Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Výkonný pracovník v reklamní agentuře Charles Schine (Clive Owen) je jen dalším člověkem z Chicaga, který každé ráno běží na vlak v 8:43, aby se dostal včas do práce. Když jej ale jednou nestihne a díky tomu se setká s Lucindou Harris (Jennifer Aniston), jeho život se nenávratně změní. Lucinda je šarmantní, krásná a svůdná. Přestože jsou oba v manželském svazku a mají děti, jejich vzájemná přitažlivost je neodolatelná. Společné obědy brzy přejdou v koktejly po práci a zanedlouho se už oba ocitají v hotelovém pokoji. Jejich zdánlivě bezchybný vztah se však radikálně změní v okamžiku, kdy do pokoje vtrhne brutální cizinec LaRoche a začne oba milence ohrožovat pistolí. Poměr se brzy změní v noční můru, která je mnohem nebezpečnější a násilnější, než si dokázali představit. Charlesův život začne být brzy plný podvodů, vydírání, násilí a zločinu. Vzhledem k nemožnosti svěřit se své ženě nebo kontaktovat policii se stává vězněm ve světě, který nepoznává, a v němž není po jeho předchozím životě ani památky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (327)

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Táááááhlé tempo, mdlí herci a předvídatelný scénář táhnou film ke dnu. Obsazení více než jednoho rappera do filmu by mělo být trestné ze zákona. Ani ten Clive Owen se nějak nepředvádí. Kamera je odtažitá, napětí minimum - i když nemůžu popřít občasný emocionální výboj (setkávání Charlieho a Lucindy, občasné Casselovy návštěvy). Bohužel jsem čekala něco jiného - téma bylo solidní. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Proč jsem si to pustil: kvůli obsazení (Melissa, Clive, Jennifer, Vincent) a žánru (krimi-thriller). Zpočátku je to dost drsný thriller, hlavně díky Vincentovi vše působí hodně opravdově, líbí se mi, že scény, kde se střílí jsou jiné než bývá zvykem - žáné vyjednávání, čekání, nesmrtelní hrdinové, ale bezprostřednost, režisér se s ničím nepáře. Příběh sází na překvapení, které se může a nemusí konat, záleží na představivosti diváka. Z mého pohledu bych mu vytknul dost ponurý náboj, málokdo by si to pustil s přítelkyní na dobrou noc. Na film jsem se díval ve 2 částech, po prvních 56 minutách jsem měl následující pocity: "Kvalitní obsazení, nadějné provedení, ale děj mě doslova nasral, není zrovna plný opitmismu. Znásilnění jsem stěží skousnul, vydržel do 56. min, zbytek snad někdy příště." ()

Reklama

cukorek 

všechny recenze uživatele

Ďalší návod na odplatu, alebo varovanie, že žiadna žena sa nezavesí na úspešného muža bez zámienky. Jennifer Aniston sa pre mňa prekvapujúco ocitla v nezvyčajnej úlohe, keď nehájila farby humoru, ale s plnou vážnosťou zápornej postavy zapadla do zamotaného príbehu. Dramatický dobré pôsobí hroziace zrútenie Charlesovho, rodinného života, ktorému však statočne a vytrvale odoláva a pod tlakom sa nie raz pohybuje na tenkom ľade. Nakoniec neunesie váhu vlastných chýb a konečne sa rozhýbe k akčnému zakončeniu. To, že Charles (Clive Owen) dostal možnosť chlapského vystupovania až v záver ma "okradlo" o lepší zážitok, takže 60%. ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Ztráta času. Ve filmu se objevuje tolik filmových klišé známých ze sta jiných filmů, až to bolí - cizinec ve vlaku/nemocná dcera/falešná milenka/napravený černoch/neúprosný černošský policista atd. Nechápu, proč se hlavní herecké trio rozhodlo v něčem takovém hrát. Z celého filmu vyplývá opravdu jen jedno ponaučení - nebuďte nevěrní :-)))! ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Zatímco značná část spolukomentujících očividně uhodla všechno a přesně věděla, kdy co přijde, já jsem rád, že mezi ně nepatřím a že jsem se nechal tímhle žánrovým chameleonem vést do nejrůznějších dramatických i slepých uliček, ze kterých mě scénář dovedl až k výbornému závěru. Clive Owen tehdy prožíval období, kdy na co sáhl, to se proměnilo ve zlato a hlavně díky němu Derailed šlape jako emocemi naplněné drama o životních jistotách i jako nervy drásající thriller. Zvraty mění vždy všechno a všechny a mráz ze zad nesleze celou druhou polovinu. Chybkou na kráse je tak jen Vincent Kassel, kterého scénář cpe do pozice všudypřítomné smrtící nemesis, k čemuž ale tehdy ještě neměl dostatek přirozeného charizmatu. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Producent Lorenzo di Bonaventura čítal obsah knihy Jamesa Siegela počas vianočných sviatkov. Nemohol sa od nej odtrhnúť a hneď si ju predstavoval ako film. Keď zistil, že práva na sfilmovanie sú ešte voľné, hneď ich zakúpil. (ash99)
  • Okrem amerického štátu Illinois prebiehalo natáčanie aj vo Veľkej Británii. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama