Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrozná zpráva se šíří světem! Na Zemi nastala obleva. Led taje, a jestli zvířata nepřejdou na konec údolí, kde je prý velká loď, všechna se utopí. Za záchranou jdou společně mamut Many, lenochod Sid a tygr Diego. Každého sužuje nějaké trápení. Many má obavu, že je poslední svého druhu, Sida trápí, že k němu nikdo nechová respekt, a Diego, i když je to tygr, který se nikdy ničeho nebojí, se bojí vody, protože neumí plavat. To se ale snaží před ostatními utajit... Cestou potkají dva vačičáky s jejich sestrou Ellie. Many se začne radovat, protože jejich sestra je mamutice. Má to ale jeden malý háček, ona si myslí, že je vačice, a jen tak si to nechce nechat vymluvit. Když už Ellie konečně pochopí, že asi vážně není vačice, nechce zase s Manym nic mít. Jenže to by nebylo to nejhorší: zdá se, že putovníci už nedojdou cíle, uvízli na plujícím ostrůvku... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (543)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Doba ledová nebyla dobrý film, alespoň já se u ní pěkně dlouho nudil. Možná to bylo kvůli chabému příběhu a výrazné absenci nějakého napětí nebo třeba vážnosti, ale třeba tam bylo jen málo 'prašťených' vtipů. Ovšem to není důležité, teď je třeba soustředit se na nový díl, Dobu ledovou, která by měla být mnohem lepší. Bohužel nestalo se tak. Úroveň animace ani příběhové roviny se nijak citelně nezlepšila. Opět se setkáváme se starými hrdiny, kteří musejí překonat pár překážek, aby se nakonec dostali na bezpečné místo a aby toho nebylo málo, potkají pár nových postaviček, díky kterým má být o srandu postaráno. Jenže má to jeden háček, nové postavičky jsou spíše trapné a neuvěřitelně legrační mamutice Ellie je nesympatická a za to co na plátně předvádí jsem měl sto chutí tvůrcům pořádně nafackovat, ještě že nebyli v mé blízkosti. Doba ledová 2 tak nakonec působí jako čistě komerční projekt narychlo spíchnutý horkou jehlou, což vlasně zní dost příznačně, neboť jen tak mohlo vzniknout zdánlivě nelogické spojení těchto dvou protichudných slov v samotném názvu. Po porovnání s prvním dílem se přece jen jedná o barvitější a méně nudnou podívanou, přesto však trpý jistými neduhy, díky kterým se nad průměr nedostane. 30% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Těžko se naplňují obrovská očekávání vzešlá ze skvělé jedničky. Druhá Doba ledová sice stále disponuje partičkou sympatických výstředních hrdinů, jejichž absurdní soužití ruku v ruce s životu nebezpečnou situací jakž takž funguje, ale vtipy už z velké části omrzely a jediným speed-up faktorem zůstává labužnický veverčák s jeho "prchajícím" žaludem. Krátká stopáž je ok, dabing je bravurní a malí vačičáci si získají rychle sympatie, ale propast oproti prvnímu dílu je zkrátka hluboká a stěžejní posila, mamutice Ellie, je vyloženě na pěst :) 65% ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Odteraz pozeram uz len animáky! ;) Tak toto sa naozaj podarilo, skvelá grafika (ale veď Pixar iné ani nevi)e. Najlepšia bola mamutica, ani zmagorená veverička opäť nesklamala a ja som sa smial od začiatku až do konca. Putovanie bolo plné haluzných scén a scenáristi vytvorili strašne funky zostavu, ktorá sa perfektne dopĺňala, takže čo povedať, teším sa na trojku! 95%. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Rozhodně slabší než jednička. Hlavním záporem je takřka nulový děj, zvířata prostě jen kamsi putují. O děj při tomto typu filmu ovšem tak moc nejde, hlavní jsou různé vtípky a nápady, kterých byla jednička plná. Nápady tady ale jedničku zhusta jen kopírují a vtipy jsou spíše jen pokusy o vtip. Neselhávající je ovšem opět veverka, jejíž příhody jsou to nejlepší, co film nabízí. Oproti tomu většina "vtipných" scén s mamuticí a jejími dvěma malými "bratry" mi přišla nezajímavá, nudná a chvílema až vyloženě trapná. Ale i hlavní trojice už není tak zajímavá jako v prvním díle, kdy jsme se s jejich charaktery teprve seznamovali. Aspoň, že vše vynahradí nádherné nebeské finále :)) ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Doba ledová 2 se mi líbila o dost více, než první díl. Přišla mi více svižnější, akční a zábavnější. Kromě ústřední trojice Sid, Manny a Diego, mě také bavily všechny kousky s okouzlujícím a nenapravitelným Scratem. Ten v tomto pokračování dostal více prostoru a mohl tak naplno projevit svůj multiplexní talent. Jakmile byl na scéně, spolu se svým věrným lískovým oříškem, jen jsem čekala, jakou pohromu zase způsobí, a věděla jsem, že mě nikdy nezklame. Spolehlivě jsem díky němu byla obdařena mírněnými záchvaty smíchu. Oblevou jsem byla velmi pobavena. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (13)

  • Režisér Carlos Saldanha se do té doby podílel na režii téměř všech CGI projektů Blu Sky Studios. Na kontě měl mimo dvou dílů Doby ledové a Robotů (2005) také pětiminutové Scratovo dobrodružství (2002), které si pro sebe "ukradla" titulní veverka. Pracoval ale také na hraných filmech a dohlížel například na speciální efekty u Klubu rváčů (1999). (imro)
  • V písni „Food, Glorious Food“ nazpíval v českém dabingu sborové party sbor Touch of Gospel. (joktuk)

Související novinky

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Po Době ledové přijde Obleva

Po Době ledové přijde Obleva

24.10.2005

Studio Fox si prvním dílem Doby ledové přišlo na vcelku slušný peníz. Práce na jejím pokračování jsou v plném proudu, i když nad celým projektem bdí pouze polovina původní režisérské dvojice Carlos… (více)

Reklama

Reklama