Reklama

Reklama

Není král jako král

  • USA The Emperor's New Groove (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kuzco je mladý a egoistický král, který si myslí, že si může dovolit cokoliv na světě. Trestá každého, kdo se mu znelíbí, i kvůli sebemenší chybičce. Jednoho dne vyhodí prohnanou rádkyni Yzmu, protože chtěla za jeho zády převzít vládu nad zemí. Yzma společně s poskokem Kronkem začne plánovat pomstu. Chce ho otrávit, ale Kronk poplete lektvar a z Kuzca se stane mluvící lama. Král, který byl zvyklý mít všechno, musí najednou uzavřít spolek s pastevcem lam, aby se mohl vrátit do lidské podoby a získal svůj trůn zpět. Jako zvíře poznává svět jinýma očima a naučí se chápat hodnoty života. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (196)

towstit 

všechny recenze uživatele

Absolutne spickovy animak . Tolko vtipnych momentov, hlasok a situacii na tak kratkej stopazi nenajdete. Videl som film viac krat a zakazdy som sa dokonalo zabavil. Vsetky postavy su tak perfektne vyprofilovane za tak kratku dobu. Slovensky dabing je dokonaly. Zo starych 2D Disneyoviek ta najlepsia, nepochopim jej slabu popularitu. Toto si zacnem pustat vzdy ked mam zlu naladu. 100 % ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zábavný animovaný film, který má trochu moc klišovitý příběh, aby to humor plně zachránil. Bavil jsem se, mimochodem v originále naprosto skvělý dabing, ale možná by to chtělo ještě více nezávazného humoru, abych mohl snímek hodnotit jako skutečně naprosto odlišný Disney. Jiný je, trochu, a je to dobře. ()

Reklama

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Hodně originální, svižná a vtipná disneyovka, v rámci novější produkce jedna z nejlepších. Je super jak pro děti, pro které je tam nejedno mravní ponaučení podané chytrou formou, tak i pro dospělé díky spoustě skrytých narážek a vtípků. No a jako bonus krásná, pro Disneyho filmy typická, kreslená animace Hodně silné 4 hvězdičky. (Blu-ray, orig.) ()

Madluska 

všechny recenze uživatele

Objektivně by si tahle pohádka možná 2* zasloužila, jenže mě zdejší hodnocení (82 %?!) rozladilo natolik, že jsem se rozhodla být přísnější než obvykle. Od krále lamy jsem na základě komentářů čekala nějaký zajímavý příběh, duchaplný humor nebo pozoru-hodné výtvarné zpracování, ale nechala jsem se napálit a nic z toho jsem ve filmu nenašla. Pokud někdo považuje za skvělou zábavu stále dokola se opakující "fórek" - pád (kolikrát se tam ten motiv objevil??) a podobné "veselé kousky", pak já tedy ne. To, že tvůrci nakonec vyšli s pravdou ven a přiznali nedotaženost celého příběhu (viz nelogické zjevení ultrazáporné čarodějnice) nepovažuji za klad, ale za projev bezradnosti a pokus o nadhled, který ovšem moc nevyšel. Kdepak, tenhle animák už nikdy více. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný animák, bezva neokoukaná lokalizace, příjemné postavy, prostě tak nějak všechno, co dělá dobrý film dobrým filmem. Disney ovšem samozřejmě dojíždí na Pixary, kteří bohužel pro každé jiné studio vládnou tomuto království a v podstatě až na výjimky nedovolují ostatním pětihvězdičkový úspěch. 85% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (8)

  • Soundtrack mal pôvodne zložiť Marc Shaiman, ale tvorcovia neboli s jeho prácou spokojní a na poslednú chvíľu najali Johna Debneyho. (Macejko)
  • Vladárova nová tvár má za sebou naozaj dlhú a veľmi komplikovanú históriu vzniku. Pôvodne to mal byť veľkolepý animovaný film s názvom Kingdom of the Sun, mal ho režírovať Roger Allers a piesne k nemu mal zložiť spevák Sting. Celý tento proces je dopodrobna rozobraný v dokumente The Sweatbox (2002), ku ktorému sa ale nedá dostať oficiálnou cestou, pretože štúdio Disney sa dodnes snaží, aby ho nikto nevidel. (Macejko)
  • Pachove meno by sa dalo preložiť z Inkského jazyka ako "zem". (Astonko)

Související novinky

Chris Pratt je Garfield

Chris Pratt je Garfield

02.11.2021

Chris Pratt (Strážci Galaxie, Jurský svět) měl jednu dobu našlápnuto k tomu stát se největší hereckou hvězdou současnosti. Vedle jeho hlavních filmových sérií, které nestojí pouze na něm, mu ale… (více)

Reklama

Reklama