Reklama

Reklama

Ve jménu krále

  • Německo Schwerter des Königs - Dungeon Siege (více)
Trailer 2

Mladý silák, kterému nikdo neřekne jinak než Farmář, hospodaří na svém statku s krásnou ženou Solanou a synkem Zephem. Dozvídá se, že král verbuje – chystá se válčit proti strašlivým Krugům, zvířecím bojovníkům, jimž velí nemilosrdný Gallion. Do Farmářova domu zavítá Norick, starý muž, který ho vychoval. Farmářova žena odjíždí do vesnice prodat na trhu zboží. Mezitím farmu přepadnou Krugové, které ale Farmář statečně odrazí. Ihned spěchá do vesnice, kam už ale zabijáci rovněž dorazili. Přestože se místní srdnatě brání, mnoho jich zemře. I Solanini rodiče a synek Zeph; Solana je zajata a odvlečena. Farmář pohřbí mrtvé a s Norickem a Solaniným bratrem Bastianem se vydává hledat ženu... Gallion se spřáhl s vévodou Fallowem, královým synovcem, který tráví dny pitím a oddává se všemožným neřestem. Králův mág Merick ho proto nenávidí, Fallow už se ale vidí jako příští král. Gallion otráví královo jídlo, ze kterého okusí i Fallow. Gallion ho zachrání s podmínkou, že se s vojskem přidá k jeho Krugům. Ani král nezemře, přesto mu ale podle Mericka zbývá málo času... Zatímco proradný Fallow jednoho dne zmizí i se dvěma legiemi vojska, král shromáždí zbylé vojáky a vyrazí do války. Muriella, Merickova dcera, která byla do Galliona zamilovaná, se snaží vykoupit svou zradu tím, že se vydá ve stopách vojáků a využívá přitom svých nadpřirozených schopností. Farmář a jeho dva přátelé se zatím přes nebezpečný les dostávají k ležení Krugů, kde hledají Solanu. Jeden z Krugů Farmáře omráčí a Bastian mezitím najde svou sestru. Oznamuje jí smrt rodičů i syna a Solana je zdrcená. Farmář se probouzí spoutaný na zemi a přijíždí k němu Merick. Zatímco Fallow se s vojáky připojí ke Krugům, Farmář, kterého Merick dovede ke králi, se dozvídá, že je králův syn. Je překvapený stejně jako sám král, který už nedoufal, že se se svým ztraceným synem kdy shledá. Farmář ale o tuto výsadu nestojí a zpočátku odmítá zúčastnit se bitvy, která se chystá. Velením je tedy pověřen Tarish. Nakonec se Farmář přece jen připojí... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (433)

