Reklama

Reklama

Lovci duchů

(seriál)
  • USA Supernatural (více)
Trailer 5
Horor / Drama / Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Komedie
USA, (2005–2020), 247 h 25 min (Minutáž: 29–60 min)

Tvůrci:

Eric Kripke

Režie:

Kim Manners, Robert Singer, David Nutter, J. Miller Tobin, Mike Rohl (více)

Předloha:

John Shiban (kniha)

Hrají:

Jared Padalecki, Jensen Ackles, Jim Beaver, Jeffrey Dean Morgan, Katie Cassidy, Sterling K. Brown, Misha Collins, Genevieve Padalecki, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(15) / Epizody(327)

Když byli Sam a Dean Winchesterovi chlapci, přišli o matku kvůli záhadné a démonické nadpřirozené síle. Jejich otec z nich proto vychoval vojáky. (HBO Max)

Videa (144)

Trailer 5

Recenze (550)

Rominator 

všechny recenze uživatele

Bratři Dean a Sam Winchesterovi jsou lovci a loví démony, upíry, vlkodlaky a další nadpřirozené bytosti. V nesnázích jim dost často pomáhá strýc Bobby Singer. V průběhu sezón se dostali do křížku s těžkými protivníky jako žlutookým démonem, Lilith, Luciferem a Leviathany. Mezi další zajímavé postavy patří anděl Castiel (Misha Collins) a Smrt (Julian Richings). Zhlédnuto 273 epizod z 1. až 13. sezóny. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že som videl len niekoľko častí, ale názor, ktorý som si utvoril je viac-menej priaznivý... Supernatural je hodne atmosférická záležitosť, hoci takmer všetky časti, ktoré som videl trpeli rovnakým neduhom - nevyrovnanosťou. Niektoré boli takmer dokonalé, no našli sa aj načisto priemerné "veci". Celkovo nemôžem povedať, že ma to nezaujalo, len stále neviem, či som dostatočne motivovaný, aby som to po nociach na Markíze neprespal. ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"Carry on my wayward son...There'll be peace when you are done. Lay your weary head to rest. Don't you cry no more..." Dva bratři se vydávají na lov. Jejich otec se ztratil a jediné na koho se můžou spolehnout je ten druhý. Sam (Jared Padalecki) a Dean (Jensen Ackles) jsou naprosto odlišné charaktery. Proto se stále špičkují a neustále doplňují. Supernatural mě chytl hned od prvního dílu a okamžitě se stal jedním z mých oblíbených. Přezdívka "moderní" Akta-X bych řekl, že je na místě. Seriály jsou velmi podobné. Taky zde najdete duchy, vlkodlaky, upíry, démony a další různé potvory. Soundtrack je parádní a vizuál je na dobré úrovni. Postupem času je seriál čím dál krvavější a nebojí se neodvracet kameru tak často. Každé série je naprosto odlišná od těch předchozích. Zatímco v první hledají bratři svého tátu, ve třetí se snaží zachránit Deana před peklem, v páté sérii se zase řeší Apokalypsa. Pouto, které mají dva bráchové je opravdu něco vyjímečného. Je docela poznat, že i v reálu jsou Jared a Jensen skutečnými přáteli a při natáčení seriálu se pořádně vyblbli. Za zmínku určitě stojí, že některé epizody jsou více než komické a nesmát se u nich nelze. Např. Když najdou kočičí pacičku, která nosí štěstí. Ovšem jakmile jí Sam ztratí, je to (srandy) smůly kopec. Nebo Dean chytne duchařskou nemoc a má panický strach. Dále určitě vzpomínám, jak Dean prohraje své roky života v pokeru a pak v 80ti letech má problém vyjít schody. Mohl bych tak pokračovat ještě dlouho. Supernatural ještě neskončil a i Osmá série má jistě co říct. Ovšem závěr páté série je něco mimořádného. Celý díl bych s klidným svědomím bral jako závěr celého seriálu. Díl Swan Song je od začátku do konce opravdu uměleckým kouskem na poli seriálu. Dojemný, srdcervoucí závěr. Někdy na to ani slova nestačí. Prozatím 10 sérií, desítky dílů, dva bratři a kupa písniček do auta. Nezapomenutelný seriál s vynikajícími herci. (100 %) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Kvalita jednotlivých dílů je velice kolísavá, stejně jako celých sérií. Nic méně v době kdy jsem to viděl poprvé se mi to zalíbilo tak, že jsem si některé díly pouštěl snad dvacetkrát. Teď už ty vhsky u mě leží jen v poličce a čekají až budu mít za pár roků zase náladu se jen podívat. Mám jen první tři série. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Supernatural si mne našel pomalu, avšak o to pevněji se do mne "zakousl". Sam & Dean Winchesterové jsou vskutku sympatická dvojka a jejich dobrodružství většinou příjemně epizodní i když se každou řadou nenápadně proplétá i "hlavní" příběh, jenž je však dávkován v přesně odměřených porcích. Pokud váháte, nebojte se a směle se k Lovcům duchů přidejte. Budete velice příjemně překvapeni! ()

Galerie (3 819)

Zajímavosti (2 237)

  • Dean (Jensen Ackles) v 3. epizodě 5. série "Bůh je mrtvý" nazval archanděla Rafaela (Lanette Ware) andělem z Źelv Ninja. Mezi Želvami Ninja má jeden jméno Raphael. (GreatestFan)
  • Původně byl seriál zamýšlen jako příběh o novináři, který by vyšetřoval místní legendy a psal o nich do časopisu. (GreatestFan)
  • V seriálu je mnoho andělů, kteří mají jména, která se většinou vyskytují v Bibli, ale některá nejsou ve skutečnosti jména andělů. Např. Zachariáš (Kurt Fuller) je v Bibli zastoupen jako mnoho osob (kněz, kníže, král...), ale žádný není anděl, pouze zmíněný Ezekiel (9. série) byl prorok, Malachiáš (Stephen Monroe Taylor) z 9. série je prorok, Bartoloměj (Adam J. Harrington) z 9. série byl Ježíšův apoštol, Jozue (Roger Aaron Brown) byl zástupce Mojžíše ve výpravě Izraelitů do země zaslíbené. (GreatestFan)

Související novinky

Lovci duchů se dočkají prequelu

Lovci duchů se dočkají prequelu

25.06.2021

Populární seriál Lovci duchů v originále pojmenovaný Supernatural se dočká prequelové série s názvem The Winchesters. Herec Jensen Ackles, jedna z hvězd původního seriálu, pak nový projekt zastřeší… (více)

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

24.09.2019

Po rebootech Čarodějek, MacGyvera a Magnuma došla konečně řada i na legendárního Walkera, Texas Rangera. Hrdina, jenž pro kop z otočky nikdy nešel příliš daleko a z Chucka Norrise učinil kultovní… (více)

Reklama

Reklama