Reklama

Reklama

Jeskyně

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Uprostřed hlubokého lesa v Rumunsku narazí tým vědců na ruiny opatství z 13. století. Po bližším průzkumu zjistí překvapivou věc - opatství stojí na vchodu do obrovského systému podzemních chodeb. Místní biologové věří, že v jeskyni by mohl existovat dosud neobjevený ekosystém, proto najmou skupinu amerických jeskynních potápěčů, aby jim pomohli její hlubiny prozkoumat. Jack (Cole Hauser) a jeho bratr Tyler (Eddie Cibrian) jsou profesionálními průzkumníky, kteří vedou tým nejlepších světových jeskynních potápěčů a neustále vyhledávají nová a nová dobrodružství. Do Rumunska dorazí s nejmodernější výbavou včetně nové kyslíkové bomby, díky jejíž velké kapacitě může zůstat potápěč pod vodou až 24 hodin. Elitní skupina, k níž patří také Charlie (Piper Perabo) a Buchanan (Morris Chestnut), ihned začne s průzkumem. To, co najdou uvnitř jeskyně, však není pouze nový ekosystém, ale úplně nový živočišný druh... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

petero odpad!

všechny recenze uživatele

Je pravda, že ak niečo neznášam tak je to práve takýto film s absolútne neprehľadnými scénami. Ak si niekto myslí, že keď natočí akčnú scénu s viac ako tromi strihmi za sekundu odohrávajúcu sa v tmevej jaskyni a vznikne z toho ukážková zbesilá akcia, tak sa hrozne mýli. To by musel byť taký frajer ako napr. Tony Scott alebo Michael Bay. A to určite Bruce Hunt nie je. Oproti takému Descentu (2005) prehráva The Cave (2005) na plnej čiare. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,...JE TO KRAVINA." __ Keď sa spojí môj občasný záujem o tento žáner s nudným sobotním večerom, kedy niet o čo zakopnúť výsledkom je tento ,,skvost". Nechcem byť však k Jaskyni nijako krutý. Jej prostredie je veľmi dobre spracované, občas má aj tú správnu atmosféru, čo však s tým, že vo výsledku sa i tak jedná o strašnú nudu. Na napätie a akciu je film preveľmi chudobný a keď už sa aj niečo objaví, režisér nevie ako na to a zo všetkého sa tak stáva klipové zostrihanie filmového chaosu. Tí v podstate zmutovaní ľudia (och, ja som vyzradil pointu) mi prišli ako nejaká zmeska Votrelcov, okrídlených blbostí z Čiernočiernej tmy (vraj tiež vykrádanie Votrelcov) a čo ja viem čoho ešte. Navyše na začiatku ma dosť naštvalo, že američania musia dať pred názov štátu, kde sa dej odohráva pred tridsiatimi rokmi prívlastok ,,socialistický". ()

Reklama

Crocuta 

všechny recenze uživatele

"Evropské legendy končí vždycky špatně" praví L. Headey coby doktorka Catheryn. Inu - nejen ony. Stejně špatně, ba ještě hůře dopadl i pokus amerických tvůrců o speleologicko-vetřelčí horor z karpatských jeskyní. Nuda, pár nevalných triků, semtam nějaké pseudovědecké blábolení a parta "profíků" co se chová jako Klub sebevrahů na spolkovém výletě - to je v kostce obsah "Jeskyně". Ta druhá hvězdička je čistě za účast mé oblíbené "divoké kočky" Piper Perabo (i když jí to přece jen víc sluší v minisukni na baru, než na laně s digitálním monstrem na zádech). ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Už jste si někdy všimli, jak některé filmy tvoří jakési dvojice? Např. Mars útočí a Den nezávislosti, Matrix a 13. patro, Vrána a Smrtihlav.... No a Jeskyně by tvořila dobrou dvojici s Pádem do tmy. Je to sice horší film než Pád..., ale občas dokáže vytvořit stejnou klaustrofobní atmosféru a naopak, prostředí jeskyně je tady mnohem hezčí než v Pádu. Nechci nějak moc tyhle dva filmy srovnávat, už i proto, že se mi docela líbí oba. Jeskyně má podle mě trošku problém v tom, že monstra jsou podle mě možná až moc přehnaná a moc často ukazovaná. Zápletka ujde, herecké výkony jsou slabší, prostředí super, dialogy občas hrůza, ale tak nějak celkově to na mě působilo na slabší tři hvězdičky. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Bruce Hunt trpí syndromem megalomanství, jelikož šokujícím způsobem v the Cave vypíchnul až ohromující jeskynní komplex(úžasem nedýchám). Vědecká výprava tápe a.. „kdo nás přijde zachránit, když mi jsme ti nejlepší?!“(bezesporu). Posléze i ti natolik skrývaně(tajuplní) okřídlení ještěři, kteří přežívají jen pro ten účel, aby děsili nedočkavé dobrodruhy poznávající divy podzemní říše, jako kdyby vystoupili z bájných příběhů.;) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (11)

  • Příběh Jeskyně se zčásti zakládá na realitě. Koncem 80. let minulého století totiž v Movilských jeskyních našli celkem 35 nových druhů živočichů. Jeden z nich má dokonce žlázu s jedem. I když největší exempláře jeho druhu měli jen 10 centimetrů, nikdo neví, do jaké délky mohou dorůst. Příšery z filmu tedy nemusí být až tolik nereálné… (imro)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 24. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Herci strávili během natáčení, na které dohlíželo několik světových expertů na potápění, denně 10 až 12 hodin v mokrém oblečení, aby bylo jejich vystupování co možná nejvíce reálné. (imro)

Reklama

Reklama