Reklama

Reklama

V jako Vendeta

  • USA V for Vendetta (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdo je muž skrývající svou zjizvenou tvář pod maskou? Hrdina nebo šílenec? Osvoboditel nebo tyran? Kdo je V? A kdo se k němu přidá ve snaze zlikvidovat totalitní režim, který ovládl jeho národ? Od tvůrců Matrixu přichází V jako Vendeta, napínavá a nekompromisní vize budoucnosti podle komiksu Alana Moorea. Natalie Portman v roli Evey, obyčejné dívky, která musí rozhodnout, jestli se její hrdina nestal vetší hrozbou, než jsou ti, proti kterým vede válku. Hugo Weaving jako V – silný, charismatický bojovník za svobodu, hnaný touhou po pomstě na těch, kteří ho znetvořili. Stephen Rea v roli detektiva, který se zoufale pokouší V dopadnout dřív než rozpoutá revoluci. Sázky na vítěze rostou. Napětí stoupá a doutnák byl zapálen. Kterou ze stran zvolíte? Ve světě V neexistují střední cesty. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 307)

Jossie 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film od samého začátku až do konce. Trochu detektivka, trochu politický film, trochu temný thriller a hlavně film kladoucí spoustu otázek k zamyšlení a to se mi moc líbilo. Natalie Portman byla velmi dobrá, o Hugo Weavingovi se snad ani nemusím zmiňovat. Zdánlivě to vypadá jako dost dlouhý film, ale popravdě si neumím představit, kterou scénu vystřihnout. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

„Vendeta. Není to nic sobeckého či marnivého, je to krutá odměna za všechno utrpení .... způsobené bezprávím. Je to sladká hudba ..... které, ale dokáže s porozuměním naslouchat jen její dirigent.“ Jsem víc než příjemně překvapená. Film podle komiksu, který nemá stupidní příběh, ale právě naopak. Hlavní hrdina (ač v masce) má nejen charisma, ale je i galantní, inteligentní a vemlouvavý manipulátor .... „Násilí může sloužit dobru.“ (odvážná myšlenka v této době) a navíc pronáší jednu pozoruhodnou větu za druhou. „Budova to je symbol, stejně jako čin, který ji zničí. Symbolům dávají sílu lidé. Sám o sobě je symbol bezvýznamný.“ Po Sin City (pro mě naprosto bezduchá a brutální slátanina) jsem málem tenhle žánr navždy zavrhla, naštěstí jsem udělala výjimku. Nejsou to úplně čisté 4*, ale v porovnáním s již zmíněným Sin City u kterého jsem si odtrpěla každou vlekoucí se minutu. Jsou to víc než pěkné 4*! ()

Reklama

Marius 

všechny recenze uživatele

Verím že komiksová predloha musí byť poriadne žrádlo, ale napriek tomu, že som ju nečítal, nemôžem prehliadnuť mnohé nedostatky filmového spracovania. Väčšina motívov i myšlienok ostáva niekde na pol ceste, sú načrtnuté ale nedotiahnuté. Film pripomína rozliatu vodu, ktorá nemá nikde svoj jednoznačný vrchol, len sa ďalej a ďalej rozlieva po okolí. Zobrazenie totality nebolo pre mňa presvedčivé ani nijak desivé. Pokiaľ by sme chceli hľadať paralely so súčasnosťou (a že ich teda je ! ) nájdeme ich, ale taktiež len veľmi bojazlivo a všeobecne načrtnuté. Film sa podľa môjho názoru bojí povedať niektoré veci na plné ústa, čo je veľká škoda. "V" je charizmatický a má vzhľadom k neustálemu maskovaniu výhodu, že mu stačia gestá a nepotrebuje mimiku, preto by som Hugov výkon až tak nadšene neospevoval, pokiaľ ide o E-Ve, Natálka je ako vždy krásna a hrá ako vždy výborne. A vďaka za znovuoživenie Stephena Reu, o ktorom už dlhší čas nebolo počuť. Pokiaľ ide o akciu, tej vo filme veľa nevidieť, pričom z dvoch akčných scén je jedna dosť slabá a druhá, záverečná je výborná. V ére bushizmu je však V for Vendetta veľmi príjemnou lastovičkou, snažiacou sa ukázať "iný" uhol pohľadu a poukázať na to ako sa mení "význam slov". Napriek tomu, že V for Vendetta tak trochu nevie čím chce byť, sa mi však tento zlepenček celkom páčil. 8/10 ()

