Reklama

Reklama

Série(5) / Epizody(65)

Obsahy(1)

Seriál Daria je velice výstižné ztvárnění stupidity většiny žáků v amerických středních školách. Hlavní hrdinkou je introvertní intelektuálka Daria Morgendorfferová, která sice není oblíbená mezi svými spolužáky, avšak diváka spolehlivě rozesměje její suchý humor plný sarkasmu a ironie. (laserr)

Videa (1)

Trailer

Recenze (165)

Cigalone 

všechny recenze uživatele

Excelentný seriál pretkaný brilantným sarkazmom, dôvtipnými dialógmi, na ktoré častokrát tí menej chytrí nevedia reagovať, ukazujúci tupú americkú mládež 90tych rokov. Do extrému vytiahnuté archetypy postáv zobrazujúce tú-ktorú vrstvu študentov strednej školy (outsideri, gotici, futbalisti, emancipovaní černosi, roztlieskávačky, "klub štramand") a ich učiteľov (bláznivý učiteľ - De Martino, zakomplexovaný učiteľ - O'Neill, riaditeľka dychtiaca po peniazoch pre školu atp.) sú pastvou pre môj inteligenčný potenciál a rozhľadenosť. Samozrejme Daria, ako prototyp vševediaceho outsidera s najlepšou kamarátkou Jane (trocha viac socializovanou) sú úžasným príkladom ako možno s rozumom zvíťaziť nad primitívnymi pudmi ľudskej spoločnosti a mládeže stredných škôl, šikanou, ignoráciou, či snahou vyrovnať sa s nepriaznivým domácim prostredím (i keď Daria mala rodinu kompletnú). Chytrí čudáci to majú svojim spôsobom ťažké, ale to neznamená, že sa majú poddať. Daria je toho dôkazom (možno tak, ako aj chlapci z The Big Bang Theory). Žiaľ, časom sa môže zdať Daria nudná, pretože jej ostrovtip (alebo skôr ostrovtip scenáristu) sa zmierňoval a na niektorých divákov môže pôsobiť stereotypne, no situácie, v ktorých sa Daria ocitala boli vždy originálne a nakoniec, každý starne, tak aj Daria sa dostane na výšku (Is it fall yet? a Is it college yet?). Hlášok či celých dialógov by sa dalo napísať neúrekom, no to by presiahlo účel komentára. Za všetky však stojí debata De Martina (držiaceho moriaka-americké národné jedlo) a Kevina s Brittany pri predaji kariet v s01e04. Daria mi navyše pomohla nájsť samého seba a sebeuvědomení. Škoda len, že nie je viac častí s dabingom a lá 1. séria. Nič menej ako 5* si tento seriál z čias môjho nástupu na 2. stupeň ZŠ nezaslúži. (Áno, a pozerám ho doteraz a stále sa bavím.) ()

Bila_pani 

všechny recenze uživatele

"Je tohle mozzarella?" "Je to váš oblíbený druh sýra?" "Jo." "Pak je to mozzarella!" Seriál Sick, sad world by mohl někdo natočit i v reálu. A Dariu by mohli zase dávat (třeba na MTV - ale to je asi trochu sci-fi...). Protože tak skvělý a výjimečný seriál dnešní generaci chybí a když vyrůstají na Disney Channelu a těch sra*kách, co produkuje, fakt nevím, kam náš svět povede... Já jsem ráda, že jsem vyrůstala s touhle obrýlenou sarkastickou intelektuálkou :), jejíž hlášky nezapomenu ani po letech. ()

Reklama

anomaliana 

všechny recenze uživatele

Dariu si pamätám ešte z môjho detstva, stihla som ju zaregistrovať. Vtedy mi to ale moc nedalo. Pozerala som to znovu tak pred rokom, či pred dvoma a mala som z toho zážitok. Nemôžem z toho, ako Daria každého odkopla svojimi hláškami, skvelý typ flegmatického dievčaťa. Najviac ma pobavil detail, že stále tam všetci chodia oblečený rovnako, čo je v animovaných veciach docela bežné. Skvelý seriál! ()

Madluska 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem zatím viděla jen českou verzi, na které se podílelo odhadem asi 5 dabérů (jestli je namlouvání více postav jednou osobou "uměleckým záměrem" jako třeba ve Futuramě, pak dle mého soudu hrubě nevyšel), i přesto jsem se docela dobře pobavila. Především absolutním nadhledem a nezúčastněností hlavní hrdinky. Na 5* ale Daria nedosáhne, protože občas válčí s načasováním, a tak některé fórky tolik nevyzní... Navzdory tomu se v každém dílu dočkáte solidní dávky ultrasuchých hlášek a kritiky té tuposti, která se nezadržitelně valí i k nám. P.S.: Všimli jste si, kolik jmen se shoduje s postavami z Glee? :-D ()

karinakari 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem na tebe znovu narazila a hned se mi vybavila léta strávená u Supermaxu. Daria je důkaz, že humor může být neskutečně inteligentní.. Ach ta sladká ironie:-)..La la la la la...! Komu necukají koutky při vybavení úvodní znělky, neví co je vtipné! Taky jste se na konci dílu těšili, jaké převleky budou jednotlivý hrdinové mít? :D ()

Galerie (8)

Zajímavosti (7)

  • Seriál je spin-off veleúspěšného Beavise a Buttheada. V něm byla Daria vytvořena jako vedlejší postava svou inteligencí a suchým humorem protikladná k hloupým hlavním hrdinům. (Tom Riddle)
  • Tvorba každého dílu trvala deset měsíců až jeden rok (od konceptu až k postprodukci). (Tom Riddle)

Reklama

Reklama