Reklama

Reklama

Tma

  • Česko Bloudění v temnotách (více)
Trailer
Horor / Mysteriózní / Thriller
Německo / Velká Británie, 2005, 90 min

Obsahy(1)

Maria Bello přijíždí na waleské pobřeží za svým manželem. Už první noc má hrůzné sny o smrti své dvanáctileté dcery. Když opravdu záhadně zmizí, všichni se domnívají, že spadla z útesu a utopila se. Jenže večer je slyšet její volání o pomoc a navíc druhý den se objeví neznámá malá dívka. Nikdo netuší, že je poslem zla... James a Adele jsou plni zármutku nad ztrátou své dcery, jež nedávno utonula. V tomto rozpoložení je zastihne mladá Ebrill, která tvrdí, že zemřela před šedesáti lety, je však až neuvěřitelně podobná jejich milované Sarah... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Horrory tohoto typu mám raději než ty "zařezávačky".Tedy nic proti těm skvěle natočeným (Vřískot,Pátek 13. atd.).Tyto tajemné,duchařské a lekající horrory jsou ty původní,vyvražďovačky přišly později.Dobrý horror musím mít napětí,při kterém musí naskakovat husí kůže.Zde bohužel bylo takových scén málo,a je to škoda ,protože potenciál tu byl.Přesto je to solidní film,který je korunován šokujícím zjištěním,že matka zachránila svou dceru jen částečně.3 a půl * ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Nic moc,ale přesto příjemné. Hlavní devízou je tu bezesporu prostředí. To vytváří 80% atmosféry. Chvílemi mi to připadalo jako kříženec Kruhu a Silent Hillu (díky Beanovi). Co mě ale naštvalo,byl useklý konec. A naprostá absence happyendu, který jsem (kdoví proč) čekal. Čekám, že někde objevím informace o 2:-) Vůbec mi to tak nějak připadá,jako 3h film,rozseklý na polovinu. Též bych pochválil tvůrce,že nesklouzli k přílišné krvavosti. A režiséra, že v momentě, kdy začal nudit, se vzpamatoval a přitvrdil. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

To, že tohle filmové zpracování Magginova románu trochu šilhá po japonských duchařinách (a ano, Kruh je asi první možnost, která vás napadne) a trošičku méně po Silent Hill (kde to umocňuje hlavně Sean Bean - v Tmě výborný), je nesporné, ale pokud ho někdo odstřelí jen pro tohle, tak to nechápu. Vždyť horory se vykrádají pořád a pokud je toto vykrádačka (opravdu? stačí porovnat rok vydání Magginova románu a rok vzniku Kruhu), tak je to poměrně povedená vykrádačka. Mě osobně to bavilo víc než v tomto ohledu tolik zmiňovaný Kruh. Má to docela zajímavý příběh, výborné a nádherné lokace, kde se to odehrává (opravdu nádhera) a místy dobrou atmosféru. Trošku mě zklamala jinak má oblíbená Maria Bello, její výkon nebyl moc přesvědčivý. Na tenhle film se určitě během svého života ještě několikrát podívám. 3,5* ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Podprůměrná duchařina vyznačující se absolutním nenapětím a Marií Bello, která ječí vždy a za všech okolností. Ale za to ona nemůže, protože to má ve scénáři, který je tak zmatený a stupidní, že by to Sean Bean nezachránil ani kdyby se stavěl na hlavu. Kdybych usnul chvilku před koncem, tak bych tomu možná ty dvě hvězdy i dal, ale bohužel nestalo se tak. Jedna hvězdička za krásnou krajinu. ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, mezi všemi těmi horory nic zásadní, ani nic extra špatnýho. Nevtáhlo mě to až tak moc, takže sem si u toho dělal i jiné věci, takže sem pak místy ztrácel přehled nad tím, co se tam děje. Jde o jeden z těch příběhů, kdy se někdo špatný chce prostřednictvím někoho jinýho dostat zpět na svět. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Podsvětí "Annwn" pochází z welšských legend, kde je tímto názvem označována země mrtvých. (akisha)
  • Na Katalánském mezinárodním filmovém festivalu byl snímek nominován na cenu pro nejlepší film. (Terva)
  • Snímek byl natočen na motivy románu "Sheep" Simona Maginna. (Terva)

Reklama

Reklama