Reklama

Reklama

The Quiet

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

The Quiet je příběhem patnáctileté dívky Dot, které tragicky zemřel ovdovělý otec pod koly naklaďáku a nachází působiště u adoptivních rodičů. Dot je od sedmi let hluchoněmá, necítí se dobře ve společnosti lidí a je velmi uzavřená. Mezi spolužáky je spíše ignorována a její nevlastní sestra s ní také příliš nesoucítí. Hendikep ji dává ale možnost nerušeně sledovat a vnímat lidi kolem sebe. Postupně zjištuje tajemství své adoptivní rodiny, která není zdaleka taková jak se na první pohled zdálo... Svá tajemství ovšem skrývá i nevinná Dot. (exitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Psychologické drama o dvou naprosto rozdílných dívkách - o populární krásce (Cuthbert) a neatraktivní šedé myšce (Belle), které najdou společnou řeč až poté, co zjistí mrazivé tajemství té druhé. Celý film je obklopený deprimující náladou a hudbou, která tématu ale neskutečně sedla. Jde tu hlavně o tu myšlenku, kdy nevýrazný a téměř neviditelný člověk nepovšimnutě vnímá svět okolo a odhaluje tajemství druhých. Pro mnohé možná znepokojující, ale zrovna tak i atraktivní námět na film, jenž mě opravdu oslovil - nenudila jsem se snad ani minutu. Přikláním se k tomu názoru, že "The Quiet" stojí hlavně na výkonu Elishy, ona se ta holka nezdá, ale i s tou svou sladkou tvářičkou umí dobře hrát. Její herecká kolegyně mi připadala nevýrazná. Příběh plyne celkem pomalu, ale v závěrečných minutách skvěle vygraduje. Už kvůli závěru musím dát 4*, přestože je to spíše na 3,5. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Lidé vždycky mluví o tichu před bouří, ale nikdo nemluví o tichu poté." Camilla Belle a Elisha Cuthbert v jednom filmu, to je kurva výzva (ehm, už jen ten plakát). A výzva přijta a splněna. Camilla ve své roli skvělá, Elisha dělá přesně to, co od ní chce scénář. Žádný film, v němž zazní Půlnoční sonáta nemůže být úplně špatný, už jen kvůli ní. A když zazní tady, sráží člověka do kolen. Nevěděl jsem do čeho jdu, ale nakonec jsem dostal malé, ale dobře zpracované a odprezentované, psychologické drama. 3.5* ()

Reklama

U_S_O 

všechny recenze uživatele

Čakal som, že to nebude až také dobré :) Ale ostal som milo prekvapený. Skoro až psycho thriller, ktorý ma zaujal hneď od začiatku. V niektorých momentoch som ani nedýchal a cítil som len tlkot môjho srdca bijúceho do rytmu Beethovenovej hudby. Pochmúrna atmosféra od začiatku až do úplného konca, bola navyše podčiarknutá "tmavou" kamerou s výbornou hudbou. (86%) ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Od tohohle filmu jsem nic nečekal, ale musím říct, že mě mile překvapil a zaujal svou decentní originalitou. Ponurá depresivní atmosféra, napětí, občasná hudba vše skvělě podbarvuje a od většiny hlavních postav opravdu nevíte co máte čekat. K tomu, že nakonec zaokrouhluju nahoru přispívá slušně dotažený závěr, ale i kvalitní herecký výkon okouzlující Elishy, kterou jsme v podobné roli ještě neviděli. 70% ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Eliška a Kamilka v jednom filme z 00. rokov je ako splnený sen. Škoda len, že vo filme o inceste, mentálne problémových postavách a príbehu (pre mňa dosť) neatraktívneho, s rušivým elementom menom Edie Falco, ktorá vyzerá (a obzvlášť tu) ako Ellen DeGeneres. Za to ale s krásnymi klavírnymi sonátami od Beethovena, vďaka ktorým sa teraz utápam v nádherných hlbinách klasickej hudby a gúglim, prečo takmer všetci skladatelia takéhoto kalibru boli z Nemecka alebo Rakúska, ale o tom potom. Vizuál filmu je dosť strohý, avšak svojim spôsobom vykresľuje dobu, lokácie sa striedajú medzi dvoma izbami, školskou jedálnou a bazénom. Nikto z hlavných pilierov filmárov (rejža, scenárista, kameraman) sa nepochlapil, nezostalo nič zapamätateľné, celá snímka stojí vyslovene len na výkone ústrednej dvojky, ktorá váhu ustála. A aj napriek tomu som v istých scénach rozmýšľal nad štvrtou hviezdou. K filmu sa s veľkou pravdepodobnosťou ešte niekedy opäť vrátim... ♪♫ ()

Galerie (10)

Zajímavosti (5)

  • Elisha Cuthbert, která hraje ve filmu jednu z hlavních rolí, se na filmu podílela i jako associate producer (vedoucí výroby). (becki_tu)
  • Podle původního návrhu scénáře měla být postava Martina Donovana pojišťovacím agentem. (becki_tu)

Reklama

Reklama