Reklama

Reklama

Osamělý vlk McQuade

  • Česko Vlk Samotář (více)
Trailer

Chuck Norris v roli texaského šerifa pátrá po ukradených zbraních. J. J. McQuade (Chuck Norris) je texaský muž zákona a drsný chlapík. Dohlíží na dodržování zákona, ale uplatňuje právo příliš svérázným způsobem, což mu přináší pouze nepříjemnosti z řad úředníků. Je mu proto k ruce přidělen nováček Kay (Robert Beltran) , který mu má pomáhat s případem únosu nákladních aut se zbraněmi. Když společně objeví místo úkrytu, jsou zajati bandity a zasypáni i s autem hluboko pod zemí. Šance na vyproštění, je minimální... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

A.Beech 

všechny recenze uživatele

Spotenému Norrisovi uniesli dcéru. A to nemali robiť! Som zástancom Eastwoodovských westernov a jeho kamenných pohladov, preto mi od začiatku sadol aj tento film (aj keď Norris tak hrá v každom filme). Škoda, že film nebol o niečo kratší, pretože miestami ma až tak nebavil. Ale skvelá hudba (alá Morricone) pozdvihovala celkovú atmosféru. Na to že som si to pustil len kvôli Barbare Carrere, to celkom dobre dopadlo. A Carradine kopol Norrisovi piesok do čí...ANI TO (!) NEMAL ROBIŤ! ()

Mol 

všechny recenze uživatele

THIS IS NOT MY IDEA OF FUN! Béčko všech béček. McQuade má v baráku bordel, nesvítí mu zadní světlo, holky vodí do pochybnejch barů a zásadně si neumývá tu svou kraksnu, která vypadá jako by jí zrovna vytáhli z bažiny. Naprosto otřesný vizuál, akce, lokace, herci a dokonce i originální znění je jak nějaký příšerný dabing. Všechno co se tam odehraje, co se tam říká a situace z kterých to vychází jsou naprosto šílené. V závěrečném zúčtování má na sobě Carradine svetřík do véčka a vypadá jako buzík. Dokonce je tu i padouch na křesle, který se jmenuje Falcon. Umíral jsem celý film a několikrát jsem ho chtěl vypnout, ale aby mé hodnocení bylo objektivní, tak jsem ho s velkým sebezapřením dokoukal. Mám rád nízkorozpočťáky, ale tenhle je opravdu urážkou inteligence. Aspoň že dcera McQuada byla roztomilá. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Když chlap s buldozerem potká chlapa s obrněným transportérem, tak ten s tím buldozerem je mrtvej. Šeredná mýlka! Protože kočíruje-li buldozer Chuck Norris, neměl by šanci ani německý Tiger! Klasická chuckovina s neporazitelným, neprůstřelným a nesmrtelným hrdinou. Norris se tu sympaticky ani nepokouší hrát, celou dobu si vystačí s jedním drsně stoickým pohledem, jímž dává najevo svůj vztek, radost, lásku, nenávist, soustředění, vyčerpání a dokonce i vzrušení. Fantastický výkon, za nímž pokulhává i mistr kamenné tváře z Rakouska ve svých nejlepších letech. Ač je však Osamělý vlk slušně napěchován kultovními pamětihodnými scénami (výlet auta ze zasypané jámy lvové, blátivá válenda s polibky a výše zmíněné muchlování dopravních prostředků), tak se projevila Achillova pata většiny Norrisových akčňáků, příšerná choreografie soubojů. Veselé akční scény, kde jeden postávající, případně mírně přikrčený hrdina bez veškerého krytí postřílí desítky pohybujících se nepřátel, k osmdesátkovému béčku neodmyslitelně patří, to je naprosto v pořádku. Ovšem martial art se i v těchto letech dočkal daleko lepších a pohlednějších zpracování. Ale i tak, pohodové trojčení. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Chcete říct tajemství? McQuade je vlastně hard-core Walker - Texas Ranger. Tedy nic pro děti a dokonce tam dostane i na budku (takže to není tak úplně klasický "Chuck Norris"). Díky přítomnosti Davida Carradina a Barbary Carrery to není jen "one man show" a u mě patří mezi klasiku a to lepší co jsem s Chuckem viděl. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Podle filmu jsou v Texasu cca dvě malé ruční zbraně na osobu a jedna rychlopalná. Díky tomu jsou místní muži fakt chlapáci. Ale mají jeden problém - žije zde v zahnojeném doupěti ranger McQuade (Chuck Norris). Ten je díky pivu chlapák ze všech největší (dojde i na legrační scénu "my is bigger -- my is loaded"). Nedá se nic dělat, musejí si nakrást ještě víc zbraní. Chuck tomu nebude přihlížet, protože ho přišla domů odhnojit kočka hlavního padoucha, zamordovali mu pejska a nějaké lidi a tak. Narozdíl od spousty lidí si myslím, že v Norrisovi něco z herce fakt je... a Carradine jako padouch moc prima. Varování: pokud nevydýcháváte účesy z osmdesátých, budete to mít těžké. ()

Galerie (165)

Zajímavosti (8)

  • Chuck Norris neskôr účinkoval v seriáli Walker, texaský ranger (od r. 1993). Producenti filmu kvôli tomu zažalovali spoločnosť CBS za porušenie autorských práv. (m.a.t.o.)
  • Film dostal pôvodne rating R, no po odvolaní sa nakoniec v kinách premietal s ratingom PG, ktorý bol v roku 1983 ekvivalentom dnešného ratingu PG-13. A to aj napriek tomu, že obsahuje priveľa násilia a hrubých výrazov. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama