Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slimák je mixem teroru, černého humoru a překvapivé lidskosti od scénáristy Jamese Gunna, jehož Úsvit mrtvých se stal hitem roku 2004. Wheelsy je obyčejné městečko plné přátelských lidiček, kteří se starají jen o své vlastní problémy. Jenže pod tímto milým povrchem se začínají dít divné věci... (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (337)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Slither měl být něco jako dárek pro opravdové fandy hororů, kde se na sebe vrší klišé, všude je spousta krve a každou chvíli tvůrci na diváka pomrkávají, jak se neberou vážně a jaká to je vlastně psina a tak dál. A všechno tam je. Máme tu drsné gore efekty, spoustu hnusu, hláškujícího starostu, vtipné momenty, vybuchující hlavy, zombie jelena a spoustu dalšího, ALE...ale film se drží zbytečně při zemi. Nejspíš to je značně omezeným rozpočtem, díky čemuž kvantitu triků nahradila kvalita. Myslím si ale, že i tak se dalo z původního konceptu vytřískat víc. Občas mě napadlo, proč je teď všechno řešeno digitálně, proč se nepoužívaly starší metody, které působí žívočišněji a nechutněji a hlavně jsou levnější než digitální triky. Proč jsou chapadla digitální, když máme po ruce animatroniku? Jistě je to pohodlnější, ale digitální triky v tomto filmu nejsou na takové úrovni, aby se mohli měřit s hmatatelným a uvěřitelnějším latexem a slizem. Slither není špatný film, je v něm spousta dobrých nápadů a i přes roztahanější úvod dokáže příjemně zabavit. Jen škoda, že tvůrci víc nedupli na pedál. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Skutečně se už asi můžete stát terčem útoku jakéhokoliv myslitelného tvora. Přerostlou anakondou počínaje a právě teď stádem hnusných a slizkých slimáčků konče. Není to však klasický béčkový horror se zvířecím monstrem v hlavní roli. Slither v sobě spojuje brutalitu krvavých scén a trefný černý humor. Příběh s infiltrací mimozemského organismu do lidské společnosti není nijak nový, ale vývojový cyklus, jakým tvor prochází, je originální. Čím se Slither skutečně vyznamenal, jsou digitální triky a masky, protože takové parádičky se v hororech za 15 miliónů dolarů skutečně moc často nevidí. A když si s tím dali maskéři takovou práci, snaží se nám to patřičně předvést, což vyúsťuje v řadu dost drsných, snad až nechutných scén a lidských úmrtí. Vlastně ne tak docela úmrtí, jelikož infikovaní lidé se mění...no...ve slimo-zombie:). Filmu dodává říz a právě určitou odlišnost od jiných survival hororů mnoho drobných vtipných momentů či frází(střihačka kámen-nůžky-papír o to, kdo otevře dveře do obklíčené stodoly je rulézní)...Příběh se nevyznačuje košatostí ani žádnými důmyslnými kličkami či zvraty, ale jednoduše provází naservírovaným problémem...Michael Rooker zahrál svojí roli dost dobře na to, abyste mu uvěřili každý pohyb a každé slovo...Myslíte si, že to skončilo dobře?? Aha, tak to jste asi zapomněli na poslední scénu po závěrečných titulcích...15 miliónů(rozpočet)/12,5 miliónů(celosvětový výdělek) ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Film Slimák v podstatě už od začátku rezignoval na jakoukoliv hororovost. Je mixem celkem povedených gore scen a komedie. Používá většinu typických klišé pro spřízněně laděné monster horory. Ale celkově se řadí určitě na špici pomyslného žebříčku podobných filmů. Výborný casting herců a dokonc ei komparsistů. Slušná dávka akce a nechutností. Proč by ne. Obávám se že o moc lépe než ve Slitherovi to už v tomto subžánru nejde. A malý slimáčči, zombie jelen a nenažrané "matky slimáčice" jsou opravdu prima. ()

petero 

všechny recenze uživatele

1979: Halloween, 1980: Friday the 13th, 1984: Nightmare on Elm Street, ... , 2002: Ring : - tie všetky boli pre slečinky. Teraz prichádza Slither. Slither je tu a veru takým kultom akým sa stali už zmienené filmy sa určite nastane. Film sa smelo hlási k B-čkam a dejom mi pripomenul napríklad takú Larvu (2005). No našťastie to nedopadlo tak katastrofálne. Iba napriek hláškam vcelku sympatických postáv je to zábava. Trailer síce sľuboval väčší masaker, ale to už raz tak býva. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ohohó, takhle zavádějící a předem odrazující název filmu jsem už dlouho neviděl. O to větší bylo překvapení. Rozhodně nečekejte nějaké geneticky zmutované slimáky od vás ze zahrádky. Tohle je překvapivě hodně povedený mix sci-fi hororu, zombie hororu, kanibalského hororu a komediálního hororu aneb bratranec Predátora a Vetřelce útočí!!!! Poměrně dobrý triky, nějaká ta krev, trošku brutálních nechutností a hromada malých slizkých vlezlých hajzlíků. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (23)

  • Dr. Karl byla i vedlejší role ve filmu Rabid (1977). (Stocki)
  • Ve filmu je zmínka o ranči, kde hospodaří rodina Castevetsova. Minnie a Roman Castevetsovi byli sousedi Rosemary ve filmu Rosemary má děťátko (1968). (Stocki)
  • Písnička, která hraje na začátku filmu, je „Sad World“ od Simona Steadmana. Ve 13. minutě hraje „Every Woman In The World“ od Air Supply. Na konci filmu pak hraje „Baby I Love You“ od The Yahoos. (Duoscop)

Související novinky

Whedon: Marvel chystá něco „zvráceného“

Whedon: Marvel chystá něco „zvráceného“

12.09.2012

Už nápad zfilmovat relativně málo známý komiks Guardians of the Galaxy zněl jako něco, čím studio Marvel vstupuje na velmi nejistou půdu. Superhrdinský tým z daleké budoucnosti totiž obsahuje členy… (více)

Tvůrce Slimáka chce své Saw

Tvůrce Slimáka chce své Saw

10.08.2007

Jak jinak chápat synopsi dalšího kousku Jamese Gunna, scenáristy nového Úsvitu mrtvých a tvůrce téměř kultovního béčka Slimák? The Belcoo Experiment má být extrémně násilný horor o početné skupině… (více)

Reklama

Reklama