Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví příběh zprvu zcela nenápadného mladého muže Oskara (Kryštof Hádek), který se v podstatě ničím nevymyká svému okolí – má rád počítače a kamarádku své sestry, dívku Lucii. Tu ovšem jenom zbožně pozoruje dalekohledem z okna na půdě. Jinak podstupuje všechno jako každý jiný běžný student, utkává se se svým profesorem (ve filmu se jmenuje Smrtka a neodolatelně ho hraje Petr Čtvrtníček), má problémy s vlastní sestrou a s rodiči. Oskar má kamaráda Filipa, který se přece jenom o něco víc vyzná. Po jednom z večírků se hrdina rozhodne radikálně změnit svůj životní styl. Koupí si nové oblečení, chodí do fit centra, svých znalostí v oblasti počítačů využívá k různým podnikatelským aktivitám. Díky nim se seznamuje s mnoha atraktivními ženami, které okouzluje víc, než jako počítačový "expert", svým mládím a nezkušeností... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (245)

Blazin 

všechny recenze uživatele

Děj děs a hrůza, vlastně ani pořádný není, navíc i to co je, tak je děsný nápad a některé scény fakt hrozný a dost přehnané (viz vyvedení chlápka z baru policejním komandem za to, že dal své slečně do pití viagru), většina herců hraje jako amatéři, vlastně ani nevím proč jsem dal 2 hvězdičky, ale asi protože jsem se na to díval s tím, že to bude hovadina a možná jsem čekal i horší. Ne musím to změnit na jednu. ()

themic odpad!

všechny recenze uživatele

Plitkej scénář, hodně podprůměrný výkony herců a ješto k tomu špatnej možná spíš žádnej příběh..! Další český film, kterej je celej na nic..! Nestojí to za to... Je vidět, že český film docela rychle klesá ke dnu.!! Nemá cenu ztrácet koukáním na toto 86minut života!!.. Nejlepší tam byl asi Petr Čtvrtníček, i když hrál nehoráznýho pošuka..! Můj celkový dojem z filmu je "ODPAD".. ()

Reklama

choze odpad!

všechny recenze uživatele

Diletantství a sterilita. Rozbředlý scénář, mizerné dialogy a na komedii nám tu poněkud absentuje cokoliv byť jen vzdáleně vtipného. Režie se sice snaží tu a tam přijít s nějakým "cool" vizuálním nápadem, ale člověk by jich čekal mnohonásobně víc. Celé to pak pochopitelně strašlivě, nesnesitelně nudí a nezachrání to ani Čvrtníček, tedy pokud se nesmějete už jen tomu, že se objeví ve dveřích. A Michael Foret tu podal dost možná nejhorší herecký výkon v historii českého filmu a to včetně filmů amatérských. Ze srovnání s RAFŤÁKY a PANICEM vychází EXPERTI s přehledem nejhůř. ()

zapalik odpad!

všechny recenze uživatele

Potřeboval si pan režisér opravdu tak nutně přivydělat, nebo Česká televize (či kdo to hradil) vyplácat spoustu milionů na filmu o ničem? Každý jsme prošli nějakým obdobím dospívání, které se lišilo od zaběhlé každodenní rutiny, ale proč to proboha dávat na celuloid? Experti podle mě zklamali všechny: děti, které šly na Foreta a viděli rádoby mravokárnou slátaninu, která jim ještě nic říkat nemohla, dospívající, kteří vážně neviděli ani střípek ze skutečnosti, kterou znají, i mladé tak klolem pětadvacítky, pro které byl film nejspíš původně určený. Když totiž něco nemá ani hlavu, ani patu, tak ho shodí i ti nejvděčnější popcornoví konzumenti. I křupanský film Pánská jízda se aspoň snažil zachránit snahou dělat humor (byť se mu to vůbec nepovedlo), ale Experti se kromě vysátí pár kont nepokusili vůbec, ale vůbec o nic. Chválím pouze skvělo roličku Čtvrtníčka a především roztomilou etudu Bartošky, ale to jsou vážně vteřiny. Z novinářské projekce filmu mi tak zbyly dva dojmy: že jsem zabil necelé dvě hodiny svého života marným pokusem o kinematografii a také vděk zpěváka pro malé holčičky Petra Vojnara, který se na balkóně při projekci asi tak natřásal hrdostí nad svým hereckým uměním, až mu vypadla naditá šrajtofle (mnou nalezená a poctivě vrácená) :-), ()

waits odpad!

všechny recenze uživatele

Vím přesně, že kdybych, nedej bože, šel na tenhle film do kina, vrtěl bych se už po čtvrthodině a někde po polovině bych to zabalil a odešel. Takhle jsem vydržel, pěkně vleže a navíc dopován domácím koláčem, ale nebylo to lehké. Předně, celý film je pekelně nudný, podivně sestříhaný, s nezajímavými dialogy, zbytečnými scénami , bez vtipu, dynamiky, a co nejhúř, bez atmosféry lehké teenagerské komedie. Už dávno nejsem teenager, ale i tak se spokojeně dodívám příkladně na Nekecej a pádluj nebo Inbetweeners Movie i se všemi těmi nechutnostmi a trapnými vtipy. Dokonce i Vorlův Gympl se vším tím afektovaně přehanným přístupem je ke koukání. Experti, stejně jako třeba Panic je nanic, jsou utrápenými pokusy. Jen Čtvrtníček a pár TV záběrů z Choking hazardu, na které se dívala dvojice ve filum mě na chvilku vytrhly z letargie..A to je málo.. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (24)

  • Teenagerská komedie s Kryštofem Hádkem se natáčela v pražských čtvrtích Bubeneč a Dejvice i v prostorách hradčanského Gymnázia Jana Keplera. (Pumiiix)
  • Režisér Karel Coma nesmel vedieť, koľko film stál a ako dopadol ekonomicky a či sa predal potrebný počet DVD, a či sa práva na film predali ďalej. O tom mal údaje iba hlavný producent spoločnosť Whisconti. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama