Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Clayton (Hayden Christensen) je v mnoha ohledech úspěšným mladíkem, má báječnou snoubenku Samathu (Jessicca Alba) a obchody mu jenom vzkvétají. O jeho zdraví se to ale rozhodně říci nedá, zoufale potřebuje transplantaci srdce. Správného dárce pro něj hledá jeho přítel, kardiolog Jack Harper (Terrence Howard). Když ten správný okamžik nastane, dárce je nalezen a operace má začít, Clay zjistí, že anestezie ho pouze paralyzovala, vše kolem sebe vnímá a cítí, ale nemůže se ani pohnout a mluvit a stává se tedy nechtěně svědkem své vlastní operace srdce. Začíná mít pochybnosti, zda je vůbec v plánu doktorů nechat ho přežít. Probuzení je psychologickým thrillerem, který Vás rozhodně nenechá chladnými. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (450)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Námětem vůbec ne špatné, založené na opravdu originálním nápadu, jenže na můj vkus příliš zrežírované a zahrané na efekt. A vlastně totéž můžu vytknout i scénáři. Aby v mých očích film fungoval, musel by se vzdát tradičního hollywoodského thrillerového rámce a musel by mít o poznání kvalitnější herecké obsazení. Takhle je to sice stylová, ale pozérská hra, kde logika v některých momentech dostává zabrat. Celkový dojem: 45 %. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Awake je velké překvapení. Film o muži, který kvůli lásce k ženě podstoupí nutnou transplantaci srdce působí ze začátku obyčejně. Do té doby než se začnou dít nepředvídatelné věci, které do sebe skvěle zapadají. Muž, ležící na operačním stole, kde ho operuje jeho vlastní lékař a kamarád, náhle začíná cítit, slyšet a vnímat. Bez jediného pohybu těla a úst křičí a snaží se hýbat, ale nemůže. Pomalu začíná chápat hru, která se kolem jeho milionového impéria zděděného po otci, děje. Uvědomuje si vše včetně svých chyb, omylů, zbytečně mladické ignorance a malé dávky arogance. Ani jeho matka čekající ruku v ruce s jeho ženou v čekárně až jim řeknou výsledek operace nic netuší. To je teprve začátek a nástin děje, který nabere během chvíle velmi zajímavý směr a spád. Vedle dobře hrající (není to překlep) Jessicy Alby a stále stejně toporného, ale ne tak hrozného Haydena Christensena se představí krásná Lena Olin jako jeho matka a Terrence Howard jako jeho doktor a velký přítel. Scénář mě překvapil, když se ve třetině filmu obrátí vše, co divák předvídá a pak už jen s otevřenou pusou sleduje, jak puzzle zapadnou na svá místa a kolotoč okolo muže ležícího na operačním stole se dotočí. Scénář i režie jsou dílem Jobyho Harolda, který tak předkládá divákovi svůj debut a očekává jeho pocity. A moje pocity, jsou skvělé. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Četl jsem tady různá komentáře a většina se shoduje v tom, že námětem by film vůbec nebyl špatný. Jen kdyby se ho chopil někdo, kdo má trošku víc zkušeností a dokáže z dobrého námětu udělat vysloveně dobrý thriller. Herecky by to bylo v pohodě, ale nějak mi v tom filmu chybělo trošku víc napětí. Závěr je brutálně překombinovaný, ale má za cíl příběhově šokovat, což se mu vlastně povedlo. Pořád se ale nemůžu zbavit dojmu, že to je filmařský průměr. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Snímka s jedným známym a veľmi dobrým plotwistom. AWAKE je film, ktorý prichádza s naozaj obyčajnou zápletkou strachu z operácie a anestézy. Tento film ma dosť prekvapil. Spočiatku som si nedokázal predstaviť v čom bude pointa filmu, ale v závere som bol úplne šokovaný a nadšený. Odporúčam si dopredu nečítať o čom tento film je. Zaujímavý film s úžasným dejom, ktorý vám zaručene na konci vyrazí dych. Pozeráte na film, myslíte si že mu rozumiete, ale omyl! Koniec vám vašu domnienku vyženie z hlavy jedna dve. Všetko sa pomotá a vy uvidíte pravdu, ktorú ste nevideli a a ňu vidieť nemohli. Vrelo tento film odporúčam. Vynikajúci dej, ktorý ku koncu vygraduje až do nebies. Viac ako presvedčivé výkony Haydena Christensena a Jessici Alby, proste hodina a pol strhujúceho filmu a dych vyrážajúceho vyvrcholenia. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Asi tak 30 min jsem čuměl na postmoderní romantickou sračku, kdy jsem kroutil zadkem po židli a nemohl si najít to své místo, no paaak... pak se stalo nečekané - zrada! Čuměl jsem jak chléb z tašky a jaksi jsem to nečekal, protože jsem si nečetl obsah jako tradiční gay. Že je Alba mrcha jsem věděl, no že až taková, a celkově že to bude mít takový zvrat?! Málem jsem to nerozdýchal a někoho by to mohlo stát i život... No naštěstí 84 min. se celkem v klidu rozdýchává. 6/10 a ponaučení? Penize tě přivedou do hrobu, Milane! ()

Galerie (16)

Zajímavosti (9)

  • Počas postprodukcie, na ceste z nahrávacej kabíny pre ADR (proces nahrávania dialógov v štúdiu po natáčaní), si Hayden Christensen vyvrtol členok po tom, čo zakopol o uvoľnený drôt. Rozhodol sa, že spoločnosť Weinstein Company nebude žalovať. (Arsenal83)
  • Film neměl žádnou novinářskou projekci. (Othello)

Reklama

Reklama