Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Štědrý večer v klubu Styxx v Paříži potká Bart a jeho dva šupáčtí kamarádíčci barmanku Yasmine a kostymérku Eve. Po hádce v nočním klubu pozve Eve skupinku výtečníků k sobě domů na venkov. Před cílem však narazí na stádo koz vedené výstředním pastevcem a uctívačem ďábla Josephem (Vincent Cassel). Ten jim během Štědrého večera odhalí svůj skutečný záměr, při kterém poteče krev… Hlavní roli v tomto drsném hororu si zahrál Vincent Cassel, manžel Moniky Belucci a především francouzský herec známý z filmů Purpurové řeky a Dannyho parťáci 3. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (141)

JFL 

všechny recenze uživatele

Moderní francouzský příspěvek do žánru buranského hororu namísto laciného vrstvení hororových klišé zručně vytváří fyzicky nepříjemnou atmosféru vyvstávající z konfrontace nevázané velkoměstské mládeže s groteskním prostředím starého venkovského sídla a přilehlé vesnice. Degenerovaní, pitvořící se vesničané vnášejí díky důmyslné filmové formě stejný neklid do diváka jako do aktérů filmu. Snímek důkladně buduje nejistotu a nechává diváka spekulovat o chystajících se hrůzách a v závěru pak naservíruje bestiální a fantasmagorické finále. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Horor, který ani první hodinu filmu jako horor nevypadá. Francouzští mládežníci řádí v klubu a na pozvání jedné holčiny jedou na nějaký venkov. Tam se seznámí s podivným pastevcem (Vincent Cassel), který pořád kření zuby a divně čumí. Snímek se vyvíjí všelijak jen ne hororově. Půl hodiny před koncem se to zvrhne k sexuálním orgiím a já začal přemýšlet, na co se to vlastně dívám. A tak nevím, co chtěli tvůrci vyjádřit. Satanské orgie si představuji krapet jinak. Nejhnusnější scéna celého snímku je porod pastevcovi manželky, ale to tento velmi podivný příběh nezachrání. Škoda, mohl to být zajímavý film. ()

Reklama

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Po skončení tohoto filmu mám dojem, že Vicent Cassel se hrne do jakékoli hovadiny. Čím ujetější, tím lepší. Herec je dobrý, charisma má, nevypadá jak hovado, tak proč do prdele se pouští do takových nehorázných blbostí, ze kterých mi je vyslověně blbě a sem nadmíru znuděn a zpruzen. Jedna hvězda za ten jeho debilně úchylný úsměv. Jinak jako počin je to hodně přiblblý paskvil "Hory mají oči" a pitomého teen slasheru, kterých je natisíc. ()

J*A*M*A*L 

všechny recenze uživatele

Francouzskou hororovou tvorbu mám rád. Líbí se mi to dramatické napětí ta hnusná srdce bijící brutalita, ovšem to jsem zde postrádal. Beztak většina francouzských hororů od kterých jsem si něco sliboval mě moc nezaujala a nakonec na mě působila až podprůměrně. To o Sheitanovi, od kterého jsem si nic nesliboval říct nemůžu. Sheitan mě fakt potěšil. Pro mě sice vůbec horor, spíše drama, které vrcholí napínavým thrillerem, ale dobrý. Jsem celkem spokojen až na totálně až přímo posraný konec. Ten se fakt nepovedl, nevím co se stalo s Yasmine, nevím proč jí vůbec nezachránili, zkrátka to skončilo úplně bez konce jako snad všechny horory. Ale jinak se mi to líbilo a uděluju čisté 4/5. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tak jako nebylo to špatný, ale tvůrci jaksi zapoměli začít vraždit a to je v hororu podobného typu jaksi nutnost. Co na tom, že je tady slušná řada buranů do toho jak už to bývá naoko hezká "normální" holka a skupina obětí, která je hlavně na zabití, zvlášt děsně otravný Bart. . Ps- poněkud divný , když přijeli po sněhu ani památka a věčer ho tam měli najednou dost, a přitom nebylo vidět, že by padal. A k tomu na to, že je štědrý den, tak nikoho netrápí, že by měl být doma s rodinou. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Několik vteřin po začátku závěrečných titulků je podprahově umístěný pornografický obrázek.. (Caelos)

Reklama

Reklama