Reklama

Reklama

Vražedná terapie

Trailer

VOD (1)

Gordon vede vlastní stavební firmu a získá zakázku na opravu části staré psychiatrické léčebny. Aby vyhrál, slíbil, že opravy zvládne v šibeničním termínu. Všichni dělníci jsou pod tlakem, a když během práce objeví nahrávky z terapie schizofrenní pacientky, začnou se dít podivné věci... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (335)

lola3121 

všechny recenze uživatele

Celkem napínavá záležitost, odehrávající se ve zrušeném blázinci, kde pracuje parta dělníků. Prostředí jako stvořené pro to, aby se tam začaly dít podivné věci. Na horory moc nejsem, ale tohle až tak úplně klasický horor není, nechybí přídavek ingredience zvané "mysteriozní" a nečekaný závěr, čili můj šálek čaje. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Absolutně nudný a nevzhledný film. Jen mluvení a mluvení, několik vnitřních hlasů, několik vnějších. Zbytečně natahované a komplikované. Gordon se chová jako totální idiot a de facto tu nic nedává smysl. Našel tu někdo rozuzlení? Proč to všechno? Jsem velmi, velmi zklamaný. Jak píše canakja, psycho jo, horor teda ani omylem. ()

Reklama

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Vynikající psychologický horror sází na dokonalou atmosféru, plnou plíživého děsu a tiché hrůzy. Příběh se odehrává při rekonstrukci 15 let zrušeného blázince, umístěného ve velice atraktivní historické budově. Děj je zcela nepředvítalený - až do úplného konce nechává diváka v nejistotě a neklidu. Inteligentní snímek pro náročné, a bezesporu jeden z nejzajímavějších žánrových počinů tohoto tisíciletí. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Trochu težkopádně stravitelný film, který rozhodně není horrorem, jako spíš pomalu se rozplétajícím psychologickým thrillerem. Opuštěné rozhlehlé sídlo, zatuchlina jeho místností a temná zákoutí se nakonec na tváři filmu ani výrazně nepodílí. Děj si tak libuje ve vykreslování charakterů a stupňování napětí mezi jednotlivými postavami, které se ale projevuje mírným dojmem jednotvárného děje bez výraznějších, natož třeba děsivých momentů. A to nevyžehlí ani závěrečná pointa. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Dát 45minut (tedy skoro polovinu celkové stopáže filmu) na rozjezd, než se začne něco dít, se mi zdá celkem přehnané. Ale z nepochopitelných důvodů to celkem rychle utíkalo. Až poslední půl hodina by se dala označit za "hororovou" - v uvozovkách to mám schválně, protože s hororem toho film moc společného nemá. Prostředí a prostory psychiatrické léčebny vybrány ideálně. Atmosféra ucházející, stejně jako děj a příběh. Avšak u scén jsem se nebál, tudíž tomu víc jak 3* nedám. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (13)

  • Brad Anderson byl inspirován k využití Denverské psychiatrické léčebny, protože kolem ní projížděl každý den. (Verka13)
  • Celosvětová premiéra proběhla 31. července 2001 na Mezinárodním filmovém festivalu Fantasia. (Worry77)
  • Hroby na hřbitově a dveře márnice byly vyrobeny z polystyrenu. Márnice byla dávno vyklizena, a tak musely být přineseny rekvizity. (Verka13)

Reklama

Reklama