ditrue 

všechny recenze uživatele

Film ktery mohl z nametu vytezit vice nez jak se stalo. Nejvice mu podle me uskodil fakt ze tvurci se az moc snazili vykreslit co nejlepe postavu V a Evey, kdyby se jim to povedlo podobne jako v Potomcich lidi tak bych nic nenamital. Jenze nepovedlo. A vysledek je ze totalita v anglii je zajimavy napad ale tvurci ho nacrtli jen povrchove. Postavy se sice snazi byt lepsim nez jsou ale jen snazi. V je charismaticky, nekdy az moc. Par akcnich scen je opravdu vydarenych, hlavne se mi libila prvni v televizni stanici. Ale treba scena s veznenim Evey se mi zda nejak neumela a zbytecne dlouha. Ale i pres tyto nedostatky sem se docela bavil hlavne diky V. Na 5* to neni a 4 jsou asi taky moc, ale budiz. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak trochu nevim jak tenhle film hodnotit. Pokud ho budu hodnotit jako akcni film, na kterej podle traileru vypadal, tak to na moc hvezdicek nebude, protoze i kdyz akce je dokonala, je ji tu dost malo, na to, ze ma film dve a pul hodiny. Takze presnejsi zarazeni je drama. Pribeh se postupne docela zamotava a je vcelku originalni a nepamatuju si jinej film, kde by byl v hlavni "kladny" roli terorista. Je poznat, ze scenar psali reziseri Matrixu, nektery rozhovory jsou fakt hodne slusny, hlavne ty s V. Ale novej Matrix to neni. Co se tyce hercu, tak ty jsou perfektni, Hugo Weaving to zvlad i bez obliceje a Natalie byla skvela. Na to, ze James McTeigue sam reziroval poprve to dopadlo vice nez dobre. Nemuzu soushlasit s Civalem, ze tu chybi kulervouci scena, protoze posledni zaverecna 15 minutovka je fakt totalni masakr. A na to, ze film stoji hlavne na dialozich a ma 140 minut, tak nenudi moc casto, i kdyz nektere zbytecne pasaze, ktere ani navic dej nikam neposunou, se tu najdou. Hlavne po skvelejch zhruba 45 minutach je film na par minut zbytecne ukecanej. Vahal jsem mezi 4* a 5*, ale nakonec dam tech 5*. ()

Galerie (121)

Zajímavosti (64)

  • Na otázku, jak se jí hrálo s někým, kdo má celou dobu na obličeji masku, Natalie Portman (Evey) odpověděla: "Bylo to skvělé. Hugo Weaving byl prostě neuvěřitelný. Dokázal bu postavu přesně vybudovat jen svými pohyby a hlasem. Navíc jsem mohla coby herečka i postava pořád přemýšlet o tom, co je asi pod maskou. Jak se právě tváří a co se mu honí hlavou." (NIRO)
  • V jako Vendeta byl sice režijní debut Jamese McTeiguea, ale mnoho zkušeností už tento tvůrce dříve načerpal jako asistent režie na trilogii Matrix (1999, 2003, 2003). (Divočák)

Související novinky

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

28.01.2017

Většina herců je ráda, když za život nastřádají hrstku výrazných rolí. John Hurt, jenž nás právě opustil ve věku 77 let (zákeřná rakovina...), ale na tak malé ambice kašlal. Hurt začal hrát ve… (více)

Comicsové Mýty mají scenáristku

Comicsové Mýty mají scenáristku

20.01.2015

Stříbrnému plátnu střídavě kralují comicsové adaptace od Marvelu a DC, neměli bychom ale zapomínat ani na Vertigo. Dospělácká odnož DC nám dala filmy jako Constantine, Dějiny násilí, V jako Vendeta… (více)

Špionážní mimozemská invaze

Špionážní mimozemská invaze

06.09.2014

Režisér James McTeigue asistoval sourozencům Wachowským u Matrixu nebo Speed Racera, po comicsovém debutu V jako Vendeta ale příliš štěstí neměl. Sci-fi remake Invaze, mlátička Ninja Assassin ani… (více)

Wachowští, sci-fi, Natalie Portman

Wachowští, sci-fi, Natalie Portman

07.01.2012

Lákavá kombinace. Andy a Lana Wachowští nedávno ve spolupráci s Tomem Tykwerem dotočili adaptaci objemného, cenami ověnčeného románu Cloud Atlas, a nechtějí ztrácet čas. Jejich čerstvá novinka má… (více)

Reklama

Reklama