Reklama

Reklama

Království prstenu

(TV film)
  • Česko Prsten Nibelungů (více)

Obsahy(1)

Bombastické televízne spracovanie najslávnejšej germánskej legendy. Fantasy príbeh nakrútený podľa ságy o Nibelungoch, ktorá inšpirovala J.R.R. Tolkiena pre jeho románove bestsellery, ale aj Richarda Wagnera, jedného z najfenomenálnejších svetových skladateľov. Príbeh plný mágie, vášne a dobrodružstva sa odohráva v dávnoveku, v čase prechodu zo starého sveta bohov do nového veku. Tento svet bol ovládaný mágiou a kúzlami a bohovia sa prechádzali spolu s ľuďmi po rovnakých cestách. Spomedzi ľudí je jeden vyvolený, aby skoncoval s kliatbou démonov a raz a navždy oslobodil svet ľudí od nekonečného krvipreliatia. Tento udatný muž, kováč Siegfried však musí zdolať mnohé prekážky a čeliť mnohým intrigám, ktoré chcú jeho úmyslom zabrániť... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (143)

Tayen 

všechny recenze uživatele

Nejdříve jsem při hodnocení uvažovala o čtyřech * , protože cosi neznámého a nezachytitelného mě na filmu upoutalo...ale pak jsem si uvědomila, že je to silný příběh, který rozhodně nemá na svědomí Uli Edel. Pokud jsem Sněhové královně z Hallmarku dala 5* , bylo to kvůli výkonu Bridget Fondy, kterým na sebe strhla veškerou pozornost, když jsem hodnotila Merlina byl to celkový výkon herců a svěží tempo děje, ale pokud bych měla hodnotit lépe Prsten Nibelungů, hryzalo by mě svědomí. V žádném případě to nebyli průměrní herci, ani místy rozvleklý děj, co mě nepřinutilo film okamžitě z VHS vymazat, ale úžasný původní příběh podbarvený krásnou hudbou, a ta celý projekt zachránit nemůže. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Fajných 70%. Hrdinský bojovník, krásna... vlastne tiež bojovníčka, intrigy, láska. Slávny príbeh vo vizuálne veľmi peknej podobe. Škoda(!), že legendárny drak Fafnir sa tu stáva brutálne tupou beštiou bez kuska charizmy :) Celkom ma pobavila malá úloha Ralfa Moellera a takisto aj asi desať rôznych názvov, pod ktorými film nájdete (Nibelungen, Curse of the Ring, Nibelungen - Der Fluch des Drachen...). Príjemný TV film asi na úrovni televíznej DUNY, ktorý stojí za pozretie už len preto, že jeho predloha bola inšpiráciou pre všetky známejšie fantasy príbehy... ()

Reklama

Juto 

všechny recenze uživatele

Legenda o Siegfriedovi a Brunhilde, voľne založená na postavách zo nórskych ság a predkresťanských germánskych hrdinských motívoch načrtnutých v Nibelungensage. Sága o Siegfriedovi je určite jednou z najkrajších fantázií vôbec. Príbeh je pútavý, rozvíjaný v perfektnom tempe a využíva slušné špeciálne efekty.Je to skvelá rodinná zábava. 6/10 ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Moje konečné hodnocení odráží několik skutečností. Ta první je, že na to že se jedná o TV produkci vypadá vše fakt dobře. Triky i akční scény jsou fajn a draka prostě odpustíte, protože to dá rozum. Další skutečností je, že fantasy prostě nadržuji. Ono koukatelného a pro starší publikum, kde jsou jak já říkám "čáry meče" toho moc není. No a to nejhlavnější je to, že jsem člověk nesečtělý a proto onu legendu neznám. Takže když celou dobu koukáte na polopohádku a čekáte jakou cestou se to vydá, aby byl cíl u happy endu a ono přijde to co přišlo, tak prostě buď zíráte nadšením nebo kroutíte hlavou. Já kroutil hlavou nadšením, proto v rámci TV filmu klidně dám plný počet a 90 procent. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

No co si budeme povídat. Na terminátorku Kristanna Loken se mi koukalo mnohem více než dobře. Pohled na ostatní už tak působivý nebyl, alespoň co se vzhledu a vizáže týče. Předlohou tomuto filmu byl veleslavný epos. A to je předloha vskutku výborná. Samotný příběh byl velmi pěkně zpracován, důraz byl dosti kladen na samotné akční naturalistické scénky, které my mladší diváci zcela jistě oceníme, ačkoliv technicky naprosto nadosahovaly soudobých standartů, což je ovšem břímě, které s sebou TV Film nese. Nebylo to ovšem nic tak strašného. Nevzpomínám si, že bych někdy viděl TV film lepších efektů. Možná to však bude tím, že jsem jich příliš neviděl. K správnému porozumnění filmu to skutečně chce alespoň minimální znalosti historie míti, protože ty příběhy o Nibelunzích pro nezasvěceného diváka nejsou příliš snadné. Milovníci tohoto a podobných eposů si však rozhodně přijdou na své stejně jako já, protože podobností s Pánem prstenů zejména ze začátku filmu je zde skutečně přehršel. O nějakém zklamání skutečně nelze mluvit. Právě naopak jsem mile překvapen. Druhá část filmu je mírně roztahaná, takže to vidím na takové lepší 3*. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Výtvarník John Chalfant navrhl draka Fafnira podle varana komodského a T-Rexe. (Zdroj: jchalfant.com) (Spinosaurus)

Reklama

Reklama