku až tu jednou nebude. Film je prolnut až nebeskou hudbou Johna Barryho a komu tohle jméno není neznámé, tak ví co tím myslím. Z té jeho hudby cítím cosi bolestně známého, krásného, ale už nedosažitelně vzdáleného... Stárnu a tak u Barryho hudby vzpomínám nejen na Afriku, na tančení s vlky, ale na tu dobu kdy bylo všechno otevřené, neznámé, ale bez starostí.... Čím dál více si uvědomuji jak byly devadesátky skvělé. Nejen kvůli bujarým létům pastýřským, ale i kvůli tomu jaké krásné filmy se tehdy točily. Dávám za 4 dolary pro štěstí, podle mně je film značně podhodnocen. * * * * ()

hekla 

všechny recenze uživatele

Velmi netradiční romatický film, originalní svým neslušným návrhem, jehož odmítnutí je na začátku samozřejmostí, ale nenechá spát, a nakonec vše změní. Nebo ne? Zajímavé i z psychologické stránky. Nadherná atmosféra zamilovanosti a chemie mezi Demi Moore a Woodym Harrelsonem a opět charismatický Robert Redford jako slušňák s neslušným návrhem. Čtyřhvězdičkový film, ale za příjemné překvapení a za vybočení z "davu" romantických filmů dávám 5*. ()

Reklama

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Ve svý dobje bych tomu dal i pjet hvjezd, takhle s letmým odstupem uš je to takoví tuctoví, tak stačej tři. jedna je za Redforda, druhá za úžasnou Demi, třetí za to že to byl asi první film vo něčem takovim co jsem zřel, a to je vše co k tomu dodám, páč to zas kdovíjakej hit s odstupem těch led nejní. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Nechutně movitý John Gage ví, že koupit se dá všechno a každý má svou cenu. David s tím nesouhlasí, protože nekonečnou hotovost nikdy nevlastnil a chování boháče mu připadá nemorální. Jeho názor lehce nalomí milionek šustivých dolárků položených na stole s nabídkou výměny za noc strávenou s jeho manželkou Dianou. Od této chvíle slušně rozjetý snímek ztrácí tempo, zmatená Diana se pohybuje mezi charismaticky sympatickým milionářem a trucovitě zamilovaným manželem, přičemž se prostor pro zábavu nebezpečně snižuje na minimum. ()

bubun 

všechny recenze uživatele

Nesympatická káča Mooreová, protivná v prvních minutách. Prodejná běhna. Redforda nevinim, ale Demi i Woody mohli tušit, že jim to asi trochu zahejbe s manželstvím. A co měl proboha znamenat ten konec?! Tak ten to úplně zazdil. Taková Rosamunde Pilcher s Redfordem, tak by se tento film dal charakterizovat. Nicméně koukat se na to dá (až na ten úplnej konec), a to i když víte, co se stane v dalších pěti minutách - což není u filmů vždycky, tak si to ty dvě hvězdičky zaslouží. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Celosvětová premiéra proběhla 6. dubna 1993 v Beverly Hills (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • John Barry v roce 1994 získal za hudbu k filmu cenu BMI Film & TV. (Terva)
  • Čierne šaty, navrhnuté vo filme pre Dianu Murphy (Demi Moore), vyvolali po vydaní snímky taký obrovský záujem, že boli často kopírované inými návrhármi v ďalších filmoch. (misterz)

Reklama

Reklama