Reklama

Reklama

Tráva

(seriál)
Trailer
USA, (2005–2012), 44 h 12 min (Minutáž: 26 min)

Tvůrci:

Jenji Kohan

Hrají:

Mary-Louise Parker, Hunter Parrish, Alexander Gould, Kevin Nealon, Justin Kirk, Elizabeth Perkins, Allie Grant, Andy Milder, Tonye Patano, Romany Malco (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(102)

Obsahy(1)

Americký komediálně laděný seriál vypráví o osamělé matce Nancy Botwinové, která po manželově smrti začne pokoutně prodávat marihuanu, aby uživila rodinu. A přitom nakoukne do lecjakých tajemství skrývajících se za domovními dveřmi sousedů... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (295)

shyster 

všechny recenze uživatele

Hned na začátku jedno upozornění: Nedejte se odlákat dosti podprůměrnou 1.sérií, které schází příběh, vtipné situace a podobné nutnosti. Další 2 série (2. - 5 hvězdiček, 3. - 4 hvězdičky) už to ale napravují a konec 2.série, kdy se opravdu všechno posere, považuju za geniální vyvrcholení serie. EDIT: Tenhle seriál je dokonalá houpačka. 4.série navazuje na tu první a to opravdu dokonale. Taková slátanina mě zaskočila a naštvala. 5.série se pak vrací zase otrochu výše. ()

T2

všechny recenze uživatele

__Weeds: 2.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $6,311,020 //počet predaných kusov 240,276 ║ __Weeds: 3.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $4,293,251 //počet predaných kusov 171,889 ║ __Weeds: 4.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $9,507,366 //počet predaných kusov 414,292 ║ __Weeds: 5.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $4,441,035 //počet predaných kusov 193,641 ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Zajímavý seriál, který spíše než Americkou krásu připomíná zhulenou verzi Zoufalých manželek. Už samotná úvodní znělka dává jasně najevo, že tenhle seriál se neponese v klasickém duchu. Kromě hlavní hrdinky a její rodiny tu opět máme kupu sousedů, kteří o sobě navzájem vědí víc než by chtěli, a ještě větší kupu problémů, kterě přímo volají po rychlém vyřešení. Tím nejzajímavějším jsou tu konfliky mezi jednotlivými postavami a zejména způsoby jakým je řeší. Pochvalu si zasluhuje zejména scénář, protože některá slova by se měla tesat do kamene, aby zůstala na věky zachována o úžasných charakterech a ještě lepších dialozích se nemá ani cenu zmiňovat. Přestože jsou nám předhazována klasická schémata, jedná se o dílo hodné ocenění, neboť, stejně jako u výše zmíněných Zoufalých manželek, si tu z těchto schémat dělají tvůrci zejména legraci... Pokud nechcete zemřít smíchy nepouštějte si tento seriál v kině s posunutou zvukovou stopou - zasvědcení vědí ;). ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Málokedy komentujem po prvej epizóde, ale HBO (resp. SHOWTIME network) sa zasa prekonalo v predzvesti apokalyptických zvráteností. Mladá sexi vdova s dvoma deťmi sa živí predajom "travky", jej priateľka skrytými kamerami "šmíruje" svoju nadržanú dcéru, perverzného manžela a bohviekoho ešte, člen mestskej rady tiež rád "kouří", sused zasa preťahuje syna svojho kolegu, atď. Tak neviem, ale žijú prasatá iba v Kalifornii, alebo sú zamorené celé USA ? Každopádne, musím povedať že sa na tento zvrátený seriál opäť rád pozriem :-). ROAD TO HELL (7.6.2006) - sekol som sa :-) táto séria vôbec nie je zvrátená, ale absolútne SKVELÁ a totálne zo života. Toto konštatujem po zhliadnutí III. série. (24.2.2009) ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Prvá a druhá séria boli vtipné originálne a light. Tretia séria sa zvrhla na pologangsterku so surovými vtipmi tipu: "Ježíš tě neudělá ohnivzdornou." Kritizovať cirkev, armádu a súčasne porno treba vedieť, inak sa z toho stane veľmi rýchly kolotoč viac či menej vydarených skečov a vy už len počítate koľkokrát tam bol sex či bizarná smrť, Použijúc citát zo seriálu: "To je teda hoven!" ()

Galerie (589)

Zajímavosti (26)

  • V posledním díle 6. série můžeme vidět i autorku seriálu Jenji Kohan (96petrol)
  • Noxon se objevil i v pilotním díle jako lovec medvědů. (Tom Riddle)
  • Bob Odenkirk (Barry) v této epizodě ztvárnil drogově závislého v léčebně. Ve stejném roce se začal natáčet seriál Perníkový táta (od r. 2008) s drogovou tematikou, kde si Bob Odenkirk zahrál jednu z předních postav seriálu Saula. (KajusaK)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama