Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jakobova sestra Julie zemřela během svatební noci. A vše nasvědčuje tomu, že to udělala vlastní rukou. Její bratr se však nechce smířit s pouhým konstatováním smrti. Chce zjistit, proč se ta tragédie musela stát. A zjištění je možná ještě hrůznější než samotný čin. Pravda se skrývá v městečku Morke… (oficiální text distributora)

Recenze (80)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Z Dánských filmů se mi líbí více novější kousky (Složka, Zabijáci...), ale Morke není žádná hanba a severský filmový styl z něj tryská na kilometry. Pomalé, ponuré a roztahané vyprávění (které bohužel ne každý ocení) spolu se slušným námětem dělají z Morke fajn, inteligentní věc, která je ke konci bohužel trochu nelogická a Nikolaj nejen, že se celý film tváří jak blázen, ale taky se tak ve finále trochu chová. Záporák je správně hnusný, prostředí severu výborné, nápad originální a v určitých místech umí film být i citlivý, takže za mě spokojenost, ale protože mám s čím srovnávat, čtyřhvězdu nedám a nechám ji spíše jiným dánům. ()

Silviaxx 

všechny recenze uživatele

Veľmi kvalitná thrillerová pecka, ktorej ústredná téma nie je zrovna dvakrát potešujúca - celý čas sa zaoberáme smrťou a samovraždami. Napriek tomu je film spracovaný naozaj skvele a citlivo pristupuje už k samo o sebe veľmi citlivej téme. Skvelé herecké výkony, skvelé prostredie, miestami Morke buduje celkom slušné napätie a záverečné dialógy hlavných mužských postáv sa mi veľmi páčili. Mrazivá, chladná a nepríjemná atmosféra sa tiahne celou stopážou (film je pri tom vyrozprávaný veľmi pomaly a precízne) a ani na sekundu nepoľavuje ba priam vrcholí až do niečoho desivého - výplod chorej mysle, že pomáha ľuďom. Na 5* to nemalo dostatočnú iskru, ale silné 4* si zaslúži určite. ()

Reklama

kareen 

všechny recenze uživatele

Není to špatný film, ale v některých momentech mě mírně rozčilovalo chování hlavního hrdiny, který nebyl schopen podat prosté vysvětlení svých podezření a místo toho se choval občas dost nelogicky. Navíc Nikolaj Lie Kaas mě svým výkonem také zrovna dvakrát nenadchnul. Na druhou stranu je tu celkem slušná mrazivá atmosféra a třeba scéna na chodbě v hospodě, kde byl Jakob ubytovaný byla docela strašidelná. Konec pak byl dost předvídatelný, což je další mínus pro tento severský snímek, takže víc jak za tři zkrátka dát nemohu. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Jensen mě se svými šílenými, ale naprosto dokonalými scénáři nemůže zklamat . Na tohle jsem se hodně těšila, hlavně kvůli Nikolajovi, který má role od Jensena napsaný na míru. Zase takovej uzavřenej, na slovo skoupej podivín, který zkrátka jede sám za sebe a neohlíží se moc na okolí. No budoucí role Carla Morcka se rýsuje, už tady. Začne to tak nenápadně a v určité chvíli se to změní v docela slušný psycho. Nicolas Bro je tady fakt pekelnej a běhal mi z něho v určitých chvílích mráz po zádech. Toho psychotika si užil. Dáni jsou v tomhle žánru jedničky. Budování atmosféry, stísněnosti, napětí a hlavně herecké výkony. Na to kladou opravdu velký důraz. A vyplácí se to. Já jsem velmi spokojená a už si brousím drápy na Nebezpečně výbušnou trhavinu. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Milé zjištění, i Dánové dokáží natočit film, při jehož sledování se ani jednou nedostaví chuť ho vypnout. Sice se nedokáži ztotožnit s žánrovým zařazením. Thriller? No dejme tomu. Drama? Ani náhodou, pokud bych to měl hodnotit z hlediska realističnosti, tak bych musel jít na odpad. Naštěstí Morke je perfektní mysteriózní zážitek, kde celou dobu tušíte, na čem jste, ale pořád jste v nejistotě. Celé mi to připadalo takové kingovské a to já rád, městečko a v něm zábavně divné postavy, starý hotýlek, unylý hrdina, jen místo nadpřirozených bubáků jeden odpudivý Anker a strašně příjemná atmosféra. Žasnu. Tuhle mysteriózní pohádku se suicidálním přesahem si rád zopáknu. Navíc od Dánů nečekám převratné herectví, takže mě Lie Kaas s jednotným výrazem v ksichtě ani moc neiritoval. 80% ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Mørke je město v regionu Střední Jutsko v Dánsku, ale také dánský výraz pro temnotu. (šerminator)

Reklama

Reklama