Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž 2010. Město je zdí rozděleno na ghetta, kde neplatí žádná pravidla ani žádné zákony. Mocnému gangu v Okrsku 13 se podařilo ukrást experimentální nukleární bombu. Damien, důstojník speciální policejní jednotky, a Leito, obyvatel okrsku 13, mají 24 hodin na to, aby nálož zneškodnili. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (539)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Docela milé "futuristické "překvapení, kdy je Paříž zatížena kriminalitou natolik, že nejnebezpečnější okrsek ohraničí zdí a celé město se rozdělí na zločinecké gangy. Není to špatné, občas mi doslova vyrazily dech špičkové záběry, nechyběla akce ,napětí a celkem překvapivé vyústění. Hlavní postavy však mají charisma o velikosti hrášku a to mi tak nějak vadilo. Nenašla jsem v tom filmu zkrátka nikoho, koho bych mohla označit za hlavní postavu, kdo by se jevil jako sympatický...A nikomu jsem nemohla uvěřit tu drsnou slupku, když na mě chrlili francouzštinu, která prostě zní tak..žensky, jemně. Je to tak na tři hvězdičky, ale nepochybuju o tom , že milovníci akčňáků, kde se pořád zběsile utíká, skáče přes auta a střechy a hraje přitom drsná hudba - si přijdou na své. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Když je scénář k akčnímu snímku sepsaný Bessonem, tak člověk neočekává žádné vtažení do děje. Je jasné, že půjde jen o to jak proti sobě poslat týpky co se stylově pomlátí, potažmo rozstřílí... O to více překvapí, že zde různé kecy a rádoby dějotvorné vsuvky tvoří dobře dvě třetiny stopáže. Akční pasáže jsou sice celkem vydařené a díky pouličnímu parkouru místy netradiční, ale chybí jim punc originality či nezapomenutelnosti. Prostě solidní laciné béčko, které se snaží být cool ve všech ohledech, ale není jím ani na vteřinu. Na druhou stranu, ovšem není trapné natož směšné, takže jde vlastně docela o úspěch. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Určite každý z vás pozná situáciu, keď do vás kámoš v jednom kuse bučí, že ten a ten film je bomba. Horšie je, keď je to kámoš, s ktorým sa filmovo nezhodnete takmer na ničom. Trvalo mi roky, kým si ma film našiel a bohužiaľ môj odhad sa potvrdil. Typická akčná rýchlovka od Bessona je v poslednej dobe ľahko rozpoznateľná. Film je úbohý priemer a príbeh z kategórie jemne debilných. Tých je v akčnom žánri mnoho...Pochváliť však musím kaskadérske kúsky pri naháňačkách, tie stoja za to. Trochu lepší scenár, viac reality a možno by som hviezdu pridal. Nad akčným žánrom často zvyknem privrieť oko, ale odkedy je akrobat rýchlejší ako streľba zo samopalu? To na mňa neskúšajte, zvlášť v dnešnej dobe... 50%. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Vítejte v betonovém ghettu 21. století! Nabízíme vám zdarma atomovou bombu, zprasený scénář alá Besson, dva fešné kaskadéry, jednu fešnou dívku, spoustu naleštěných autíček, spoustu nenaleštěných zbraní, hromadu moralistických keců na adresu špíny v ulicích a ignorantské vlády, nákladní vlak okatě zaranžovaných bitek, panelákovou atmosféru, nulové napětí a korektní happy end. Dobrá, pokud se v něčem výše uvedeném vidíte, asi budete spokojeni. Mně ale akční film, kde je vždy všechno na milimetr přesně postavené (případně pánové padouchové svou debilitou ono všechno hrdinům připraví) tak, aby toho hrdina mohl využít pro svůj další efektní kousek nijak moc nebere. Celá tahle klipovitá fraška na mě působí jako futuristická celovečerní epizoda Kobry 11. Na ty kaskadérské psí kusy se naštěstí aspoň (chvílemi) dobře kouká a rychle to uteče. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Devadesát procent zdejších akčních scén spočívá v tom, že někdo před někým utíká a utíká maximálně efektním způsobem, tzn. proskakuje úzkými škvírami, skáče ze střechy na střechu, odráží se ode zdí apod. Aktivní parkouristé budou jenom tiše závidět a tajně doufat, že se jednou vypracují na podobnou úroveň jako David Belle a Cyril Raffaelli, kteří jsou přeci jenom více kaskadéry než herci. Háček spočívá v neexistenci jiného smyslu těchto akčních scén, než aby jednoduše byly a já se táži, když už tedy jsou, proč jich není víc? Nejlépe plný film? Když například padouši několik minut pronásledují oba borce městem, usilují jim o životy a následně je znenadání obklíčí a z plezíru jim nabídnou mírový výměnný obchod – nutně vyvstávají pochyby o legálnosti drog užívaných scénáristou, tedy samotným Bessonem. Pierre Morel působil dlouhou dobu jako kameraman (např. zmíněný Utržený ze řetězu) a pomocný technik, Okrsek 13 je jeho režijním debutem, nicméně je znát, že se učil od lidí, kteří svého řemeslu rozumí. Slovo „cool“ je uplatnitelné na naprostou většinu aspektů tohoto počinu. Zasazení děje do blízké budoucnosti bylo pak mazaným tahem producentů. Pár rozpadlých baráků v čemsi, co bylo kdysi Paříží, pár natuněných sporťáků a máte prostředí nenapadnutelné pro svou nezařaditelnost ze žádné strany. 70% Zajímavé komentáře: Lateef, genetique, SeanLSD ()

Galerie (30)

Zajímavosti (24)

  • David Belle (Leïto) je synem Raymonda Bella, který byl považován za jednoho z předchůdců pohybových umění parkouru a freerunningu. Proslavil se akcí 19. ledna 1969, během které, za extrémních podmínek, slanil z vrtulníku a strhl vlajku Vietcongu z věže katedrály Notre-Dame. Také byl jedním z nejúspěšnějších pařížských hasičů vůbec, se specializací na slaňování a další fyzicky náročné výkony. Za míru sebeobětování pro záchranu životů obdržel Raymond Belle mnoho vyznamenání a stal se vzorem nové generace. (Dan.nesnera)
  • Behom filmu sa Leïtove (David Belle) tetovania menia a má ich stále na inom mieste. (ČSFD)
  • Leïto (David Belle) počuje cez celú miestnosť potichu hovoriaceho Tahu (Bibi Naceri), a to napriek tomu, že je okno zatvorené. Na takú vzdialenosť cez zatvorené okno ho počuť nemohol. (ČSFD)

Reklama

Reklama