Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odvážná posádka lodi NSEA ochránce - velitel Peter Quincy Taggart (Tim Allen), poručík Tawny Madison (Sigourney Weaver) a Dr. Lazarus (Alan Rickman) - vyráží na čtyřletou napínavou a často nebezpečnou misi do vesmíru... a pak je natáčení jejich seriálu zrušeno! Nyní, o dvacet let později mimozemšťani bránící se útoku omylem považují vysílání Galaxy Questu za "historické dokumenty" a teleportují posádku bývalých herců, aby zachránili vesmír. Ti, aniž by měli scénář, režiséra a nebo ponětí, co si počít, musí podat výkony svých životů. (Paramount Network)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (539)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné se stalo skutečným a americké produkci se s podivuhodnou bravurou podařilo znásilnit vesmírné i jiné sitcomy a vetknout do nich takovou dávku humoru, že jsem místy slzel smíchy :-). Nádherně okoukané zvyky posádky spolu s televizními kulisami dávají úspěšně zapomenout na velkorozpočtové nezábavné rádobytrháky a spolu s dokonalými hereckými výkony krystalizují v jeden pevný, nehorázně chytlavý a zábavný celek. Věřím, že pro velikou skupinu lidí bude Galaxy Quest za odpad!, ale v tom případě je mi upřímně líto jejich smyslu pro humor... ()

anais 

všechny recenze uživatele

Skvěle napsané hlášky, vynikající obsazení, heroický soundtrack. Jen mám vždycky pocit, že ten začátek s vyhořelými herci vytváří očekávání trochu větší satiry a nadsázky, než nakonec přijde. Celé vesmírné dobrodružství je tak láskyplně oddané původnímu předobrazu, že se od něj ve výsledku svou naivitou a jednoduchostí až tak neliší. Spíš než nejlepší komedie je to tedy fantastická pocta, která chytře pomrkává jak na ty největší fandy, tak i na diváky, které žánr zas tak nakoukaný nemají. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Galaxy Quest je úžasnou parodií a zároveň i poctou mířenou nejen na Star Trek, ale i na všechny ostatní space opery. Možná není až tak dokonalý aby si zasloužila maximální hodnocení, ale jako člověk pro kterého byl Star Trek: Film prvním zapamatovaným sci-fi zářezem na televizní obrazovce, a který strávil zbylou půlku dětství u Nové Generace, Deep Space 9 a Voyageru... prostě nemohu jinak. Býval jsem mladistvým Trekkiem, co víc dodat? :-) 9/10 ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Galaxy Quest je jedním z nejlepších příkladů, jak natočit parodii tak, abys si ji užili jak ti nejvíc hardcore fanoušci, tak lidi, kteří moc neví o filmech/seriálech, které jsou parodované. Zatímco Spaceballs (parodie na Star Wars filmy a dalo by se říct "předchůdce" tohoto filmu) je vtipnou záležitostí, která ale bohužel má slabší chvilky, které speciálně dneska bijí do očí (některé vtípky zestárly více, než by bylo potřeba), tento film nic takového nemá, protože není "doslovnou" parodií, jako právě Spaceballs. Galaxy Quest totiž mimo parodování (převážně) Star Trek seriálů/filmů vypráví ucelený příběh o partičce herců, kteří se (jak jinak) naprostým nedorozuměním dostanou do vesmírného konfliktu. A film čerpá humor z tohohle faktu, spíše než z kopírování celých scén. A právě proto, i po více než 16 letech od vydání, jsem se u něj opravdu pobavil a hlavně jsem byl hodně překvapen, jak dobře je udělán. Rozhodně si jej pustím znovu. 100 %. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Co říct, než že skloubit ve scénáři (David Howard) tak dokonale humornou i vážnou složku tak, aby se bavili jak příznivci Star Treku, tak jeho odpůrci, by si samo o sobě zasloužilo pořádné ocenění. Navíc je ze všech zúčastněných znát, s jakou chutí hrají (zejména při Grabtharovu kladivu znechucený Alan Rickman), výborná je triková stránka, scénář a humor nepostrádá značnou míru inteligence. Takže rekonfigurujte solární matrici paralelně k endotermickému pulsnímu pohonu a hurá do toho. "There's a red...... thingy moving towards the green.... thingy." "What?" "There's a red thingy moving towards the green thingy. I think we're the green thingy." ()

Galerie (70)

Zajímavosti (21)

  • Zvuk otevírajících se dveří na lodi jste mohli slyšet v legendární videohře Doom. (HellFire)
  • Snímek byl nominován na celkem 14 (většinou méně významných či ryze žánrových) filmových ocenění, rovnou polovinu z těchto nominací přetavil v jejich zisk. Patrně nejzajímavější z nich je Saturn Award, ocenění americké filmové akademie sci-fi, hororu a fantasy filmů, kde si připsal Tim Allen ocenění v kategorii Herec v hlavní roli. (curfew77)
  • Postava Guye Fleegmana (Sam Rockwell) je jediná z hlavních postav, kterou při přestřelce na můstku generál Sarris (Robin Sachs) nestřelil a nevidíme ji tak umírat. A to i přestože po celou dobu neustále upozorňuje, že on jediný v původním (fiktivním) seriálu „Galaxy Quest“ zemřel. (Dzin01)

Související novinky

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

15.08.2012

Tak trochu zhulené sci-fi komedie Skvělé dobrodružství Billa a Teda a Neskutečná cesta Billa a Teda z přelomu 80. a 90. let můžete milovat nebo si u nich klepat na čelo, ale kultovní status jim… (více)

Red 2 a Las Vegas: Palba a kalba s důchodci

Red 2 a Las Vegas: Palba a kalba s důchodci

12.05.2012

Valí se na nás dvě seniorské týmovky. Jedna akční, druhá komediální. Začněme s Red 2, jehož premiéra byla stanovena na 2. srpen 2013. Bruce Willis, John Malkovich, Helen Mirren a Mary-Louise Parker… (více)

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (více)

Reklama

Reklama