Reklama

Reklama

Jmenuju se Earl

(seriál)
  • USA My Name Is Earl (více)
USA, (2005–2009), 35 h 18 min (Minutáž: 21–25 min)

Hrají:

Jason Lee, Ethan Suplee, Jaime Pressly, Eddie Steeples, Nadine Velazquez, Dale Dickey, Timothy Stack, Giovanni Ribisi, Beau Bridges, Nancy Lenehan, Gigi Goff (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(96)

„Znáš ten typ člověka, který dělá jen samé špatné věci, a pak se diví, že jeho život stojí za houby? To jsem byl já. Pokaždé, když se mi přihodilo něco dobrého, za rohem už čekalo něco zlého: karma. Tehdy jsem si uvědomil, že se musím změnit. A tak jsem si sepsal seznam všech špatností, co jsem kdy spáchal, a všechny chyby jednu po druhé napravím. Snažím se být lepším člověkem. Jmenuju se Earl.” Tak začíná slavný americký sitcom o drobném zlodějíčkovi a podvodníkovi z maloměsta, který sice vyhrál značné peníze v loterii, ale vítězný los ztratil, když ho srazilo auto. Podaří se mu všechno napravit? (TV Prima)

(více)

Recenze (760)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ďalší vydarený seriál o flákačovi, ktorý sa rozhodne napraviť všetky hriechy a chyby, ktoré za svoj život stihol napáchať. Skvelé gagy, podarené dialógy, vtipné situácie, zaujímavé nápady a skvelý Jason Lee. Earl a jeho karma bol okolo roku 2007 jediný seriál, ktorý ma každý deň skvele pobavil. Samozrejme, má svoje horšie aj lepšie diely ale celkovo je tento seriál úplne podarený. Prvé dve série za maximum a aj potom, ale potom to bolo už troška inde, ale nevadí. Škoda že ostalo len pri štyroch sériách a ostalo to tak otvorené. ()

prome 

všechny recenze uživatele

Chytlavý a dobrý seriál jenže, 1 série je za 5*, 2 už je horši, ale stále dobrá takže za 4*, ale 3 už hodně upadá a některé díly jsou tak nudné, že to raději vypnete takže slabši 3*. Doufám že stávka tomu pomůže a dalši díly budou lepši. Třetí série nedokoukaná. Viděl jsem pár dílů z novějších sérií a nepřišlo mi to vůbec vtipné. Škoda. ()

Reklama

rawen 

všechny recenze uživatele

My Name Is Earl je dobrý seriál, postupem času se ale (rozuměj v řádu desítek dílů) kvůli své základní pointě začíná nepříjemně opakovat a to je velká škoda. Mě to postihlo v polovině druhé série, kdy jsem najednou přestal mít chuť na pokračování. Moc fajn je hlavní postava a hlavně tak trochu to "prostředí", ve kterém se všechno odehrává - nápad s podvodníčkem a defacto klasickým americkým balíkem (v této souvislosti mě napadá Alabama Man ze South Parku :)), který se tak trošku po buddhovsku snaží odčinit své hříchy je parádní, víc jak dvě série bych z toho ale už netěžil. Takže tak, fajn zábava, nic zvláštního... 7/10 PS: zpětně se dívám, že jsem byl docela přísný, Earl je skvělý seriál, na dnešní dobu seriálové komediální produkce USA je to malý zázrak, baví mě to i na podruhé a zvyšuju hodnocení na 8/10 ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Středoamerické buranství v přímém přenosu. Co zde nejvíce oceňuji, je ta dokonalá vykreslenost postav, která do jednoho není kladná, ani žádným americkým ideálem, jaké známé ze všech těch opulentních amerických sraček na pokračování. Navíc zde probleskuje taková ta srdečnost jednodušších lidí, čímž je mi to docela blízký. A humor, který je zde alfou a omegou, tak ten je na Oscara. Earl a Randy jako duo imbecilů v dokonale propracovaném seriálu o touze napravit své hříchy, je zkrátka vynikající nápad a skvělý tah na branku... teda, na bránici diváka a asi nejen z USA, ale i z Česka. Na druhou stranu mi trochu vadí, že se tak nějak drží furt při zdi a je stále více slušnější. Tak snad z toho nakonec nebude nějaká jehovistická agitace pro nerozhodné demokratické voliče. Jason Lee a první sezóna za těch pět hvězd ale stojí. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónov║ Na prvý pohľad praštené ale všetko tu tak pekne trefne zapadá a účelovo zabáva, má to v konečnom dobrú myšlienku. Dobre napísané postavy, dokonca aj Joy, ktorá pôsobí v prvom dojme otravno ako vred tu má svoje miesto a robí dobrú kulisu pre tú zvrhlú srandu. Banda podesov čo baví vo veľkom. /90%/ ()

Galerie (404)

Zajímavosti (51)

  • Earl (Jason Lee) má sice na každé fotce v seriálu zavřené oči, ale u filmových plakátů tomu tak není. (Skarface)
  • Podpis, který měla Joy (Jaime Pressly) na břiše, patřil skutečně Larsi Ulrichovi, bubeníkovi ze skupiny Metallica, který souhlasil, že se sám podepíše, protože je fanouškem seriálu a líbilo se mu, že Earl (Jason Lee) dost často nosí trička Metallicy.. (Rimer545)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama