Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama natočené na základě skutečného příběhu o nejdelším mafiánském procesu v americké historii. Jack DiNorscio (Vin Diesel), obviněný z drogového překupnictví, obrátí soud vzhůru nohama, když se rozhodne obhajovat sám sebe. Zdánlivě jasný případ, tak skončí jedním z nejvíc šokujících verdiktů v soudní historii. Skutečný Jack DiNorscio během natáčení tohoto filmu zemřel, Vin Diesel se s ním ještě předtím setkal, aby porozuměl, co pro něj soudní spor skutečně znamenal a za co bojoval. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (274)

dex2man 

všechny recenze uživatele

Jako klasické soudní drama to moc nefunguje, protože celý proces je jen jedna velká fraška a těžko uvěřit, že snad jen desetina dialogů v soudní síni skutečně proběhla. Možná právě díky tomu je to ale celkem zábava. Jo a každému kdo tvrdí, že Naft'ák je jen hora svalů co neumí hrát, doporučím zhlédnout Find Me Guilty. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Mimochodem, chcete právníka?“ ,,Právníka? Právě jsem kvůli tomu hovadu vyfasoval 30 let za blbej drogovej kšeft......“ . Hlavním plusem filmu je (kromě Vin Diesla samozřejmě), že se jde bez zbytečnýho zdržování na věc. Tedy na soudní proces. Na proces, ze kterého se stal cirkus. A my díky všem, kteří se na snímku podíleli, máme možnost sledovat vše podstatné, co se tehdy událo. Díky režii S.Lumeta , který maximálně využil námět, jsme vtaženi do soudního drama, za které by se nemusel stydět žádný filmař. Vše pěkně odsejpá a je to většinou velmi zajímavé a také zábavné. A není divu, že všichni stáli na straně obžalovaných. V.Diesel se role zhostil velmi dobře i když velkej herec z něj asi nikdy nebude. Ale tato role mu sedla perfektně. ()

Reklama

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Výborné krimi drama, které tahá a drží nad vodou pouze a jen Vin Diesel. Bez něj by to bylo s bídou poloviční. Dvě hodiny utekly jako voda a já se bavil. Výborný námět, skvělí herci a vše ze soudní místnosti výborné. Netuším, kolik pravdy bylo na lákadlu based on true story, ale minimálně konec musel být hodně přitažený za vlasy. Snad bych dal i těch pět, netuším ale, zda někdy na reprojekci budu mít chuť. ()

Desperado 

všechny recenze uživatele

Musím na začiatok napísať, že najväčším mínusom tohoto inak dobrého snímku bol Vin Diesel. Do postavy jedného z najobávanejších členov podsvetia v New Jersey sa nehodil, nakoľko jeho komické výstupy a celková štylizácia do za každých okolností loajálneho a sympatického outsidera "rodiny" nebola vieryhodná. Celkovo, problematický a kontroverzný obsah filmu podľa skutočnej udalosti viac pripomenuli akýsi manifest určitej vyčlenenej spoločnosti než filmársky mnohokrát prevarenú súdnu drámu. Sidney Lumet je však šikovný a skúsený rutinér, ktorý v mnohých momentoch, keď by iný režisér prekĺzol do nezámernej paródie, dokázal balansovať na hrane absurdna a s použitím vhodných hudobných motívov obišiel jednoznačný postoj filmu k tematike. Nekritizuje a neobhajuje. Ale myslí si o tom svoje. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Překvapivě kvalitní. Nafťák v téhle "one-man show" obstál a dokázal tento film utáhnout na svých širokých zádech. Samozřejmě, že mu zdárně sekundoval Sidney Lumet, který dokázal navodit tu správnou atmosféru a uhlídat si jak komickou (hlavně díky Dieselovým hláškám u obhajoby) tak i dramatickou stránku příběhu. Sem tam byl sice dost špatný střih, který narušoval kontinuitu příběhu, ale tento neduh nebyl naštěstí zas tak častý, takže srazim jenom jednu hvězdu. . . ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Scénárista T. J. Mancini získal oficiální přepis výpovědí u soudu, a poté je přidal do dialogů v soudní síni. (CliffLee)

Reklama

Reklama