Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třicetiletá agentka FBI Grace Hartová je velmi svérázná, nemá doma šminky ani natáčky, ba dokonce ani boty s podpatky. Když se kvůli její chybě zkomplikuje akce proti ruské mafii, rozhodne se její nadřízený odvolat ji z případu teroristy, který si říká Občan a právě poslal úřadům další oznámení o chystaném útoku v podobě hádanky. Přesto je to právě Grace, kdo z ní vyčte, že k dalšímu útoku by mělo dojít na soutěži Miss USA. Je rozhodnuto proniknout do zákulisí a nastražit na atentátníka past. Součástí plánu je agentka, která má být nasazena do soutěže jako jedna z adeptek na titul. Při vyhledávání v databázi se ukáže, že jedinou možností je Grace. Společně navštíví organizátory soutěže, ředitelku soutěže Kathy Morningsdaleovou a moderátora Stana Fieldse, aby je přesvědčili, že potřebují agentku dostat mezi pět finalistek. Grace pošlou za bývalým prominentním poradcem Victorem Mellingem, který je z ní sice v šoku, ale pustí se do práce. Vybavena mikrokamerou a vysílačkou se Grace vydá na soutěž jako Miss New Jersey. Jenže pak přijde zpráva, že terorista Občan byl dopaden a operace je odvolána. Grace však nesouhlasí, protože podle ní je za chystaným útokem Kathy, která se chce pomstít. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (334)

Sofia 

všechny recenze uživatele

Potíž tohoto filmu je Sandra Bullock, která se na jakékoliv komické role absolutně nehodí (no, popravdě řečeno na žádné role...sedla mi jen ve 28 dnech, kde hrála roli alkoholičky, protože má pořád takový děsně stejný unuděný výraz...). Vtipné chvilky se najdou, ale celkově spíše podprůměr. Dvojku už si ráda odpustím. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Opravdu velmi nenáročná komedie z "missáckého" prostředí, a jedna z mála komedií, ve kterých Sandra Bullock pokud komediálně neperlí, tak alespoň neselhává. Michael Caine úroveň filmu pomáhá usilovně držet v bezpečném průměru. Sandře to sluší natolik, že jí dívku v soutěži krásy věřím, sluší to taktéž Heather Burns. Průměr na jedno podívání, na víc opravdu nemá. 50% ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně stupidní prostředí! Dobře, beru. Má-li to být satira, alespoň tohle něco naznačuje. Ono to však nebude satirou ani parodií. Suverénně se to tváří jako extra zábavná podívaná, u které se nejspíš máme potrhat smíchy. To se tedy nechystá. Ale na druhou stranu je to tak přímočaré, pitomé a nevkusné, že se snad nebudeme až tak nudit. A aby to bylo až tak úchylné, aby to mohlo někoho naštvat: na to můžeme zapomenout. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pohodova komedia, ktora si robi srandu z klise o misskach a celej tej sutazi. Pritom ani raz nesklzne k trapnym primitivnym scenam. Cely cas to je strasne roztomile. Celemu filmu dominuje Sandra Bullock vo svojej najvtipnejsej ulohe v ktorej sa z drsnej agentky prerodi v krehku miss, ktora si praje svetovy mier. Ten jej krochkajuci smiech ma zakazdym dostane. Perfektne jej sekunduje nevrly Michael Caine ako specialista, ktory znej ma spravit krasku. Tie ich slovne vymeny su strasne zabavne. Vo vedlajsich ulohach sa nestratia ani William Shatner alebo Candice Bergen. Plne hodnotenie nedavam len kvôli tomu, ze ma nikdy nenadchla romanticka linia, pretoze Benjamina Bratta nemusim. Skoda, ze namiesto neho tu nehra niekto sympatickejsi. Ale aspon som si uzil ako ho Sandra vo finale zmlatila. Vysledkom je najvtipnejsia komedia so Sandrou, ktoru si môzem pustit kedykolvek a nechapem ako mohlo vzniknut tak trapne pokracovanie v ktorom sa vsetko strasne pokazilo. 8/10. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

V kontextu obvyklé komediálně-dobrodružno-romantické tvorby made in USA to není zlé. Něco jako dietní jídla servírovaná zde adeptkám na Miss ; nenajíte se toho a po dvou minutách už netušíte, co jste to do sebe vlastně soukali, ale špatně vám z toho nebude. Ani Sandra mi tu nepřipadala jako tak špatná herečka, jak se o ní tvrdí, měla pár roztomilých momentů, a Michael Caine to britským šarmem, zjemnělým o pózu uznávaného módního specialisty, táhne nahoru, jak se jen dá. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • V trailere je scéna, ktorá sa však do finálnej verzie filmu nedostala. Otec (Edward Herrmann) sa v nej Gracie Hartovej (Sandra Bullock) spýtal, či je lesba. Ona sa zasmiala a odpovedala: "To by som si priala". (U_S_O)
  • V závěru filmu při rvačce o korunku mlátí miss Rhode Island (Heather Burns) Gracie (Sandra Bullock) kyticí růží tak, že z ní zůstanou jen zelené stonky. V další scéně jsou na kytici zase červené růže. (T600)
  • Když Sheryl (Heather Burns) dokončuje vystoupení se zapálenými paličkami, odchází do zákulisí s ohořelými. Poté je však vidět se zcela novými. (T600)

Reklama

Reklama