Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jack Stanfield má vše, po čem může muž jako on toužit. Jako specialista na ochranu bankovních kont má dobrou práci v bance v Seattlu a šťastnou rodinu. Jednoho dne se v jeho voze objeví Billy Cox a oznámí mu, že jeho rodina byla právě unesena. Zpět ji získá pouze tehdy, pokud podle přesných pokynů převede z účtů nejbohatších klientů banky po deseti tisících dolarů na jeho účet, celkem sto milionů. Což se však zdá nemožné, protože potřebný terminál byl v rámci probíhající fůze převeden na ústředí ve Wichitě. Jack se proto pokusí uplatit Williho - jednoho z únosců. Cox je odposlouchává a Williho před Jackem a jeho ženou Beth chladnokrevně zavraždí. Zatímco Jack se další den v práci snaží najít způsob, jak Coxovi vyhovět a provést požadovanou transakci, Beth doma přesvědčuje jeho komplice, že se jich bezohledný šéf po akci chladnokrevně zbaví. Má zoufalý muž, improvizující v téměř beznadějné situaci, šanci porazit chladnokrevného zločince s dokonale promyšleným plánem? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (277)

Jamal 

všechny recenze uživatele

Docela dramatický snímek připomínajíc mi Presumpci viny s Denzelem, ale o trošku méně té strhujících pasáží. Každopádně pokud jste multimilionář a máte rodinu a k tomu i psa, jděte si ihned koupit GPS pro vašeho pejska, aby jste měli vše v lepším pořádku. A nestavte si baráky se samostatným zavíráním, aby jste tak ušetřili spoustu nervů, peněz a kdyby se něco přece jenom stalo, aby jste se vůbec dostali ven. (( :: ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrný thriller, pravděpodobně nepochopitelný pro většinu seniorů, pro které je těžko stravitelným vrcholem pokroku i rychlovarná konvice, počítače pak už jdou zcela mimo ně (ne, nejsem na facebooku v antidůchodcovské skupině, nejsem na facebooku vůbec - a žiju:-)). Harrison Ford je pokrokový důchodce, v hardwaru i softwaru se orientuje levou zadní, a jelikož jde o mého oblíbence již od útlého mládí (slint - Han Solo, slint - Indiana Jones:-)), leccos mu odpustím, dokonce i lítání v ledničce, natož koukatelný, byť poněkud nezáživný, rutinní a zcela zapomenutelný snímek. 55% ()

Reklama

paascha 

všechny recenze uživatele

Jen protože mám Forda rád za Hana a Indyho a taky doktora Kimbela jsem tomuto podprůměrnému pseudo akčňáku dal průměrné hodnocení. já vím, je to blbost, navíc právě já nejsem právě příznivce hodnocení na základě emo vazeb, ale musím objektivně přiznat, že jsem se nenudil. Naopak jsem se tu a tam i pobavil. Nakonec HF je asi jediný člověk na světě, který roztlačil americkou káru s automatem:-)))))) ()

imf 

všechny recenze uživatele

Trochu jiný film, než byste možná čekali podle adrenalinových upoutávek. Musíte se smířit s tím, že Harrison Ford už má svoje léta, Richard Loncraine se tentokrát neměl o co opřít a i Paul Bettany si umí vybrat slabší chvilku. I proto Firewall vypadá tak trochu jako Willisův Hostage, což je poměrně smutná vizitka, kterou svižnějších patnáct minut na konci nad vodu rozhodně nevytáhne. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nejvíc mě zaujala scéna převodu peněz. Jeden ještě nedá "enter" a ten druhej už začne řvát, že prachy jsou na účtě. Já kolikrát volám do firmy, kde mám svoje prachy a oni mě řeknou, že už to poslali a teď nějakej ten den musím čekat. Jinak je to taková klasika z Harrisonem Fordem. Všichni mu říkají A a on udělá B, aby nakonec všcihni společně udělali C . Taková večerní jednohubka po které se Vám neudělá špatně. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Paul Bettany (Bill Cox) nešetřil slovy obdivu na adresu Harrisona Forda (Jack Stanfield): "Je to pěkně drsnej parchant! Sedmkrát jsem toho chlapa prohodil oknem, on vždycky přistál na hlavě, vstal, pomohl štábu to okno opravit a znovu se jím nechal prohodit. V jedné scéně jsem ho měl praštit do žaludku. Sice měl nějaké vycpávky, ale stejně jsem tu ráno jenom předstíral. A on povídá: 'Můžeš mě praštit trochu víc? Abych to cítil.' Tak jsem přitvrdil a zase jsem slyšel: 'Trochu víc, ať můžu reagovat...' A tak to šlo dál a dál, až jsem se nakonec trochu naštval a doopravdy mu jednu pořádnou našil: 'Jo, to je ono!' Bylo to snad největší ponížení v životě... já se tak snažil vrazit mu největší pecku, na jakou jsem měl, a on si ještě liboval..." (NIRO)
  • Bettanyho maskérka Veronica Brebner si během natáčení zavolala členy štábu, aby jí ukázali své jizvy. Všechny si nafotila a podle nich později přípravila hercovu vizáž pro snímek Šifra mistra Leonarda (2006). (imro)
  • Během tzv. dešťových dnů ve Vancouveru pršelo, paradoxně, velmi málo, a proto produkce musela používat 6 cisteren s vodou, které zavlažovaly ulice. (imro)

Reklama

Reklama