Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama natočené na základě skutečného příběhu o nejdelším mafiánském procesu v americké historii. Jack DiNorscio (Vin Diesel), obviněný z drogového překupnictví, obrátí soud vzhůru nohama, když se rozhodne obhajovat sám sebe. Zdánlivě jasný případ, tak skončí jedním z nejvíc šokujících verdiktů v soudní historii. Skutečný Jack DiNorscio během natáčení tohoto filmu zemřel, Vin Diesel se s ním ještě předtím setkal, aby porozuměl, co pro něj soudní spor skutečně znamenal a za co bojoval. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (274)

maverick10 

všechny recenze uživatele

Z zalobcu jsou tu neschopni panaci a jedina vec na ktere stala obhajoba, byla rodinna soudrznost a rodinne hodnoty. Jelokoz se cely pribeh odehraval v soudnim prostredi, ocekaval bych od toho zanru DRAMA trochu vice. Nastesti to cele neni brano az tak uplne vazne a pan Lumet z tohoto soudniho procesu udelal naprosto ucelovou soudni maskaradu a tim vypichl na nastenku zanru vice tu komedialni stranku a nabidl nam odlehceny naprosto jednostranny pohled na tuhle vice nez 600 denni tahanici. Filmarsky to neni nikterak oslnujici, ale ono uplne staci videt Vin Diesela v obleku :-) ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Je to taký nezvyk, aby mal vo filme Vin Diesel dlhšie vlasy, ale asi o to to zahral lepšie.Vin ukazuje, že vie zahrať aj vo filmoch, v ktorých nepotrebuje búchačky či veľké bicepsy.Dej je podla skutočnej udalosti a o to je to zaujímavejšie.Scenár je chvála bohu prekvapivo dobrý a film tak funguje skvelo po celý čas.Treba pochváliť aj skvelý strih, ktorý pri dĺžke 125 minút, film poháňa stále vpred a nemá tak žiadne výrazné nudné scény.Vin Diesel je charizmatický človek a vďaka nemu som sa dostal do filmu na celý čas. 85% - 4* ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Veterán Sidney Lumet natočil vynikající soudní drama z prostředí v USA domestikované italské mafie a já musím nejprve přiznat, že mám pro tenhle typ filmů slabost. Přesto jsem se na něj právě dvakrát netěšil, jelikož Lumet do hlavní role obsadil akční ikonu Vina Diesela. Jaké bylo však mé překvapení, když se nenaplnily mé zažité předsudky a já s úžasem zjistil, že Vin Diesel taky umí i hrát! A to dokonce velmi obstojně. Lumet ho velmi ukáznil a Diesel tak ztvárňuje stárnoucího internovaného Italoameričana Jacka velmi přesvědčivě. Přesvědčivý chce být i celé tohle soudní drama, což se mu ale tak úplně nepodařilo. Lumet nezůstal objektivním a zcela nepokrytě straní jedné straně soudního procesu, což pro diváka není zase až tak na škodu... Tvůrcům se naštěstí podařilo ukočírovat patetické scény (zvláště promluvy Jacka ke svým soukmenovcům) a rétorika postav měla ten správný rozměr - od nezbytných příznakových vulgarismů až k justičnímu jazyku, jehož podstata byla zhmotněna nejlépe právě v neumělých Jackových řečech... Tenhle film není nějak převratný, je spíše sentimentální než dramatický, ale rozhodně stojí za vidění... Už kvůli Vinu Dieselovi... On skutečně charakterně hraje... ()

shyster 

všechny recenze uživatele

Výsměch všem gangsterských filmů drží nad hladinou jen Sidney Lumet, který snad nikdy nezklame. Ostatní nutí dona Corleona, Montana a další vynikající gangsterky otáčet se v hrobě. Nejenže samotné soudní přelíčení je rozkrájené na jednotlivé úseky bez jakékoliv propojenosti, ale i k samotnému hlavnímu hrdinovi se za celý film nedáří vytvořit jakékoliv poutu. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

No ja sa stavím, že keby bol toto Vinov prvý film a diváci by ho nemali zafixovaného inak, tak v mnohých prípadoch by boli hodnotenia vyššie. Ale tí ktorí videli 'Boiler Room', si určite povedia, že to teda nebola len náhoda, že Vin, keď chce, tak dokáže. Áno hrať! Príjemne a s ľahkosťou. A k filmu len toľko, že spracované to mohlo byť aj napínavejšie, dramatickejšie. Režijne však kvalitné, oslovila ma kamera. Atmosféra je odľahčená drsnou kriminálkou, ktorej záver nemohol byť divácky príťažlivejší. 80%. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Dvouhodinový film amerického režiséra Sidneyho Lumeta mapuje nejdelší mafiánský proces v historii Spojených států amerických. (duklak2)
  • Scénárista T. J. Mancini získal oficiální přepis výpovědí u soudu, a poté je přidal do dialogů v soudní síni. (CliffLee)

Reklama

Reklama