Reklama

Reklama

Přepadení 13. okrsku

  • USA Assault on Precinct 13 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Před časem byl policista Jake Roenick schopný, ambiciózní a s vyhlídkami na slušnou kariéru, dnes je z něj ochlasta bez vyhlídky na povýšení. Před osmi měsíci zpackal důležitou akci, při níž zahynuli dva kolegové, a byl přeložen na nejodlehlejší místo Detroitu, zchátralou policejní stanici ve 13. okrsku, která má být v lednu definitivně zrušena. Dnes je Silvestr, na stanici už jsou pouze Jake, starý policejní veterán Jasper O'Shea, který s úderem půlnoci odchází do důchodu, a mladá sekretářka Iris Ferryová. Jejich posledním úkolem je o půlnoci zhasnout, zamknout a jít domů. Internet i telefony již byly odpojeny a tísňová volání jsou automaticky přesměrována jinam. Trochu smutná silvestrovská oslava však nabere nečekaný směr, když před stanicí zastaví policejní autobus se dvěma strážci a čtveřicí vězňů. Kvůli vánici nemohou pokračovat v cestě a podle nadřízených mají zůstat na 13. okrsku. Potíž je v tom, že mezi vězni je nejen paranoidní narkoman Beck, dealer Smiley a prostitutka Anna, ale také zatčený mafiánský boss Marion Bishop, který právě zabil zkorumpovaného tajného agenta. Zanedlouho je stanice obklíčena perfektně vyzbrojeným komandem, o němž je Jake přesvědčen, že chce Bishopa osvobodit. Jenže pak se ukáže, že služebnu obklíčila banda zkorumpovaných policistů, kteří byli několik let na Bishopově výplatní pásce a teď ho chtějí zabít, protože jeho svědectví před soudem by je zničilo. Jake a Bishop, aby přežili, musí bojovat společně a jeden druhému krýt záda. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

Icefist 

všechny recenze uživatele

A mně se to líbilo. Původní film jsem neviděl a jsem tak oproštěn porovnávání a hodnotím čistě tenhle kus. Je to sice béčkovej akčňák, ale obsazení je supr- záporák s uvozovkama Fishburne je špičkovej, záporák bez uvozovek Byrne jakbysmet, Maria Bello je okouzlující a u mě tak už pro Ethana zbývá jen místo ve stínu předešlých. Atmosféra se mi taky líbila a nechybí množství zvratů. Jsou zde i občasné nelogičnosti a vyloženě mě vytočil tradiční závěr, kdy se dva vykecaj a v tu chvíli dorazí armáda policajtů, hasičů a kdoví koho eště. Ale i přesto u mě 70 %. Oblíbená část- holky ujíždějící v autě pro pomoc ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Profesionalne odvedenej akcni film, ale cekal jsem vic. Puvodni Carpenteruv film jsem nevidel, takze nebudu srovnavat a tudiz ho muzu posoudit ciste co se tyce kvality akce. A ta je provedena fakt dobre. Navic se neda predvidat, samozrejme az na hlavni hrdiny, kdo zemre a tvurci se pokusily i o par zvratu, ale vetsina je stejne jasna. Ruzny utoky na stanici jsou zpracovany fakt perfektne a Ethan Hawke tu je po delsi dobe dost drsnej. Jenze to je asi tak vse. Fishburne si hraje svuj standart a Leguizmo nema poradne prostor. Navic kdyz neni akce, tak jsem se docela nudil a ty akce tam zas tolik neni. Skoda, ze kvalitni rezie se nerovna zabavnej film. ()

Reklama

Bauer 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem neviděl Přepadení 13. okrsku z roku 1976, takže nemohu srovnávat s tímto remakem, což je docela škoda. Od tohoto filmu jsem čekal akční pecku, která bude neuvěřitelně zábavná. Ale je to přesně naopak! Velmi nudná záležitost. Stále jsem koukal na display u DVD přehrávače a čekal na konec, jenže se to tak strašně vleklo, že to snad ani nebylo možný. Snímek trvá bez titulků cca 98 minut, ale mne to přišlo jako 196 minut. Na druhou stranu je dobré, že jsem u toho neusnul. Scénář filmu samozřejmně není originální, ale to bych až tak neřešil. Spíše bych řešil, jak je předvídatelný. I hned po napadení je Vám jasné, kdo že to zaútočil na 13. okrsek a je Vám také jasné, jak vlastně celý film dopadne. Ovšem docela se mi líbilo atraktivní prostředí uprostřed sněhové vánice. Akční scény jsou celkem slušně natočeny, ale ne tak, aby jsem z nich měl pusu otevřenou dokořán. Velkým pozitivivem na tomto filmu jsou jednoznačně herci. Jeden lepší, než druhý. Výborný Ethan Hawke, stylový gangster Lauren Fisburne, rapper Ja Rule, John Leguizamo, krásná Maria Bello a na závěr nejlepší ze všech Gabriel Byrne, který byl neuvěřitelně cool. Ale i tak, to ani herci nevytáhnout než na slabší průměr! ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Škoda, že kvalitní herci neudělali z téhle podívané víc než jednorázovou krimi podívanou, která skončí dřív než začne a to je jediné štěstí. Atmosféra mě neoslovila a snad jednou dostanu do rukou původní snímek, který možná slušný potenciál využil lépe. Škoda hereckého obsazení (Ethan Hawke, Laurence Fishburne, Gabriel Byrne a Maria Bello!), které přes svou nepopiratelnou kvalitu přišlo nazmar. Příště lepšího režiséra a lepší atmosféru. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Není to až tak špatné jak jsem čekal, ale film s tak obrovským potenciálem by měl být mnohem lépe využit. Herecké obsazení není vůbec špatné, hlavně Laurence Fishburne se mi moc líbil. Za pochvalu určitě stojí, že snímek si jde svou cestou a nekopíruje originál. Bohužel vše to shazuje velmi průměrná atmosféra a místy hodně připitomělý scénář. Klasický "akčňák" na jedno zkouknutí..... ()

Galerie (38)

Zajímavosti (10)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Detroite (USA) a Hamiltone i Toronte (Kanada). (Laslo)
  • Slovo "fuck" zaznie vo filme celkovo 127-krát. (MikaelSVK)

Související novinky

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Reklama

Reklama