Reklama

Reklama

Obsahy(1)

1880. Drsný zákon Dalekého Západu nešetří ani Mexiko. Sara, dcera bohatého bankéře, a Maria, holka z rolnické rodiny, mají jen málo šancí sdílet stejný osud. Až do dne, kdy Tyler Jackson, zástupce bankovní společnosti New York Bank and Trust, zničí jejich rodiny, aby se nezákonně zmocnil mexické půdy a umožnil tak prodloužit americkou železnici. Jsou odhodlané pomstít své otce a ochránit svoji půdu. Obratem ruky se z dvou mladých dam stanou drsné pistolnice, které začnou útočit na pobočky banky Bank and Trust. Quentin je mladý a přísný inspektor, kterého vyslala newyorská policie, aby obě ženy zatknul. Odolá však kouzlu těchto dvou krásek? A jaké zbraně použijí na Tylera Jacksona? On a jeho lidé se pomalu začínají obávat jejich koltů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (377)

kingik 

všechny recenze uživatele

Po odvážných pistolnicích v sedlech se v sedlech objevují odvážné a sexy pistolnice. A tenhle film právě staví na svých dvou protagonistkách Penélope Cruz & Salma Hayek. Je to sice poněkud prvoplánové, ale přiznejme si, že žánr westernu je orientován více na pánské publikum, které bude tentokrát s radostí tipovat, která z hereček bude mít v příští scéně napěchovanější dekolt. A nějaká ta akce, romantika a případné pomrkávání po slavných žánrových zástupcích se taky najde. Scénář psal Luc Besson, a kdo jeho tvorbu trochu zná, tak si může být jistý, že nějaké velké ambice a revolučního zástupce žánru rozhodně očekávat nelze. Kdo však má skromnější cíle, může se celkem dobře pobavit. Dva režiséři na jeden film nikdy nedělají dobrotu, občas jsem měl pocit jako by se nedovedli dohodnout, co přesně chtějí točit. Oscilace mezi westernovou parodií a moderním akčním westernem nebyla až tak vyvážená. Ženský western tady zase dlouho nebude, tenhle nabízí v přijatelném poměru všechno, co od žánru očekáváte, a ještě nějaký ten vtípek navíc. A navrch dvě sličné herečky. A to není zrovna málo. 60% ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Vcelku sympatická blbůstka s překrásnými herečkami, místy až úchvatnou kamerou, solidní režií (až na ten bullet-time těsně před koncem) a hodně hloupým scénářem, který nedokázal přijít s žádným novým nápadem v rámci žánru. Besson by měl přestat psát a produkovat tyhle "výrobky" a vrátit se ke svým osobitým snímkům. ** 1/2 ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Z westernového žánru se ve francouzských koprodukčních rukách stala ukřičená nuda, která si ze zlatého hollywoodského žánru bere jenom pistole, klobouky, koně a vylupování bank. Od všeho sice hodně, ale v tak upachtěném podání, že mužské oko může jenom snaživě vyhledávat kouzelně hluboké výstřihy. Dvě chudé hvězdy tak do Bessonovy stáje posílám hlavně kvůli kráskám v hlavních rolích a díky nečekaně úžasné akční scéně ve vlaku. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vo feministickom kine je jedinou pointou rozhodnúť sa, či je lepšie Mexiko alebo Španielsko, ja uprednostňujem to druhé, predsa len v tom Mexiku vám skôr odrežú hlavy, alebo len tak zastrelia a hodia do studne len pre ošúchané pneumatiky. Iný význam film nemá, len lákať mužov na herečky, ktoré sú v ich žánri. Ale tie by mali byť vždy len sprievodným javom, ako Cardinale prI Eastwoodovi. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Konečně film kde jsem po práci mohl vypnout, film má vyloženě špatný scénář. Ale vynahrazuje se to celkem dobrými gagy a hlavně herci. Cruz a Hayek považuju za neuvěřitelně sexy. A Zahna mám jako herce celkem rád. Humor se celkem trefil tam kam jsem chtěl, a finální zpomalovačka je dobrá. Za mě prostě dobrý i když to není žádný Hill, Spencer ani žádný Nero tak jsem jednoduše zpokojen, a to jsem byl původně k tomuhle skeptickej. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (10)

  • Film se natáčel v okolí horského města Real De Catorce, ke kterému existuje pouze jediný přístup, a to přes tunel. Salma Hayek a Penélope Cruz mu daly přezdívku "město duchů". (lesumir)
  • Snímek natáčeli ve slavné mexické lokalitě Durango, kde vznikly klasické westerny jako El Topo (1970), či Pat Garrett a Billy the Kid (1973). Mnohé z filmových kulis, které tam byly postaveny za víc jak sto let filmování, tvůrci využívají dodnes. (imro)

Reklama

Reklama