Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dave Spritz (Nicolas Cage), oblíbený moderátor televizního počasí v rodném Chicagu, dostane svou životní šanci poté, co je pozván na konkurz do ranní show. Zatímco jeho profesní kariéra se ubírá tím nejlepším směrem, jeho osobní život je v troskách. Prožil bolestný rozvod, má problémy se svými dětmi a jeho otec, držitel Pulitzerovy ceny (Michael Caine), onemocněl. Balancuje mezi optimismem a depresí a hledá sám sebe. Zatímco se Dave snaží získat nad situací kontrolu, začne si pomalu uvědomovat, že život je, stejně jako počasí, naprosto nepředvídatelný. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

"Některé věci nevyšly podle mých představ. Není snadné to přijmout, ale snadné věci do dospěláckého života nepatří." Rok 2005 byl pro Nicolase Cage velmi vydařený. Po Obchodníkovi se smrtí si tentokrát s velkou chutí zahrál "rosničkáře", který je tak trochu smolař a neštastník, jenž se vyrovnává s nástrahami dospěláckého života po svém. Celý film stojí především na skvělém Cageovi, na citlivé režii Gorea "Piráta" Verbinského a na propracovaných charakterech ostatních postav, i díky nimž nevíte, jak to nakonec dopadne. Gore Verbinski mě touhle melancholickou a lehce nahořklou komedií dokázal chytit za srdce. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ach Bože...jednotlivé události, které jen tak plynou a někde na okraji, docela hluboko, tušíme svit jejich smyslu...to je jako život... (takových scén je tam vážně mnoho, např. "projev.") Opravdu, tento film asi nebude pro někoho, kdo sám nad sebou občas nepřemýšlel, neměl všeho dost, či měl tzv. "depku," protože opravdová deprese vypadá přece jen jinak. Z každého políčka vystupuje decentní a pěkná režie Gora Vebrbinskiho, ten by se měl IMHO zaměřit na filmy, které stojí na silném scénáři a charismatických hereckých výkonech a vykašlat se na ty blbý Piráty. 90%, před stovkou "zachráněno" jen o chlup! ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film byl pro mě obrovským překvapením. Od pana Verbinského jsem vůbec nečekal takhle komplexní film se silnou vypovídací hodnotou o nedostatku štěstí a spokojenosti v životě člověka moderní západní společnosti. O člověku, který má na první pohled všechno, ale materiální dostatek až nadbytek mu nemůže pomoci překonat prázdnotu jeho života bez smysluplnosti plynoucí z práce, bez naplňujícího rodinného vztahu a bez uznání ze strany rodičů, v tomto případě velmi úspěšného otce, spisovatele oceněného Pullitzerovou cenou. Vynikající, typově přesný, posmutnělý Cage i v roli jeho otce, staromilského intelektuála, Michael Caine. Nová Americká krása, i když napodruhé už samozřejmě ne s takovou průrazností... Podobné filmy: Americká krása, Volání o pomoc, Elementární částice, Štěstí na dosah, Ztraceno v překladu, Ledová bouře, Tichá dohoda ()

imf 

všechny recenze uživatele

Je to hodně komorní a hodně epizodní, jenže v těch krátkých příbězích ze života Davea Spritze je tolik pravdy, že vás to až zamrazí. Filmů o rodinných vztazích a krizovkách všech věkových skupin existuje spousta, ale Weather Man přesto dokáže téma pojmout kapku jiným úhlem a navíc si to všechno jistí kvalitním Cagem (v poslední době je to opět tradice... díky Nicku, žes popadl druhý dech) a Spongebobem v nadživotní velikosti... smrtící kombinace. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

V žiadnom prípade sa nejedná o dokonalý film. Dej je občas roztrieštený a medzi jednotlivými scénami často chýba dovysvetlenie a naviazanie na to, čo predchádzalo a rovnako mi nesedeli samoúčelné vulgárne dialógy, ale aj tak si myslím, že tento film si skutočne zaslúži 100%. Hlavne kvôli geniálnemu Nicolasovi Cageovi a výborne napísanému hlavnému hrdinovi, ktorý mi bol veľmi blízky - ale dúfam, že o 20 rokov sa The Weather Man nestane mojim osobným filmom... ()

Galerie (38)

Zajímavosti (9)

  • Dave (Nicolas Cage) jazdi vo filme na aute Volvo S80. (sWONDER)
  • Počas nakrúcania snímky vo februári bol režisér Gore Verbinski prekvapený, že počasie v Chicagu bolo teplé. Sneh sa musel umelo vyrábať, pretože film sa odohráva v zimnom období. (sWONDER)
  • Jídlo, které na ulici trefí Nicolase Cage, hodil režisér Gore Verbinski. (becki_tu)

Související novinky

Cage jde z role do role

Cage jde z role do role

05.03.2005

Příští film Nicolase Cage bude režírovat Neil LaBute. Režisérův dlouho očekávaný projekt THE WICKER MAN, je remakem thrilleru z roku 1973. LaBute hodlá postupovat podle vlastního adaptovaného scénáře… (více)

Reklama

Reklama