novoten 

všechny recenze uživatele

Adorace Tolkienova světa narvaná do dvou hodin s doslova nechutným přídavkem všudypřítomných klišé. Pán Prstenů křičí z každého druhého záběru, ale kameramanovy okopírované průlety a nadlety se brzy začnou zajídat stejně jako marné pokusy o jakoukoli mytologii (viz toporný král vzpomínající na dávné doby nebo vrcholně směšný pokus o vlastní elfy). Boll zkrátka tvrdě narazil a stáhl dolů všechny zúčastněné. Kromě toho, že si na obří ostudu zadělali solidní herci typu Liotty nebo Lillarda, se bohužel ztrácí i sympaťák Statham ve slátané parodii na Aragorna. A když se na konci ukáže, že hlavní záporák vlastně neměl vůbec smysl, to je teprve rána do hlavy. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem být k Uwemu férový a dát odpad rovnou, ale narozdíl od předchozích veleděl bylo Dungeon siege alespoň na několika místech (které by šlo spočítat na prstech jedné ruky) i zajímavé (já ty kýčovité obrázky miluju, a hudba se mi taky nezdála nejhorší) vcelku zajímavé. Docela by mě zajímalo, jak chce Boll za pár let pokračovat, jestli z něj nebude další Jesse Franco s vyvinutější schopností dojit z producentů peníze... jestli jo, tak ať při nás stojí všichni svatí. (BTW, akční RPGčka mě neberou a DS jsem hrál u bratrance asi tak pět minut, takže o tom, jak ne-věrně je poplatný film předloze, nemám nejmenší potuchy). Ale ty závěrečné titulky - A Uwe Boll film, directed by Uwe Boll... nějaký názor psychoanalytika? ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec to nebylo tak děsný, když pominu, že příběh je občas kokotskej s naprosto dementníma nápadama, že tu a tam to silně nudí a že jako král tady vystupuje přiteplenej Burt Reynolds a jako dva hlavní záporáci tady jsou retardovanej pochcánek Matthew Lillard a lítající arcimág Ray Liotta a hlavní hrdina je farmář Statham, kterej se sem bohužel moc nehodil se svým ninja stylem. Nicméně abych jen nekritizoval, tak sem byl vcelku spokojenej s bitkama, sice je tady snaha o napodobení LOTR, ale to se nějak přežilo a koukat se na to rozhodně dalo a ta poslední byla dokonce dobrá, i když bohužel Uwe Bollovi absolutně nic neřiká dobrá kamera,kvalitní střih a pravděpodobně ani netuší, že existuje něco jako hudba pasující ke scénám, protože to co tam někdy hrálo k bitvám byla fakt neskutečná napasující prasárna. No aspoň, že to bylo jen 2 hodinový a nemá to těch šílených 150 minut, co je tady avizovaných ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No jasně všichni si natočíme svýho vlastního Pána prstenů, včera Boll, dneska Pomo a zejtra třeba Jarda Jágr. Všechno působilo tak lacině, jako kdyby byl rozpočet filmu ve stravenkách a ne v dolarech. Nejlepší na tomhle nedomrleti byla asi první pětimuntovka, kde tam Statham zalejval ředkvičky nebo co a mluvil jak Přemek Podlaha. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Hru neznám, a proto nejsem tak k filmu kritický. Žil byl jeden udatný farmář Jason Statham, který se svojí čarokrásnou ženou Claire Forlani a malým synkem spravoval hospodářství ve vesnici, kterou na příkaz zlovolného čaroděje Ray Liotty vyplenili primitivní Krugové. Malého synka zabili a jeho manželka padla do osidel zlého čaroděje. Farmář bude muset se dvěma svými věrnými druhy Ronem Perlmanem a Willem Sandersonem podniknout nebezpečnou cestu, jejíž cílem je vyrvat milovanou ženu ze spárů zlodušského mocného čaroděje a současně po smrti krále ochránit království, kterého se čaroděj podlým intrikařením se zrádným vévodem Mathew Lillardem touží zmocnit. Otrhaný rolník je ve skutečnosti králův ztracený syn, ale to ví jen dobrotivý čaroděj Merlin, kterého si zahrál John Rhys-Davies. Nejprve rozhodně zaujme pestré herecké obsazení, kterému vévodí fyzicky velmi dobře disponovaný Jason Statham, sličná Claire Forlani, mocichtivý Matthew Lillard nebo sexapellem nešetřící Kristanna Loken coby lesní bojovnice.a konče Ronem Perlmanem, který sem tam utrousil i nějakou tu hlášku.To horší z hereckého soudku předvádí Ray Liotta, jehož snaha být démonický, vyznívá trapně, Burt Reynolds, jehož moudrý král nemá dostatečné charisma a Leelee Sobieski připravilo brnění o podstatnou část jejího dravého sexappealu. Celkově levné zpracování může vadit a nemusí. Souboje jsou zvládnuty velmi solidně a Statham se schopně ohání, jak tureckou šavlí, tak dovedně vrhá po svých nepřátelích bumerang. Občas se dočkáme nepříjemně vyhlížejícího levného digitálního záběru, na jehož pozadí se skví levné digitální kulisy, což zamrzí a při větších finančních nákladech by se tento problém mohl odbourat. Stejně tak bych ubral hudbu, která zbytečně zněla snad ve všech záběrech, a místy až trochu neadekvátně, vzhledem k právě probíhajícímu ději. Nedočkáme se kvůli ratingu ani žádných opravdu krvavých záběrů. Uwe Boll netočí, a nikdy točit nebude, filmy pro náročné publikum, a proto čekat, že tohle bude bomba, je opravdu zcestné. Nicméně, dívat se na to dalo v pohodě. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (20)

  • Jeden deň natáčania bol stratený kvôli hustej hmle. K niektorým lesným terénom a vrcholom hôr sa dalo dostať iba pomocou helikoptéry a v konkrétny hmlistý deň Uwe Boll a časť jeho posádky doslova uviazli na hore na viac ako dve hodiny, pretože helikoptéra nemohla vzlietnuť. (Arsenal83)
  • Uwe Boll uvažoval o vydaní filmu v dvoch častiach kvôli jeho dĺžke. Namiesto toho bol upravený do kina s režisérskym zostrihom vydaným na DVD. (Arsenal83)

Související novinky

Uwe masakruje zombíky... opět

Uwe masakruje zombíky... opět

28.09.2007

V historii lidstva se objevilo několik jmen, které šířily smrtelnou hrůzu, jen jste je vyslovili Atila bič boží, Vlad Narážeč, Adolf Hitler, Usáma bin Ládin. Dnes obdobné pocity vzbuzuje jméno...… (více)

Reklama

Reklama