Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh černé vánoční komedie Doblba! se odehrává v rozvětvené rodině Mukových. Hlavním hrdinou je Karel Muk, jednoduchý chlapík s jednoduchými sny, žijící poněkud stereotypním manželským životem s Terezou, nevlastní matkou Karlovy dcery Valinky. Řečeno slovy scénáře: Karel pracoval dlouhá léta jako správce hřbitova a s oblibou říkal : Jistá je jen smrt, ale nikdy si nepřipustil, že by se ho mohla nějak dotknout. Nebylo toho moc, za co by se ho dalo pochválit. Bratr Robert Muk je naopak sebevědomý a praktický podnikatel a nejmladší Pavel jakoby se stále nemohl rozhodnout, zda najít smysl života v ochraně šumavských hvozdů nebo v erotických hrátkách se sekretářkami. Jednoho dne, krátce před Vánocemi spadne rodině Mukových do klína nečekané dědictví. Náhlá možnost zbohatnutí je jakýmsi spouštěcím momentem pro řadu osudových událostí, které jednotlivé členy rodiny trochu svedou z nastoupených cest, některé nasměrují na cesty úplně jiné a cesty těch dalších se dostanou téměř ke svému konci. Nic už nebude jako dřív. A náhody neexistují.Všichni musí přehodnotit své žebříčky životních priorit. A přitom platí pravidlo: jakékoliv vaše činy se vám jednou v dobrém či ve zlém zúročí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Připomínalo mi to pilotní díl k nějakému sitcomu, který pak měl stejný šmytec jako Liščí pětka.. VAC vždycky byla tak trochu parta sama pro sebe a jejich tvorbu lze poutavostí pro širší obec publika přirovnat k sledování videa z úplně cizí svatby, ale s Doblba!, které vůbec není tak hloupé, jak se tváří, se do mého vkusu a nálady ten Vachlerovic ansámbl bláznů docela trefil. Pan režisér sice krapet vykradl Kubrickovo Eyes wide shut (symbolika značky STOP), nebo Lynche (scéna s věštkyní), ale nemám mu to za zlé, obzvláště když vnuk Pepi Bicana (Dušek) a konec konců i jeho skutečný otec, na komediálním poli nebývale koncertují.. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Tak nejspíš dvojice Vachler Čtvrtníček nezaručuje nic dobrýho, ale na druhou stranu jsou tu i jiní a ta kvalita jde nahoru. Určitě koncert Jardy Duška a hlavně žánr, kterej v té novodobé filmotéce možná do své doby chyběl. Komediální příběh se změní v tragedii, potom v drama a nakonec zase v komedii. Podle mně životní herecký výkon Petra Čtvrtníčka, jeho nejvážnější role. Jinak rozhodně za jedno shlédnutí ročně určitě stojí ()

Reklama

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Ale jó, dobrej filmeček, ale člověk mu musí leccos odpustit, protože něco takového by se ve skutečnosti asi sotva stalo. Postavy hrobníků jsou absolutně nevěrohodné, ale svým způsobem nevadí, to jak někdo / umře neumře a jak by se k němu asi ve skutečnosti sjížděla celá rodina, je další ee věc, ale jinak v poho. Film to má sám v názvu - černá barevná komedie - takže sem nic extra nečekal, jen pár povedených vtípků, ty tam byly, a po tom, co se film rozjel, jich bylo dokonce i víc než pár. Čili ať si klidně tahle parta lidí dělá filmy dál. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Je to hodně ulítlý, takový nemálo střelený, ale musím říct, že mám ten film vcelku rád. Je to trochu nezvyk, něco jinýho, než jsme zvyklí a možná proto to vyvolává rozpaky. Zase se tady mísí komedie s dramatem, ale tak nějak jinak ("nepelíškovsky"), za což jsem rád, protože tohle schéma natáčení už je u nás docela vyčerpaný, řekl bych. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 6/10 Děj 5/10 Hudba 7/10 Efekty 4/10/// +některé dialogy, momentky a vtipné situace (no hlavně s tím králíkem), zajímavá hudba, Petr Čtvrtníček -Jaroslav Dušek, některé zbytečné scény, občas hluchá místa a celkově film tak nějak o ničem/// Jéžiš, tak tohle je králíkovina. No myslel jsem si, že to bude blbost roku a přitom je to "překvapení roku". Teda to vlastně doblba kecám, ale určitě jsem čekal horší film, než z toho nakonec vylezl. A teď mě omluvte du se doblba dívat na další filmy./// Celkem 53%/// ()

Galerie (11)

Zajímavosti (7)

  • Některé fotografie v úvodu filmu jsou skutečné, například snímky ze svatby Jaroslava Duška s jeho ženou. (Haniczka)
  • Dceru Valinku hrála dcera režiséra Petra Vachlera Valerie. (Haniczka)
  • Ve filmu si otce hlavního hrdiny Jaroslava Duška zahrál jeho vlastní otec, Vlasta Dušek. (fannah)

Reklama

Reklama