Reklama

Reklama

Univerzální uklízečka

  • Velká Británie Keeping Mum (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Dobromyslný Walter Goodfellow (Rowan Atkinson) je vikářem v malém anglickém městě Little Wallop, kde žije se svojí ženou Glorií (Kristin Scott Thomas) a dvěma dětmi. Gloria se snaží zachovávat důstojnost manželky duchovního, ale časem zjistí, že děti a beznadějný manžel jí nestačí k pocitu životního štěstí. Touží po záchraně, jež přichází v podobě Grace (Maggie Smith) - okouzlující diskrétní hospodyně, která má svůj osobitý recept na vedení domácnosti a velmi neobvyklé způsoby řešení problémů... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (558)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 8/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Efekty 6/10/// +roztomile zábavné, Patrick Swayze, Maggie Smith, Rowan Atkinson a Tamsin Egerton=báječné obsazení, melodie, které zazní -přesto že je to komedie a o zábavné situace není nouze, trhat se smíchy nebudete, nechybělo moc a bylo by to na pomezí nudy, tedy alespoň v některých pasážích/// Černá komedie tak jak je Britové umí. Kdo je má rád bude nadmíru spokojen, kdo jim nehový, asi názor nezmění. Já jsem však spokojen, je to příjemná oddychovka s půvabnou a melodickou hudbou, která se poslouchá sama o sobě výborně. Je to taky film s milím příběhem a fain herci. Je to tedy příjemné./// Celkem 66%/// ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Černočerný britský humor, sušší než poušť Kalahari. Bylo pro mě potěšující vidět pana Fazolku hrát úplně normální, charakterní a nepraštěnou roli. Jako tichý kněz, smířený se svou suchopárností, se mi jevil velmi mile. Film jsem dnes viděla poprvé a v první chvíli jsem si myslela, že půjde o trošku magický svět. Něco jako Mary Poppins. Trefila jsem se jen způli. Ta druhá půlka mě tak trochu vyděsila. Ale co ... jde zde především o tu anglickou, osvěžující nadsázku, ne? ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

Univerzální uklízečka mohla být s minimálními rozdíly natočena někdy v 50. letech s Margaret Rutherfordovou a Alecem Guinnessem v hlavních rolích. Skutečně. Připadá mi jako milé připomenutí toho, co jsme si s anglickým humorem spojovali dřív a co v poslední době trochu zastiňují představitelé britského psychotického humoru (nic proti nim). Odehrává se sice v současnosti, ale dýchá z ní genius loci malebného anglického venkova, který je stejně vhodným dějištěm pro čaj o páté jako pro vraždu. A Maggie Smithová při něčem takovém nesmí chybět. ;-) Škoda, že poté, co ostatní postavy odhalí, co my známe od začátku - její neblahou minulost, film nabere trošku jiný smysl a žánr a kazí si tím celkový dojem. 70% ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Docela příjemné překvapení! Těšila jsem se hlavně na Rowana - a on nezklamal. Pokud někdo při pohledu na jím dokonale zahraného Waltera (ušlápnutý, nevinný, roztomilý) musel celou dobu myslet na Mr. Beana, pak je to jen a jen jeho vlastní chyba, protože mistr tu jasně dokázal, že se od nálepky "infantilní fazole" umí dokonale oprostit (až na pár pochopitelných xichtů - za to on totiž těžko může, když už je jeho obličej jednou takový, jaký je). Po nepřekonatelném Zmijákovi je tohle jeho zatím asi nejlepší filmová kreace, jakou jsem viděla. Ovšem ani ostatní herci nezůstali pozadu - třeba takový Patrick Swayze mi svým dokonale slizáckým Amíkem doslova vytřel zrak - exhibicionista jeden. Hříšný tanec zapomenut, Páťo, dík! ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí začne nejeden frustrát významně mrkat na mamku, podstrkovat jí seznamy jmen sousedů, nadřízených či oblastních ouřadů - a očekávat od ní trvalé řešení. A tak to má být, kurde, když mě sem vyprskla, tak ať mi trošku umete cestičku, že. Film v ničem nevadí, jen těžko nadchne, na postkoitální zívanou ideální. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (6)

  • V celosvětových kinech komedie utržila celkem 18,5 milionu amerických dolarů (z toho necelé 3 miliony ve své domovské Velké Británii). (NIRO)
  • Ve 36. minutě Lance (Patrick Swayze) po dotelefonování odjíždí v golfovém vozítku Club Car, přičemž se ozve zvuk normálního motoru. Tato vozítka jsou ovšem na baterie a nevydávají téměř žádný zvuk. (Lucy.Anna.N)

Reklama

Reklama