Reklama

Reklama

Bestián: Kupředu, zpátky jen krok!

  • Velká Británie Blackadder Back and Forth

Obsahy(1)

Lord Edmund Bestián (Rowan Atkinson) a Baldrick (Tony Robinson) testují svůj stroj času. Vydávají se do minulosti pro pár suvenýrů a nakonec se jim podaří změnit minulost. Ocitnou se tak např. v Sherwoodském lese, kde se setkají s Robinem Hoodem nebo u Bitvy u Waterloo. (Nancy)

Recenze (122)

KosiR_ksr 

všechny recenze uživatele

Černá zmije (hlavně středověkká série) patří mezi mé oblíbené seriály. Přesto mě tento krátký film, který na něj (po letech) navazuje, bavil přeci jen méně. Pár dobrých a chytrých narážek se i zde najde, ale některé vtípky mi připadly už trochu zbytečně laciné. 70% ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Neopakovatelná satira Black Adderovských eskapád se přenáší do současnosti (ale ne na dlouho:)), aby nás během cestování časem po patřičně zparodovaných významných okamžicích britské historie seznámila s bezpochyby nejokouzlujícnější Lady Marion - Kate Mossovou. Závěrečná pointa by byla geniální tečkou za příhodami Černé Zmije, ale to bych si nesměl z celého srdce přát, a jistě nejsem sám, aby podobně povedených příhod výkvětu anglické aristokracie bylo ještě mnohem víc. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Na Black Adder až príliš predvídavé. Až príliš sa to podobá na obdobné time travel filmy, kde je strašne veľa historických postáv a gagy sa týkajú toho istého. Na druhej strane aj tu dokážu Curtis a spol. prekvapiť - napr. pasáž s Williamom Shakespearom. Poteší účasť v podstate celého hereckého ansámblu (až na to, že McInnerny hrá Darlinga a nie Percyho), ale nezmení dojem toho, že ide len o akýsi vývar z toho, čím bol typický pôvodný seriál. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Presne 10 rokov po zaverecnej epizode sa este raz stretol cely povodny tim, aby natocili tento special pri prilezitosti otvorenia Millenium Dome v Londyne. Bolo mile znova vidiet vsetky postavy, tentokrat v modernej dobe, avsak scenar sa velmi nevydaril - za tych 33 minut sa nenaslo vela vtipnych scen. Ako zaujimavost posluzi informacia, ze v malej roli sa objavil Colin Firth. Skoda, ze tato celkovo posledna epizoda zo zivota Ciernej Zmije nebola vydarenejsia. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Tak vtipné sáj fáj aby člověk pohledal. Opravdu. Skvělý krátký film i bez znalosti čtyř sezón seriálu Černá zmije. S tou znalostí samozřejmě je to pak taková pěkná tečka za celým tím příběhem zrodu a konce pána Blackaddera. Navíc se zde setkají všichni protagonisté naráz. Pro fajnšmekry tedy také docela luxusní bonus. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Film byl promítán osmkrát denně v London's Millenium Dome po celý rok 2000. (Kulmon)
  • Ve scéně s Robinem Hoodem a královnou Alžbětou se objevuje černošský kompars, což je jako historický nesmysl vtípek tvůrců. (Kulmon)
  • Když Černá zmije vstupuje ve svém sídle do stroje času, zavírá za sebou padací dveře a Boldrick do stroje leze zespoda, je možno vidět člena štábu v červené bundě, který z venku vytahuje dveře. (Reyak)

Reklama

Reklama