Reklama

Reklama

Z pusté divočiny pochází dojímavý příběh o bývalém vojákovi, muži Jerico Adamsovi (Kris Kristofferson), který pozná skutečný význam vánoc tou nejneobvyklejší cestou. Když jeho bývalá brigáda pronásleduje indiánský kmen v blízkosti jeho domu, požádají Jerica, aby se připojil k boji. Nalézají ho však jako změněného, mírumilovného muže - s milovanou ženou (Kim Cattrall) a synáčkem. Vůbec netuší, že kmen vedený jeho starým nepřítelem, náčelníkem Mnoho Koní, se blíží k jeho vlastní usedlosti, připravený k boji se mu nelítostně pomstít. Když Indiáni přepadnou a spálí jeho dům a vezmou rodinu jako rukojmí, nevidí Jerico žádnou naději na přežití. Během jejich putování do indiánského tábora se jim zjeví velký duch. Dora, od přírody oddaná a citlivá, nalézá kuráž přetlumočit kmeni tento zázrak v dojímavý příběh. Může pevná víra jedné odvážné ženy způsobit dohodnutí míru... a zachránit jejich životy ve vánoční den? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (7)

Henk 

všechny recenze uživatele

Už je to hodně let, co tenhle film dávali na vánoce v televizi. Ačkoli mne název příliš neoslovil, když jsem viděl obsazení, řekl jsem si, že to zkouknu. Trochu mne udivilo, že dávají na vánoce western,ale i jako western se mi to dost líbilo a tak jsem vydržel. Nemyslím si o sobě, že bych byl nějaká velká měkota, ale když se western přelil v to, co už tu popsal jeden z kolegů dopisovatelů, snad poprvé v životě jsem asi prožíval tu pravou atmosféru vánoc. Mrazík je sice taky moc povedený, ale tohle je něco trochu jiného. Nejsem věřící, ale zrození ježíše jak jej podali v tomto snímku mi bylo daleko bližší, než když jsem ze zvědavosti pročítal bibli. Je mi líto, že to bylo poprvé a taky naposled(myslím), kdy byl tento film uveden v jakékoli z našich televizí. Jinak Kris Kristofferson i Kim Cattrall to zahráli moc pěkně. ()

Reklama

inyan 

všechny recenze uživatele

Zrození Ježíše pána na indiánský způsob... Kašpar, tři králové Melichar, Baltazar alias Mandan, Teton, a Krí z plání. Kdysi dávali tento film na ČT1. Mám jen jeden dotaz, proč takové filmy nevidíme na našich televizích? Dávám za 4* za zajímavý vánoční příběh. ()

indiano 

všechny recenze uživatele

Pod vplyvom Tanca z vlkmi z r. 1990 nastal v TV veľký boom westernov a indiánskych filmov. Tento film je jeden z nich a môžem povedať, že originálnym príbehom,výpravou ,akciou, tempom zaujme každého milovníka žánru, aj keď na Tanec zďaleka nemá. Krisstofferson - spevácka hviezda country music a westernov opäť nesklamal. Prajem si len aby tento film urýchlene vyšiel na DVD nosiči čím skôr....... ()

Agamo 

všechny recenze uživatele

Příběh o tom, co se stane, když Vás na Vánoce unesou indiáni, a jediná šance, jak si zachránit život, je nakazit indoše vánoční pohodindou a atmoškou. Překvapivě to nebylo marný. Díval jsem se na to na Štědrý den, takže jsem byl ovlivněn duchem Vánoc a vraždění indiánů a bělochů mi v tento sváteční den přišel vhod.   Dobré sledovat na Vánoce na ředění pohádek a  zábavných pořadů, mimo tohle období, kdy si lidi dokazují, proč se přes rok nestýkají, bych asi na hvězdě ubral. Zatím jediný film s indiány a vánoční tématikou, co si pamatuji, že jsem viděl. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama