Reklama

Reklama

Přepadení 13. okrsku

  • USA Assault on Precinct 13 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Před časem byl policista Jake Roenick schopný, ambiciózní a s vyhlídkami na slušnou kariéru, dnes je z něj ochlasta bez vyhlídky na povýšení. Před osmi měsíci zpackal důležitou akci, při níž zahynuli dva kolegové, a byl přeložen na nejodlehlejší místo Detroitu, zchátralou policejní stanici ve 13. okrsku, která má být v lednu definitivně zrušena. Dnes je Silvestr, na stanici už jsou pouze Jake, starý policejní veterán Jasper O'Shea, který s úderem půlnoci odchází do důchodu, a mladá sekretářka Iris Ferryová. Jejich posledním úkolem je o půlnoci zhasnout, zamknout a jít domů. Internet i telefony již byly odpojeny a tísňová volání jsou automaticky přesměrována jinam. Trochu smutná silvestrovská oslava však nabere nečekaný směr, když před stanicí zastaví policejní autobus se dvěma strážci a čtveřicí vězňů. Kvůli vánici nemohou pokračovat v cestě a podle nadřízených mají zůstat na 13. okrsku. Potíž je v tom, že mezi vězni je nejen paranoidní narkoman Beck, dealer Smiley a prostitutka Anna, ale také zatčený mafiánský boss Marion Bishop, který právě zabil zkorumpovaného tajného agenta. Zanedlouho je stanice obklíčena perfektně vyzbrojeným komandem, o němž je Jake přesvědčen, že chce Bishopa osvobodit. Jenže pak se ukáže, že služebnu obklíčila banda zkorumpovaných policistů, kteří byli několik let na Bishopově výplatní pásce a teď ho chtějí zabít, protože jeho svědectví před soudem by je zničilo. Jake a Bishop, aby přežili, musí bojovat společně a jeden druhému krýt záda. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

movieband 

všechny recenze uživatele

Vcelku pohodový akčák s jednoduchým dějem a skvělým hereckým obsazením. Laurence Fishburne je hodně charismatický herec a tady zahrál chladnokrevného mafiána skvěle. Ethana Hawka mám taky rád a tady zahrál ztroskotaného, policejního seržanta vcelku obstojně. Hudba byla podařená a děj, který mě vcelku překvapil byl taky dobrý, jen to občas zaskřípalo. Jinak je to vcelku dobrá akční podívaná, která rozhodně stojí za shlédnutí. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Úvodní scéna nepodařeného drogového obchodu zakončeného krvavou přestřelkou vybudí očekávání podpořené slušným obsazením áčkových herců. Takový herecký potenciál by bylo hřích nevyužít, a tak se těšíte na adrenalinovou žánrovou jízdu, jenže jak ubývají minuty, vkrádají se do vašich očekávání pochybnosti. Problém představuje především typicky béčkový scénář, který, aby mu původní nápad fungoval, přehlíží kde co, a logika dostává pořádně zabrat. Postavy se chovají nesmyslně a jejich nápady zavání absurditou. Nesourodé osazenstvo obležené budovy bez problémů odráží útoky elitních profesionálů se špičkovým vojenským výcvikem a masakruje je až příliš snadno. Navíc Richetova režie není ani trochu vynalézavá a filmu nepomáhá. Fanoušci žánru si mohou připsat hvězdičku, ale já budu skoupější. Celkový dojem: 45 %. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

O jednom dočasném, leč přímo životně důležitém spojenectví, uzavřeném na Nový rok ve třináctém okrsku. O těch chlapských záležitostech, které stojí mimo zákon a bez nichž by chlapi nebyli tím, čím jsou ... a možná i zákon by paradoxně ztratil smysl a obsah, neboť jeho podstatou by neměla být jen hromada paragrafů. Drzá, suverénní a patřičně brutální záležitost, jejíž atmosféra je umocněna mrazivou vánicí. Dostala mě, tudíž její drobné přešlapy neřeším. P.S.: Remake ? To jsem netušila. Takže pro úplnost - původní snímek stejného názvu pochází z roku 1976 a je pod ním podepsaný John Carpenter. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Potenciál byl využit prakticky na sto procent. Je to sice plné klišé, ovšem postavy nejsou tak úplně přesně nalinkované a mimo to jsou velice zajímavě napsané. Především Laurence Fishburne a Gabriel Byrne jsou přesní. Akce není tak špičková, jak bych si představoval, ale tématicky je film velice atraktivní a prostředí, kde se děj odehrává, je samo o sobě dost atmosferické na to, aby diváka strhlo a udrželo v pozoru. Nesmí chybět pár nerealičností a dějových kiksů (kde proboha vzali náboje do 50 let staré zbraně?), ovšem jinak je spokojenost vcelku na místě. Režírovat tohle Michael Mann, byla by to jedna z největších akčních bomb sezony. Takhle se jedná jen a pouze o průměrný, poměrně syrový akční snímek. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem neviděl Přepadení 13. okrsku z roku 1976, takže nemohu srovnávat s tímto remakem, což je docela škoda. Od tohoto filmu jsem čekal akční pecku, která bude neuvěřitelně zábavná. Ale je to přesně naopak! Velmi nudná záležitost. Stále jsem koukal na display u DVD přehrávače a čekal na konec, jenže se to tak strašně vleklo, že to snad ani nebylo možný. Snímek trvá bez titulků cca 98 minut, ale mne to přišlo jako 196 minut. Na druhou stranu je dobré, že jsem u toho neusnul. Scénář filmu samozřejmně není originální, ale to bych až tak neřešil. Spíše bych řešil, jak je předvídatelný. I hned po napadení je Vám jasné, kdo že to zaútočil na 13. okrsek a je Vám také jasné, jak vlastně celý film dopadne. Ovšem docela se mi líbilo atraktivní prostředí uprostřed sněhové vánice. Akční scény jsou celkem slušně natočeny, ale ne tak, aby jsem z nich měl pusu otevřenou dokořán. Velkým pozitivivem na tomto filmu jsou jednoznačně herci. Jeden lepší, než druhý. Výborný Ethan Hawke, stylový gangster Lauren Fisburne, rapper Ja Rule, John Leguizamo, krásná Maria Bello a na závěr nejlepší ze všech Gabriel Byrne, který byl neuvěřitelně cool. Ale i tak, to ani herci nevytáhnout než na slabší průměr! ()

Galerie (38)

Zajímavosti (10)

  • Keď na konci filmu Roenickovi (Ethan Hawke) ponúkne záchranár nosítka, odmietne ich. Jedná sa o odkaz na pôvodný film Prepadnutie 13. okrsku (1976), kde tak isto odmietne nosidlá sekretárka zo stanice. (johnsnow)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Detroite (USA) a Hamiltone i Toronte (Kanada). (Laslo)

Související novinky

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno