Reklama

Reklama

Benny má sestru Joon, která trpí duševní chorobou. Věnuje jí veškerý svůj čas a na sebe zapomíná. Vše se ale změní, když do jejich životů jednoho dne vstoupí Sam, výstřední mladík, jehož bláznivým kouskům nelze odolat. Samova společnost ovlivní Bennyho i Joon tak, jak si nikdy nedovedli představit… (oficiální text distributora)

Recenze (205)

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Jaký přívlastek by se k tomuto filmu nejvíce hodil?! Rozkošný, milý, pěkný nebo snad upřímný? Benny a Joon má v sobě všechny tyto superlativa a nejen to. Především mě ohromil ve filmu kouzelný Johnny Depp (díky němu pátá hvězda). Byl naprosto senzační a určitě v jedné z nejsympatičtějších rolí! Dodává filmu znatelný šmrnc a do noty mu hraje i dobrá hudba. Dlouho jsem neviděl tak citlivý a hezký film! ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Obsedantné poruchy, naviac spojené so schizkou, to vám neni sranda. Nie je to liečiteľné. Stav sa dá udržať len užívaním liekov. Pokiaľ nechcete dať pacientovi vyoperovať hypotalamus (časť mozgu),a premeniť pacienta na Bennovu akváriovú rybku - vegetujúce ľudské telo ktoré si nič nepamätá a nič nepozná. Asi aj preto režisér a scenárista vo filme sa venovali menej „záchvatom“ Joon. Bolo ich tam akurát toľko aby film nestratil na romantičnosti a a neznížil záujem diváka. Stačil jeden dva „výbuchy“ , inak problematická Joon si mohla bývať sama, celý deň maľovať obrázky, či najviac tak vybehnúť so šnorcholom do ulíc mesta, či v časoch „zamyslenia“ pchať prsty do ventilátoru, alebo dokonca zapáliť sviečku či dokonca sviečku, bez toho aby sme sa všetci nebáli či nepodpáli dom (!!!!). Vo filme ma zaujal zaujímavý štýl pokra, hihihi. Hralo sa o autosúčiastky, či „vymaľovanie domu“ alebo dokonca o „bratranca“ ktorého hral Johny Deep (ako všetci predo mnou píšu hral ho dobre). Atmosféru filmu celkom slušne podfarbovali dobové hity sedemdesiatych rokov v Amerike . V jednom momente som tam začul aj hlas hrozne podobajúci sa na Johnyho Coockra, Tak som si zagooglil, a ejhle o tom ako nemôžem nájsť cestu domov to naozaj on spieval. Ako to spieva v origináli - krásne trasľavo a spoteno najdete tu :). Aj za to má u mňa film bod naviac. Inak ho radím do priemeru. ()

Reklama

Violeta 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp zase krásně ujetej, že? Tak jako vždycky, vždyť ten chlapec to ani jinak neumí. Jinak průměrná podívaná na dost otřepaný mezilidský téma. Nebýt podivínského blázna Sama, ani bychom nevěděli, kdože to vlastně má jaké mouchy a jakým způsobem by na nich měl zapracovat. Julianne Moore byla jako vždy tak ošklivá, až byla opravdu hezká. Což je ale pořád lepší než opak! ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Režisér Jeremiah S. Chechik začal svou kariéru zprudka svou prací na nestárnoucí taškařici z rodinného alba kompanie Griswoldových (VESELÉ VÁNOCE) a tento snímek byl tedy jeho druhým pokusem. Lehce komediální tón je zachován, vážné a romantické podkresy jsou však v rovnovážné pozici. Podobné téma a kombinaci našli byste třeba v pozdější JINNÉ LÁSCE (1999) Garryho Marshalla s Juliette Lewisovou a Giovanni Ribisim. Líbilo se mi, že se tu podařilo vytvořit lehkou atmosféru, která u filmů točících se kolem psychických nemocí nebývá zvykem. Všechno se zde odehrává pod dojmem nenásilného spádu a ikdyž především v poslední fázy, kdy dochází k očekávané kulminaci, je vsazeno na příliš jednoduchý postup, díky hercům (výborná "čistá duše" Johnnyho Deppa) to snímek jako celek ustojí. Režisér Chechik tak měl po dvou zdařilých dílech našlápnuto ke kariéře, která slibovala pravidelnou účast na velkých plátnech, leč propadák ve formě seriálové adaptace MSTITELÉ vzal na sebe podobu pověstného lamače vazů a profesní naděje odsunul do pole televizní tvorby, které se Chechik věnuje dodnes. II Scénář: Barry Berman. Hudba: Rachel Portmanová (získala Oscara za hudbu k filmu EMMA). 80% ()

aluna 

všechny recenze uživatele

V celý tý televizní záplavě průměrnejch akčňáků, kde na sebe mířej bouchačkama, nebo na druhou stranu úžasnejma romanťákama podle Danielly Steel, nad kterejma bych brečela ( ale fakt ne dojetím ), tohle působí jako balzám na duši. Joon je půvabná a dobře trhlá, Benny správnej chlap se srdcem na pravým místě no a Sam, ten je prostě k sežrání. U všech těch jeho ala Buster Keaton taškařic jsem nasadila lobotomicko-zasněnej výraz a tráva mi připadala zelenější, nebe modřejší a kytky voňavější. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (14)

  • Jeden ze Samových (Johnny Depp) kuchařských kousků měla být také scéna, jak vaří kraba v myčce na nádobí. Nakonec byla ovšem z filmu vystřižena. (ČSFD)

Reklama

Reklama