Reklama

Reklama

Apartmá v hotelu Plaza

  • USA Plaza Suite
Trailer

Ach, ta láska a ti hrozní muži... Velkou příležitost předvést své herecké umění dokonce v trojroli poskytuje známému Walteru Matthauovi (Šaráda, Hello, Dolly!, Vstupte, Dej si pohov, kámoši 1 a 2) film, složený ze tří povídek. Jeho Roy Hubley je hrdinou laskavě hořké první epizody o záletném manželovi. Toho manželka pozve v den výročí jejich svatby do hotelového apartmá, kde v mládí prožili své líbánky, aby tak oživila skomírající manželský vztah. V druhém příběhu pak věčný svůdník a hollywoodský producent Jesse Kiplinger láká do postele dávnou známou, aby nějak vyplnil svůj volný čas. A v závěrečné části se stárnoucí otec Sam Nash pokouší přemluvit dceru, která propadla panice a uzavřela se před svatbou do koupelny, aby si vše rozmyslela. Všechny povídky mají společné jedno místo, apartmá číslo 719 v hotelu Plaza na Páté avenue v New Yorku. Film podle úspěšné divadelní hry Neila Simona natočil hollywoodský režisér Arthur Hiller (Love Story, Nemocnice, Muž jménem La Mancha). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

Pierre 

všechny recenze uživatele

Donedávna jsem věděl o Hotelu Plaza jenom to že je velmi prestižní, nemají tam bazén a Donald Trump tam pomohl Kevinovi najít recepci. Teď k tomu ještě vím že se tam odehrály tyto tři příběhy o lásce. Možná bude dobré je nejprve postupně zhodnotit: První povídka je vtipná, zábavná, plná skvělých dialogových přestřelek, ale  nakonec má i vážné působivé  vyznění. Druhá povídka je taky (hlavně ze začátku) docela vtipná a zábavná. Jenom nemá moc zajímavý děj. Postupem času začne trochu nudit a působit poměrně natahovaně.. Třetí povídka je ale neskutečná pětihvězdičková sranda dle mého gusta. Určitě se na ni podívám někdy znovu.  Celkově mi ve výsledku film velmi sednul a v této  předvánoční době potěšil. O scénáristu Neilu Simonovi jsem slyšel že je to mistr na perfektní New Yorské konverzační komedie. Což se mi teď samotnému potvrdilo. A Walter Matthau tady předvedl svoji velkou one man show. Ve všech třech postavách byl úžasný a dokonale je odlišil. A neméně skvělý byl i dabing Eduarda Cupáka. Taky je milá osvěžující sedmdesátková atmosféra. Skutečně výborná podívána a na závěrečné Nevyšiluj a následné hořké konstatování  Bylo ji líp v tý koupelně jen tak nezapomenu.... Ne, na to se fakt zapomenout nedá. Snad nebudu v budoucnu čtyři roky studovat práva.:D Walterova skvělá předvánoční show na ČT 2  mě fakt  potěšila (:D), takže určitě dávám hodně poctivé čtyři hvězdy.❤ ()

otík 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá konverzační komedie, která místy nudí, místy je geniální. První povídka o manželském páru, kde chlap sice ženu miluje, ale zároveň má bokovku, pobavila především břitkými dialogy a výborně aktivní Maureen Stapleton. Druhá povídka o hollywoodském producentovi, který si chce užít a sbalit svou bývalou přítelkyni a neustále ji překecává, je mírně řečeno nudná a nejslabší ze tří povídek. Poslední povídka o chystající se svatbě, která však málem neproběhne, protože nevěsta je zavřená na záchodě a nechce poslechnout své rodiče, je suverénně nejlepší a dialogy včetně děje nejvypracovanější. Komedie, která potěší, jen je potřeba mít trpělivost s délkou filmu. ()

Reklama

Joski 

všechny recenze uživatele

Matthau v trojroli podáva skvelé a pritom úplne rozdielne charaktery. Zaujímavé sú aj veľmi dobre dopasované dámske postavy. Každá poviedka je iná a zároveň podobná. Geniálny nápad, ktorý pobaví a nemusíte mať strach z jedinej izby v jedinom hoteli. Vôbec to nepôsobí divadelne. Postavy sú hlavnou atrakciou, ktoré ponúkajú prepracovanú zábavu s dialógmi. Odporúčam ako film na nedeľu. 80% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

"Mě nepotřebuješ. Potřebuješ nosorožce se sbíječkou, protože nikdo jinej se do tý koupelny neprobourá."___První povídka 3*, druhá slabé 2*, třetí takřka bezkonkurenční 4,5*. Filmu neublížila epizodnost, spíš divadelní základ. Walter řádí jak černá ruka. Ke skvělému původnímu dabingu bych jenom doplnil, že jakkoliv Eduarda Cupáka považuju za hlasově nejlahodnějšího dabéra všech dob, postavy, jež v příběhu hrál WM, mu tentokrát neseděly. Přesto, skvělý výkon jeho i zbytku dabérské sestavy. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Na první pohled viditelně divadelně laděný příběh, který by na prknech, která znamenají svět oslnil o dost více. Arthur Hiller krom dobrého scénáře, s výbornými dialogy (které jsou však v každé ze tří povídek kvalitou velmi rozdílné, ale stále reálné) získal také skvělé herce. Možná by stačilo říct jednoho vynikajícího herce a pár dobrých. Walter Matthau je prostě skvělý, i když to například v druhé povídce nestačí (ta je celkově nejslabší). Jeho umění "zahrát" kohokoliv je opravdu příjemné sledovat a k tomu stačí přičíst příjemný lehký humor. Ohledně kvality povídek, jak jsem zmínil, nejslabší je podle mě druhá a poté první (ta je tragikomicky laděná do stylu otázka->odpověď->nedůvěra:) a Walter v ní nemá prakticky žádný prostor, což si vynahradí v povídce poslední), ale vše vynahrazuje skvělá poslední část, kde ať šedý a naštvaný je Matthau opravdu k neudržení. Celkově lze Apartmá v hotelu Plaza hodnotit velmi kladně, protože je to příjemný a vtipný film, ale rozdílná kvalita povídek trochu sráží celkový pohled a tak končím na velmi slušných 3* a třeba druhé shlédnutí celkový dojem zlepší. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Divadelní představení Plaza Suite mělo premiéru v divadle Plymouth 14. února 1968 a odbylo si 1097 opakování. Maureen Stapleton a Jose Ocasio si ve filmu zopakovali své divadelní role. (HellFire)

Reklama

Reklama