Reklama

Reklama

Redakce

(seriál)
Česko, (2004–2006), 32 h 32 min (Minutáž: 50–52 min)

Hrají:

David Matásek, Milan Šteindler, Zuzana Zlatohlávková, Barbora Kodetová, Bořivoj Navrátil, Martina Preissová, Dana Batulková, Pavla Vitázková, Roman Zach (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Žijí životy druhých, vlastní nestíhají. Seriál TV Nova z novinářského prostředí. (oficiální text distributora)

Recenze (233)

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Postoj mnoha lidí k tomuto seriálu může výborně doložit jeden rozhovor, který jsem kdysi absolvoval (ne doslova, ale hlavní princip zůstává): "Sleduješ Redakci?" "Ne, vždyť je to na Nově." "A víš, že tenhle seriál nevyrábí Nova, ale soukromá společnost? A je to fakt p.del (myšleno sranda)" "Tak já to okouknu." Po týdnu: "Máš pravdu, je to fakt suprový." Nova má ovšem na tomto zajímavém a pro český seriálový trh přelomově moderním seriálu také své "zásluhy": jako např. vyhození výborné a sympatické (alespoň z mého pohledu) B. Kodetové z jedné z hlavních rolí, protože prý není dostatečně sexy nebo pozastavení natáčení seriálu těsně před čtvrtou řadou, ačkoliv už byla napsaná a její přípravy byly v plném proudu. A toto Nově zkrátka nemůžu odpustit. Tento seriál jsem si totiž kupodivu oblíbil a zvykl si na něj. Pravidelně jsem se u něj bavil, relaxoval a často i chválil nevšední originální nápady. Samozřejmě ne všechny díly byly stejně kvalitní, ale vždy se na to dalo koukat. Příjemní a sympatičtí mladí herci, zápletky, které většinou zaujaly a neopakovaly se, charaktery, které se skvěle doplňovaly, hlášky, které se ujaly i ve společnosti mlaších diváků, svižný střih, vtipné dialogy, situace, které jsou mnohým z nás velice blízké... Jednoduše - na Nově nemusí dávat pouze pokleslosti typu Ordinace v růž. zahradě nebo P. štěstí, ale i kvalitní věci, jakou seriál Redakce zcela určitě je. Nezbývá než doufat, že se pokračování přece jenom někdy ještě rozjede. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Zdravym!“ Na večernú relaxáciu príjemné. O to sa postarala zručná réžia Jiřího Vejdělka (budúci režisér ÚČASTNÍKOV ZÁJAZDCU a VÁCLAVA) a skúsení, sympatickí herci, ktorým to spolu pristane, čo je predovšetkým prípad šéfredaktora Davida Matáska a jeho vlasatého zástupcu Šteindlera (plus čierny kôň seriálu - Mrázek). Práve režisér s hercami nám umožňujú pozabudnúť na biednu výpravu, papierom šuštiace dialógy, klišé zápletky, očakávané zvraty a priemerné vzťahy medzi postavami, nevraviac o úsmevných pokusoch niečo povedať o spoločnosti a svete, ktoré vôbec nevychádzajú. Viac na Recenzie.org: http://www.recenzie.org/serialy/24-novacky-serial-redakcia# ()

Reklama

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Z bláta, toho hutnýho sajrajtu telenovel a bezduchých tlacháren typu Rodinná pouta, přeci jen vzešel koukatelný seriál. Musím se přiznat, že právě u Redakce jsem to už vůbec nečekal, ale přeci se stalo. I přes toporné dialogy, do kterých když se zaposloucháte, je z nich patrná recitace, scénář je překvapivě vtipný, humor je nenásilný a docela dobře rozvržený. Herecky sice slušně zastoupené, ale ty naškrobený, toporný a našprtaný odříkávky se nevyhnuly ani takovým matadorům jako jsou Šteindler nebo Matásek. Jediný zcela naprosto přesvědčivý výkon tak podává vlezlá maminka Báry Kodetové – Zdena Hadrbolcová (ale to už je paní herečka). Vyděl jsem sice jen pár dílů, ale oproti Rodinným poutům, kde sem měl problém se zažíváním už po polovině první epizody a Pojišťovně štěstí, kde to jako mělo být dojemné a já to nějak neodhalil, má Redakce moderní šmrnc, slušnou grafiku a sázka na atraktivní novinářské prostředí tentokráte vyšla. Proto dávám 2 a 1/2 hvězdičky. Snad to připravovanýma dalšíma řadama nezprzněj. (P.S.: Tak zprznili!!!) ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Zdravim!! Ptáte se proč dávám plné hodnocení? Prostě proto. Tenhle seriálek jsem si oblíbil od prvního dílu. Na české a zejména novácké poměry to byl opravdu velice povedený seriál, který měl pouze 3 série, což pro něj bylo vlastně dobře. Novinářské prostředí zde působilo velice příjemně. Nejoblíbenejší postava: Mrázek. ()

kubyno 

všechny recenze uživatele

Hodnotit asi není úplně fér - já viděl jen jeden díl (a ještě k tomu ne úplně od začátku), ale bohužel ten, který tu zmínila kleopatra a gemini. A z toho dílu na mě civěly všechny znaky té typické novovské seriálovské produkce. Takže odpad a nikdy víc. PS: Viděl jsem ještě jeden díl a v porovnání s ostatní novovskou produkcí to zas tak hrozný nebylo... ()

Galerie (138)

Reklama

Reklama