Reklama

Reklama

Diane Arbus: Příběh jedné obsese

  • Česko Kožich: Imaginární portrét Diane Arbusové (více)
Trailer

Nicole Kidman a Robert Downey, Jr. předvádějí „pozoruhodné“ (Kenneth Turan, Los Angeles Times) herecké výkony v tomto smyšleném portrétu slavné fotografky Diany Arbus. Z okna svého bytu zahlédne osamělá žena v domácnosti Diane Arbus (Kidman) maskovanou postavu záhadného nového souseda (Downey, Jr.). Přitahována neodolatelnou zvědavostí se rozhodne získat jeho fotografii za každou cenu. Vstoupí do jeho bytu a tím se nevědomky vydá na cestu k umění, která jí byla souzena. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Kurňa :D Jak už tady párkrát zaznělo - R.D.Jr. pro tento film byla pomalu až škoda :D Jeho "vlasatá postava" byla sice stejně zajímavá jako on, ale přece jen z mého úhlu pohledu - lépe se mi na něj dívá, když toho na sobě moc nemá :D "Dokonalá manželka", která se začne zajímat o to, co společnost raději ukrývá, je Nicole šitá na míru a její schopnost se převtělit jak do první postavy, kterou vidíme na začátku filmu, tak do té "druhé", kterou vidíme zbytek snímku...Zajímavé prostředí - ať už to "umělé" či to pravé a "dokonalé" ;) ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Obskurně stylový, šarmantní, surreálně mystifikantní milostný(?) příběh, který se sice obsahem páně S.S. "Sekretářce" ( http://www.csfd.cz/film/21368-sekretarka/ ) nevyrovná, leč formou ji ku potěše milců všeho bizarního předčí... Výtečně ryze hollywoodsky vymyšleno, odehráno, natočeno, vyrobeno... Ach a ta hebká srst... ;o) . . . Takže >v rámci žánru< jednoznačně za pět... - - - - - (Poprvé viděno 6.2.2012 na >obssnové tv< , hodnocení 1033., komentář zde jako čtyřiasedmdesátý - 6.2.2012) ()

Reklama

Puyi 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý příběh, po celou jeho dobu jsem cítil zvláštní napětí, které ještě umocňovala skvělá hudba. Nicole Kidman zahrála jako vždy na výbornou a opět si mě získala o něco více, stejně tak Downey, který svojí, docela netradiční postavu, zvládl taktéž skvěle. Celkový pocit z filmu je prostě skvělý. :) ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

Diane Arbus jsem si nejdříve malinko načetla a prohlédla si její fotky. Zajímavá žena,která má mé sympatie z několika důvodů. Fotila většinou lidi, kteří bývají terčem posměchu a kritiky. Nebála se přirozenosti která je vidět a cítit z každé její fotky což je úžasný.....Zajímavé i když smyšlené a přesto mě tu pořád ještě něco chybělo.Něco víc k té nedokonalé dokonalosti. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Film vůbec nesplnil moje očekávání. Nic proti, ale mezi hlavní dvojicí to vůbec nejiskřilo a vlastně vůbec nevím, čím ji muž s vlčí chorobou tak přitahoval (kromě toho, že měla podivnou úchylku ohledně chlupů a nahoty). Chybí typické charisma Downeyho postav (ono taky hrát 3/4 filmu bez mimiky skoro není herectví) a ani Nicole Kidman nepředvádí zrovna herectví, z kterého bych byla unešená. Diváka nenechá nahlédnout pod svou slupku a působí jen jako ulítlá úchylná uťáplá žena v domácnosti, která konečně našla smysl života ve scházení se s divnými lidmi. Film pak působí jen jako nějaké fetiš porno a přitom se z toho dalo vykřesat mnohem mnohem víc, už jen klasický vztah kráska a zvíře. Co je k sobě přitahovalo? Kdy si uvědomila, že miluje jaký je uvnitř a následně že miluje i to, jak vypadá? A co naopak chlupáče přitahovalo na ženušce z přízemí? Film si snaží hrát na šokující zpověď plnou sexu, nahoty a rebelství proti zaběhlému společenskému kodexu, ale myslím, že právě v tomto případě měli sáhnout po jemné a intimní tónině dvou lidí, kteří se každý z vlastních důvodů skrývají před světem, bylo jim ubližováno a osud jim zkřížil cesty, aby zjistili, že na světě existuje člověk, který jim rozumí. Naprosto promarněný námět... ()

Galerie (11)

Zajímavosti (11)

  • Nudistický tábor Camp Venus bol natočený v prístave Sailors' Snug Harbor na Staten Island. (Arsenal83)
  • Vo filme sa nezobrazujú žiadne obrázky od samotnej Arbusovej, pretože to zamietli majitelia jej práv. (Arsenal83)
  • Chicago Tribune opísali film ako: "Objavný, vyzývavý a hlboko zasahujúci portrét, ukotvený tým, čo môže byť Kidmanovej najdojímavejší výkon." (Arsenal83)

Reklama

Reklama