Reklama

Reklama

Bosé nohy v parku

  • USA Barefoot in the Park (více)
Trailer

VOD (1)

Střešní okno netěsní. Sousedi jsou trochu blázni. Samá komická setkání. První byt Paula a Corie má k dokonalosti daleko a jejich čerstvé manželství k ní také nemá zrovna nejlblíž! Jsou zamilovaní, ale každý je zcela jiný! Paul je upjatý, Corie impulzivní. Těšte se na jiskření, ke kterému dochází při střetu protikladů! Komedie Neila Simona v hlavních rolích s Jane Fondou, Robertem Redfordem a Mildred Natwickovou (nominace na nejlepší herečku ve vedlejší roli, 1967). Zjistíte, že není nic lepšího, než Bosé nohy v parku! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (257)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Trošku hysterická konverzační dobovka, natočená dle zjevně úspěšné brodvejské divadelní hry. Jojo, tak se to tenkrát dělalo a docela to fungovalo, tyhle doslova intelektuál(ní-ské) oddechovky. R.R. je takový usedlý morous a pragmatik a J.F. pořád hopsá a je celá rozjívená se silným vztahem k mamince a oba byli mladí a krásní a talentovaní a správně dobově tyjatrálně přehrávali a šlehali své vypointované dialogy a celé je to takové staromilské, že nebýt technicolor obrazu a dobových auťáků, jeden by si myslel, že hledí na film někdy z padesátek. Ale vůbec to nevadí! Je to zkrátka milý film o nereálně rozpustilých partnerských vztazích a i po skoro půlstoletí se na to dá koukat. Kdeže ty časy jsou, že. A kde že skončí většina dnešních stádu se blbě podbízejících >romantických< komedií... - - - P.S. A těch pater bylo pět! Celou dobu se to tam řeší, jen ten pisálek zde uvedené synopse coby "o.t.d." nic nepochopil. Pochopitelně... °-/ - - - - - Poprvé viděno 19.11.2013 na dvd /s původní zvukovou stopou a č. titulky v originálním formátu obrazu, hodnocení 2151., komentář zde jako stopětapadesátý - 20.11.2013) ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Nevím, proč v programu bylo napsáno tragikomedie... Hloupost. Vynikající komedie s mladým Redfordem a Fonda, ve které se smějete i šesti, devíti a ve skutečnosti pěti poschodím, protože to betonové se nepočítá. Velmi milé. Jane je úžasně veselá a trochu trhlá a Robert je ve své poněkud neobvykle komické roli k sežrání. K tomu ten byt... :) ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Kéž by byla druhá polovina stejně geniální jako ta první. Scénář Neila Simona je (jako vždy) prosycený vynikajícími hláškami a Gene Saks už ve svém debutu perfektně pracuje s premisou "jedna místnost a pár mluvících lidí v ní", aby rok na to přivedl na svět můj oblíbený Podivný pár. Je proto velká škoda, že se v "nohách" postupem času potýká s čím dál tím méně živnou půdou a Redford vedle nezastavitelné Jane Fondy hraje druhé housle. Určitě to není remake nějakého ztraceného filmu s Carym a Katharine? ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

"Miláčku,vždyť je nesmysl,abych z domu jenom tak odcházel.Mám jenom jedno řešení.Půjdeš ty!"Tuhle komedii mám z nějakého důvodu strašně rád.Možná kvůli jejímu strašně pohodovému stylu,možná kvůli skvělým hláškám,možná kvůli okouzlující Jane Fondové,možná kvůli skvěle cynickému Robertu Redfordovi,možná kvůli výbornému Charlesu Boyerovi nebo možná prostě kvůli těm schodům.Jistě vím to,že se strašně těším na druhé zhlédnutí.90 % ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Výchova americké ženušky jako divadelní sitcom. Komedie vyprávějící o měšťácích v divadlech pro měšťáky jsou populární po celém světě (v ČR je v nich mistr Vinohradské divadlo - na hry typu Brouka v hlavě se sjíždějí zájezdy z celé republiky) a jejich cílem je nejen bavit, ale taky vychovávat. Neil Simon zvládá žánr perfektně - do základní osy (žena neví, co chce, ale nepřestane, dokud to nedostane) jsou vpleteny komické situace (schody, cable a delivery guy) a one crazy person (Victor). Dohromady to dává poučení: manželství je jako dobré jídlo, neboť potřebuje správně namíchat indegrience - "Proper a Dignified" (Redford) a spice (Fonda). ()

Galerie (58)

Zajímavosti (12)

  • Robert Redford (Paul Bratter) nesnášel celodenní nošení obleku a kravaty, což vyžadovala jeho role. O přestávkách mezi natáčením proto nosil kovbojské boty a černý kovbojský klobouk. (anezzik)
  • Je to jeden z najobľúbenejších filmov Jane Fondovej. Raz na Twitteri napísala: „Škoda, že sme nikdy neprinútili Neila Simona urobiť pokračovanie... tie isté postavy o 40 rokov neskôr.“ (Arsenal83)

Reklama

Reklama