Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh černé vánoční komedie Doblba! se odehrává v rozvětvené rodině Mukových. Hlavním hrdinou je Karel Muk, jednoduchý chlapík s jednoduchými sny, žijící poněkud stereotypním manželským životem s Terezou, nevlastní matkou Karlovy dcery Valinky. Řečeno slovy scénáře: Karel pracoval dlouhá léta jako správce hřbitova a s oblibou říkal : Jistá je jen smrt, ale nikdy si nepřipustil, že by se ho mohla nějak dotknout. Nebylo toho moc, za co by se ho dalo pochválit. Bratr Robert Muk je naopak sebevědomý a praktický podnikatel a nejmladší Pavel jakoby se stále nemohl rozhodnout, zda najít smysl života v ochraně šumavských hvozdů nebo v erotických hrátkách se sekretářkami. Jednoho dne, krátce před Vánocemi spadne rodině Mukových do klína nečekané dědictví. Náhlá možnost zbohatnutí je jakýmsi spouštěcím momentem pro řadu osudových událostí, které jednotlivé členy rodiny trochu svedou z nastoupených cest, některé nasměrují na cesty úplně jiné a cesty těch dalších se dostanou téměř ke svému konci. Nic už nebude jako dřív. A náhody neexistují.Všichni musí přehodnotit své žebříčky životních priorit. A přitom platí pravidlo: jakékoliv vaše činy se vám jednou v dobrém či ve zlém zúročí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tvůrčí team stojící za Kinoboxem asi podlehl klamnému dojmu ze Čtvrtníčkova samorostlého moderování a napsal pro něj ,,komedii" na tělo (Čtvrtníček tu kupodivu ale má i silné dramatické pasáže, možná největší klad filmu) zhruba v duchu Petrova ulítlého moderování, zamotal do toho ovšem ex-hvězdu svého Českého lva Jaroslava Duška a duchovní guru patrně přinesl do scénáře spirituální motivy, jinak si nedovedu vysvětlit ten nesourodý pelmel nápadů, fórů, gagů, příběhů, žánrů... Doblba! jistě zdobí dobře zvládnuté řemeslo, vše ostatní už je ale špatně, protože ve výsledku jde o bohapustý blábol. Tahle černá komedie je možná skutečně hodně černá, ale bohužel to vůbec není komedie, humor tu skoro nefunguje, scénář pánů Vachlera a Stehlíka je dokonale impotentní. Nespornou předností Petra Vachlera je fakt, že dokáže do svého projektu obsadit řadu známých tváří, škoda, že si od někoho umného nenechal napsat pořádný scénář. Přehrávající herci jsou takhle jen karikaturou sama sebe. Vlastně je škoda, že raději místo Doblba! nenatočili ve filmu citovanou telenovelu Jose a Manuel... ()

vitajak 

všechny recenze uživatele

Nedokážu si tenhle film pořádně zařadit – chvíli to byla komedie, chvíli vážné, chvíli trochu ujeté – ale klady převažují nad zápory tohoto nesourodého dílka od Petra Vachlera - i když žádnou velkou bombu nečekejte. Je fakt, že jsem to viděl jen jednou a je možné, že při dalším shlédnutí bych hvězdu přidal... Ale zase na druhou stranu, kdyby v tom nehrál Dušek a Čtvrtníček, tak bych zase jednu ubral. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Komedie určená pro fanoušky Duška a Čtvrtníčka. Pro ostatní je to nesmírná blbost a nuda. Já patřím mezi ty, kteří Čtvrtníčka mají rádi, přesto mi tato černá komedie o tom, co může způsobit neustálé lhaní a podvádění, přišla místy hodně prázdná a nudná. Je pravda, že úvodní třetina a závěrečných 10 minut se velmi povedlo, ale vše mezi tím je jen mlácení prázdné slámy. Vznikla, tedy alespoň pro mně, sice zajímavá černá komedie, ale její celkové vyznění je hodně slabé a i tak trochu hořké. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Film, v němž je zbytečné a naivní hledat nějaká hlubší sdělení. Pokud by tam přecejen byl nějaký náznak něčeho takového, tak je to terčem humoru, ne apelem. Jsem rád, že zase jednou vznikl český film, který není o laskavém, případně zhuleném českém člověku. Bavil jsem se dobře. Vyhrocování situací ad absurdum se daří na výbornou. Celý film je nabit humorem, který podle mě hodně lidí mylně považuje za snahu o jakési moralizovaní apod. Vlastně ani nevím, proč nedám 5*. Možná s tím počkám, až to uvidím znovu. ()

Zyne 

všechny recenze uživatele

Hudba: Roman Holý... film, ktery je svym zpracovanim uplne mimo veskere chapani... chaby scenar, nefungujici timing vtipku, bezmasa rezie, nevhodny Duskuv voiceover, prehravajici skvadra jinak snad i docela vtipnych a sympatickych hercu, podivna mimika vsech a pri vsech scenach, renaulti product placement...a tak bych mohl pokracovat dale a smerovalo by to k jedinemu zaveru - nikdy vice! ()

Galerie (11)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu si otce hlavního hrdiny Jaroslava Duška zahrál jeho vlastní otec, Vlasta Dušek. (fannah)
  • Část filmu se odehrává v obci ŽIHOBCE. Žijí zde filmoví rodiče hlavního hrdiny. Obec se nachází asi 8 km východně od Sušice v krásném prostředí šumavského podhůří. Dominantou obce je kostel se štíhlou věží. Je zde zámek, dva obchody, hostinec, koupaliště a sportovní areál. (blackrain)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno