Reklama

Reklama

Série(6) / Epizody(67)

Obsahy(1)

Seriál na základě svědectví lidí a výsledků vyšetřování podrobně sekundu po sekundě pomocí počítačové animace mapuje nejznámější přírodní katastrofy i neštěstí způsobená lidskou chybou. Velice zajímavým a dramatickým způsobem dokumentuje sled událostí až do katastrofy, ať už jde o zemětřesení, výbuch sopky nebo vykolejení vlaku, požár v tunelu, potopení lodi nebo výbuch atomové elektrárny. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

qwertasip... 

všechny recenze uživatele

Výborný dokumentární seriál, který poutavým způsobem vypráví, jak může řetěz událostí začínající například u nenápadné materiálové vady, chybné konstrukci, lidské nepozornosti, mechanického selhání anebo třeba jednoho špatného výpočtu, zapříčinit havárii s fatálními následky. U hororu se bojíte jen pár desítek minut, ale po zhlédnutí několika dílů Vteřin před katastrofou zjišťuji, že začínám být asi tak trochu paranoidní. Vykopu si díru a tam se schovám - daleko od všech mostů, tunelů, domů a dopravních prostředků počínaje letadly a loděmi a konče autobusy, vlaky, tramvajemi a tříkolkami. Jediné, co by se snad dalo vytknout, je neustálé opakování již několikrát zmíněných faktů. Chápu, že v originále je pořad přerušován asi milionem reklam, nicméně ve výsledku je to poměrně otravné a jenom to prodlužuje stopáž. Taky by mne zajímalo, proč je tak profesionálně zpracovaný dokument v češtině pojmenován podle úhlové jednotky (sekunda je asi nějaké sprosté slovo nebo co). ()

mdouglas 

všechny recenze uživatele

Po prvních dvou shlédnutých dílech (Lyonské nádraží, Eschede) jsem dal 4 hvězdičky. Teď ale po dalších asi 4 dílech snižuju na 3. Nejvíc mi asi začala vadit hrozná zdlouhavost, opakování záběrů, "slowmotion" a přehnaná dramatizace. On by se totiž nakonec každý díl, nebýt toho všeho, vešel do 25 minut a hned by to bylo daleko poutavější. Škoda. Každopádně některé díly za vidění stojí. ()

Reklama

WoWoW 

všechny recenze uživatele

Dokumentární seriál jehož tvůrci přesně věděli čeho chtějí dosáhnout (ukázat nám jak malá chyba dokáže zabít stovky lidí a zničit majetek za stovky milionů) a vybrali si k tomu velice zajímavé katastrofy. Nicméně, jedna skutečnost mi poněkud drásá nervy a to je neustálé opakávání toho, co už jednou řekli a to kvůli častějším reklamním blokům na původní tv stanici. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jak co. Oceňuji u jednotlivých dokumentů mix hraného dokumentu, autentických záběrů a 3D animací. Samotné katastrofy jsou strašné svými důsledky, počty obětí i tragédií pozůstalých. Nicméně některé díly jsou natočené ve stylu reality show - zaměření se spíše na lidské osudy než samotnou katastrofu, dojení slz navíc, a v předělech pro reklamu neustálé opakování již řečeného a viděného. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Povedený dokument, který vysílala Nova a můžeme ho vidět i na National Geographic. Opakování již zjištěných poznatků je otravné, ale jelikož je v originále ten dokument plný reklam, tak je to pochopitelné. Pár epizod se sice tak úplně nevydařilo, ale většina se naopak velmi povedla (raketoplán Columbia, požár v tunelu pod Mont Blancem, bahnitá lavina v Itálii, požár v londýnském metru,...). Na krátkou stopáž se srozumitelnou formou dozvíme mnoho informací. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (25)

  • Epizóda odkazuje na udalosti vo Waco, ktorými sa podrobne zaoberá iná epizóda: Waco Cult. (Hodnotim)

Reklama

Reklama