Reklama

Reklama

Šlechetné srdce a šlechtické korunky

  • Velká Británie Kind Hearts and Coronets (více)
Trailer

Obsahy(1)

Matka Louise Mazzaniho pocházela ze ctihodného šlechtického rodu Ascoyne, ale rodina ji kdysi zavrhla pro sňatek s chudým mužem. Teď, když zemřela, přichází čas na pomstu dávné křivdy - rod Ascoyne má ještě osm žijících nositelů šlechtického titulu (všechny hraje Alec Guinness) a Louis (Dennis Price) vymyslí plán na osm rafinovaných vražd, aby se mohl stát jediným legitimním Ascoynem a vévodou z Chelfontu. (Oskar)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Uvítala jsem malé (žánrové) zpestření v rámci imdb žebříčku nejlepších 250 filmů. Myslela jsem však, že mě film na pomezí komedie a dramatu zaujme více. Zpočátku se mi vybavila výborná kniha Tristram Shandy, těch paralel bylo několik, těmi hlavními však humor a hlavní postava, která i zde komentovala děj a byla vypravěčem. Jenže počáteční skoro nadšení z takové dávky ironie a cynismu se začalo brzo vytrácet. Film mě začínal nudit a tempo se, aspoň se mi to tak subjektivně zdálo, zpomalovalo. Škoda, původně tenhle film vypadal skvěle. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Alec Guiness je neskutečný chameleon a já jsem rád, že ho konečně poznávám jinak než jako Obi-Wana. Jeho herectví je neskutečně chameleonské, což souvisí i se skvělými maskami, které jsou v tomto filmu úchvatně zpracovány. Jsem si jistý, že kdybych nevěděl, koho Guiness hraje, nepoznal bych ho. Snímek je vtipný krásně britským způsobem. Všechno dohromady z něj dělá poklad světové komedie. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na Kind hearts and coronets asi najlepšie dokazovať kúzlo, ktoré dokáže urobiť komédia s divákom. Totiž absolútne prevrátiť jeho hodnotový rebríček, uplatňovaný v živote naruby. V komédii totiž držíme palce aj masovým vrahom, úplne stačí, ak majú dobrý dôvod vraždiť, sú vtipní a šarmantní. To sa môže potom zabiť aj pekná mladá žena, pokiaľ jej smrť je doprevádzaná poznámkou typu "smrť nie je to najhoršie, čo ju tento víkend postretlo". Orámovanie príbehu a celková atmosféra pripomenie Zlaté veže, dej potom Monsieur Verdouxa, ktorý bol však vážnejší. Čakal som, kedy konečne príde k slovu tupá polícia a samozrejme tento zvrat mal na svedomí niekto iný, avšak divák vytuší, kto asi. Skvelá galantná zábava zo starých časov pre divákov všetkých generácií. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem byl unešen, dnes nechápu čím. Alec Guinness v osmiroli je samozřejmě skvělý, ale potíž je, že všechny jeho postavy jsou vedlejší a mnohem víc prostoru zabírá Dennis Price, krajně nesympatický "hrdina", jemuž bychom měli fandit. A to jde právě těžko, když nás má zcela na své straně osminásobně záporný, ale kouzelný Guinness. 60% ()

brit84 

všechny recenze uživatele

Nečekaně milé překvapení. Pro mě naprosto neznámý a teď už jeden z nejlepších filmů poslední doby, co jsem měl možnost vidět. Louis retrospektivně vypráví příběh o svém životě, ve kterém touží po pomstě a po získání šlechtického titulu. Defacto z ničeho se vypracuje pomocí úkladných vražd svých příbuzných. Jak tomu ale bývá, vždycky se něco pokazí. A to měl štěstí, že v té době ještě nepracoval poručík Colombo. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (4)

  • Ředitel produkční společnosti "Ealing Studios" Michael Balcon řekl režisérovi Robertu Hamerovi: "Snažíš se Britům prodat tu nejméně prodejnou komoditu v Británii - ironii. Hodně štěstí." A naštěstí to vyšlo, film sklidil po uvedení značný úspěch. (Morien)
  • Snímek byl natočen na motivy románu "Israel Rank", který napsal Roy Horniman. (Hans.)

Reklama

Reklama